نقش حمایت خانواده ها در پیشگیری از اعتیاد فرزندان

معاون امور پیشگیری بهزیستی زنجان گفت: حمایت عاطفی خانواده ها به عنوان عامل بازدارنده در گرایش فرزندان به اعتیاد نقش بسزایی دارد.

اعتیادبه گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، آقا محمدی معاون امور پیشگیری بهزیستی استان زنجان با اشاره به هفته مبارزه با مواد مخدر از ۳۱ خرداد تا ۵ تیرماه و نقش سمن‌ها در کاهش آسیب و فرهنگ سازی در حوزه مبارزه با مواد مخدر افزود: یکی از استراتژی‌های مهم در بحث پیشگیری اولیه، آگاه سازی شهروندان است.

او به انجام مداخلات در برنامه‌های پیشگیری، درمان و بازتوانی اعتیاد اشاره کرد و گفت:مراکز اقامتی بهبود و بازتوانی معتادین که توسط اشخاص حقوقی با کسب مجوز از بهزیستی و با مشارکت معتادان بهبود یافته فعالیت میکنند، افراد را تحت درمان، سم‌زدایی و متعاقب آن خانواده درمانی و گروه درمانی قرار می‌دهند.

آقا محمدی تصریح کرد: در حال حاضر ۱۰ مرکز غیر دولتی درمان و بازتوانی سرپایی معتادین و ۱۵ مرکز اقامتی بهبود و بازتوانی افراد با اختلال مصرف مواد تحت پوشش اداره کل بهزیستی زنجان خدمات ارائه می‌کنند و در این مراکز علاوه بر ارائه خدماتی مانند خدمات درمانی، روانشناسی، پیگیری و خدمات پس از درمان نیز انجام می‌شود.

این مقام مسئول با اشاره به راه اندازی اولین مرکز جامع درمان و بازتوانی افراد با اختلال مصرف مواد مبتنی بر تداوم درمان در سال ۹۹ گفت: در این الگو به طور هم زمان علاوه بر ارائه مداخلات سم زدایی و پرهیز مدار با بهره گیری از اکثر رویکرد‌های درمان و بازتوانی اعتیاد به رفع چالش‌های خانوادگی و اجتماعی بیمار، مداومت بر مراقبت بیمار، مداخلات روانی و اجتماعی و توانمند سازی شغلی پرداخته و تمامی این خدمات در قالب یک طرح درمان برای هر فرد طی برنامه مدیریت مورد حین درمان و پس از ترخیص ارائه می‌شود.

معاون امور پیشگیری افزود: فقدان ارتباط موثر و روابط عمومی ضعیف در اعضای خانواده تضاد و ناسازگاری، عدم انسجام و از هم گسیختگی، انحراف و اعتیاد یکی از اعضای خانواده، چهار نشانه خانواده‌های مستعد اعتیاد است.

آقا محمدی خاطر نشان کرد: حمایت عاطفی از فرزندان، شاد کردن فضای منزل، وضع مقررات و قوانین برای عدم هرگونه مصرف مواد و آموزش مقاومت در برابر فشار منفی گروه همسالان از جمله راه‌های موثر پیشگیری از گرایش نوجوانان به اعتیاد است.

او خاطر نشان کرد: والدین از اعمال خشونت، نزاع، تنش، توهین، مقایسه، مجادله، تحقیر شخصیت، تهدید، سرزنش، عیب جویی، درگیری، کشمکش عاطفی و تنبیه فرزندان خودداری و با بهبود روابط در منزل، نسبت به برقراری ارتباط سالم با فرزندان مبادرت کنند.
 
انتهای پیام/م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.