معاون وزیر امور خارجه مطرح کرد؛

تحقق جهش تولید در سایه افزایش صادرات/ ۱۱۰ کشور مقصد کالا‌های کشور

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: با توجه به نقش کمرنگ نفت در بودجه کشور، دولت چاره‌ای جز توجه بیشتر به صادرات ندارد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز، انصاری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه در دیدار با اعضای اتاق بازرگانی تبریز گفت: در شرایط کنونی و با توجه به نقش کمرنگ نفت در بودجه کشور، دولت چاره‌ای جز توجه بیشتر به صادرات ندارد.

انصاری گفت: هم اکنون تحولاتی در کشور رخ می‌دهد که سال‌ها است همه منتظر آن بودیم، از جمله اینکه دیگر درآمد نفت جزو بودجه مهم کشور به شمار نرفته و باید به فکر راهکار‌های تامین بودجه از طریق تولید و صادرات باشیم.

او گفت: کشور ایران همواره کشور وارد کننده‌ای بوده که حالا در تلاش برای تبدیل به کشوری صادرکننده است که این امر از لحاظ سیاسی، فرهنگی و اجتماعی اهمیت بالایی داشته و تأثیرگذار خواهد بود.

انصاری، فعالیت جامعه صادراتی را بر اساس کیفیت کار، صداقت و رعایت تعهدات صادرکننده دانسته و گفت: این جامعه با جامعه وارداتی تفاوت بالایی داشته و نیازمند تغییر فرهنگ و تحول است.

صادرات جهش تولید را رقم می‌زند

او با بیان اینکه همزمان با سال جهش تولید، باید صادرات خوب داشته باشیم، گفت: دارا بودن بازار ۸۰ میلیونی خوب است، اما نمی‌تواند سبب جهش تولید شود و برای تحقق این مهم باید راه را برای صادرات باز کنیم.

معاون وزیر امور خارجه گفت: صادرات ما امروز تنوع یافته، بازار‌هایی را در برخی کشور‌ها دارا هستیم، اما باید آن را متنوع‌تر کنیم.

او با بیان اینکه در سال ۹۸ و ۹۹ وظیفه کمک به صادرات را برای خود در وزارت خارجه تعریف کرده ایم، گفت: با توجه به شرایط تحریم باید صادرات را جدی گرفته و بازار‌های صادراتی داشته باشیم که این امر دیگر اختیاری نبوده بلکه راهی جز حذف بودجه نفت و افزایش صادرات سالم، موفق و رقابت افرین نداریم.

صادرات به ۱۱۰ کشور دنیا

انصاری گفت: در سال ۹۸ به ۱۱۰ کشور دنیا صادرات داشته ایم که با وجود اینکه حجم زیادی را شامل نمی‌شد، اما در شرایط تحریمی، تنوع خوبی به حساب می‌آید.

او افزود: در طول سال‌های گذشته، همواره برای همه مسافرت‌های خارجی سوبسید در نظر گرفته بودیم که سبب می‌شد گاه مسافرت‌ها به دلیل اختلاف نرخ ارز، حتی رایگان تمام شود.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: اگر ما روحیه صادرات را ایجاد کنیم بسیاری از مشکلات حل می‌شود که برای تحقق آن، باید به فکر تغییر سیاست‌های خارجی باشیم.

باید بازار هوشمند تجاری داشته باشیم

او با بیان اینکه در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ باید بازار‌های صادرات و واردات هوشمند داشته باشیم، گفت: با توجه به وجود کرونا، امسال باید به فکر صادرات با استاندارد‌های لازم باشیم، چرا که بسیاری از کشور‌ها به دلیل نبود استاندارد لازم، کالا‌های ما را برگشت می‌دهند. اگر بهداشت کار را در این شرایط رعایت نکنیم، کسی از ما کالایی نخواهد خرید.

انصاری با بیان اینکه بازار‌های منطقه بازار امنی برای ما نیست، گفت: باید به دنبال تنوع بازار باشیم، آفریقا یکی از محیط‌های خوب برای صادرات محسوب می‌شود که باید در کنار سایر بازار‌ها جدی گرفته شود.

او با اشاره به نقش ویژه آذربایجان شرقی در دسترسی به بازار‌های خارجی گفت: این استان به دلیل همسایگی و دسترسی به کشور‌های منطقه، نقش ویژه‌ای در صادرات و واردات کالا دارد و با وجود این مزیت، نباید در این استان هیچ بیکاری داشته باشیم.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار