رئیس روابط عمومی جهاد کشاورزی فارس:

کشاورزان بقایای گیاهی را آتش نزنند

رئیس اداره روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: سوزاندن بقایای گیاهان زراعی پس از برداشت محصول ممنوع است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، علیرضا واحدی پور رئیس اداره روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اظهار کرد: طبق «ماده ۲۰ قانون هوای پاک»، سوزاندن بقایای گیاهان زراعی پس از برداشت محصول ممنوع است و متخلف به پرداخت جزای نقدی محکوم می‌شود.

او ادامه داد: نزول رحمت الهی و بارش‌های مناسب امسال سبب رویش قابل توجه گیاهان مرتعی و خودرو در غالب دشت‌ها، کوه‌ها و حاشیه مزارع کشاورزی استان فارس شده است که این امر خطرات احتمالی ناشی از آتش سوزی را در مراتع، جنگل‌ها و مزارع کشاورزی افزایش داده است.

او، از کشاورزان خواست تا ادوات مکانیزه خود از قبیل تراکتور، گاوآهن و سم پاش را برای کنترل آتش سوزی احتمالی به صورت آماده باش در دسترس داشته باشند.

واحدی پور با اشاره به شیوع ویروس کرونا و اینکه اکثریت جامعه به منظور ضدعفونی دستان خود از الکل استفاده می‌کنند، تصریح کرد: در صورت آغشته بودن لباس و یا بدن به الکل، از نزدیک شدن به آتش جدا خودداری کنید.

او، با اشاره به عوامل ایجاد خطر آتش سوزی، هشدار داد: مردم فهیم، به هیچ عنوان ته سیگار و ظروف شیشه‌ای یا پلاستیکی مانند شیشه یا بطری نوشابه و بشقاب شکسته را در طبیعت رها نکنند چرا که در هنگام تابش آفتاب به ان هاو به ویژه شیشه ها، پرتو‌های آفتاب بر روی یک نقطه خاص متمرکز شده و موجب آتش گرفتن آن قسمت و در نهایت سرایت به سایر نقاط خواهد شد.

واحدی پور با اشاره به اینکه به غیر از زمان‌های نیاز و شرایط اضطراری، به هیچ عنوان در طبیعت آتش روشن نکنید، افزود: محل برپایی آتش حداقل تا شعاع ده متر عاری از هر نوع علف خشک و ضایعات چوب درختان باشد.

این مقام مسئول با بیان اینکه در روشن کردن آتش حتما به جهت وزش باد دقت کنید، اظهار کرد: در روز‌هایی که وزش باد شدت دارد آتش روشن نکنید و در صورتی که به شعله زیادی نیاز ندارید از ریختن چوب زیاد و سایر مواد اشتعال زا بر روی آتش جدا خودداری کنید.

او تصریح کرد: به هیچ عنوان از بنزین و سایر مواد خطرناک برای روشن کردن آتش استفاده نکنید چرا که علف‌های خشک به سرعت آتش را به سایر نقاط منتقل می‌کنند.

رئیس اداره روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: برای پخت و پز در طبیعت، از منقل‌های منصوب در این مکان‌ها و یا منتقل‌های سیار استفاده کنید.

واحدی پور با اشاره به اینکه در محل برپایی آتش، حتما وسایل خاموش کننده را به همراه داشته باشید، ادامه داد: هنگام خروج از محلی که آتش روشن کرده اید از خاموش بودن آتش به طور کامل اطمینان داشته باشید سپس ضایعات مربوط به آتش را در مکان‌های مخصوص جمع آوری زباله‌ها و ضایعات قرار دهید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار