پرستاری یک از شغل های سخت و طاقت فرساست، پرستاران بی آنکه چشم داشتی داشته باشند، مهربانند و جز برای کم کردن غم بیمار، دغدغه ای ندارند، ساعت ها در کنار بیمار، چون یک مادر عاشقانه از بیمارشان مراقب میکنند و در لحظات درد و سختی همچون فرشته نجات حضور دارند و گاهی حتی در این راه جان می دهند، مانند پرستاری که همین چند وقت پیش به دلیل ابتلا به آنفلوانزا به دیدار معبود پیوست و از خود ایثار و فداکاری را به یادگار باقی گذاشت.
پرستاران همواره در عرصه های مختلف در کشور حضور داشتند و عاشقانه به ایران و ایرانی خدمت کرده اند، در دوران جنگ تحمیلی، حوادث و بلایای طبیعی مثل زلزله بم، کرمانشاه و سیل ابتدای سال، پرستاران همواره در میدان خدمت حاضر بودند و مشق عشق می نوشتند.
طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت سال ۲۰۲۰ در زمینه تقویت پرستاری و مامایی برای پوشش بهداشت جهانی قابل توجه است و به همین خاطر آن را «سال پرستاری» نامگذاری کرده اند.
همچنین امروز پنجم جمادی الاول مصادف با با سال روز میلاد با سعادت حضرت زینب کبری ( س) روز پرستار هم بوده و امسال روز پرستار با آغاز سال جهانی پرستاری مقارن شده است، تا شاید صدای پرستاران بیشتر شنیده شود.
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان سراغ شماری از پرستاران رفت تا آنها از عشق بازیها، فداکاریها و خاطراتشان بگویند، یکی از عشق به پرستاری از دوران مدرسه می گفت، یکی از اینکه هنگام وصل کردن سرم سیلی خورده بود و دیگر خاطرات تلخی که با مرگ بیمار رقم می خورد و خاطرات شیرینی که با لبخند رضایت بیمار در حافظه اش نقش بسته بودند، به قول خودشان اگر عاشق نباشی نمی توانی این همه سختی و فشار را تحمل کنی.
اگر بخواهی منصفانه حساب و کتاب کنیم، کمتر کسی حاضر میشود ساعتها به بیمار خدمت کند و بعد از یک سال یا ۱۸ ماه مزد زحماتش را بگیرد.
یکی از پرستاران به خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گفت:پرستار به دلیل کمبود نیرو مجبور است، شیفتهای طولانی تری را در بیمارستان و بر بالین بیمار سپری کند و از خانواده اش دور باشد و شیفت طولانی مدت با افزایش خطا همراه است.
پرستاری در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان از رفتار نادرست برخی همراهان بیمار گلایه داشت و افزود: گاهی رفتار همراهان بیمار هم با پرستاران نادرست است و حتی مواردی را شاهد هستیم که پرستار از خانواده بیمار کتک خورده یا ناسزا شنیده است، هر چند که پرستاران با سعه صدر با آنها رفتار می کنند چرا که عزیزشان در شرایط سختی قرار و انتظار خدمات باکیفیت را دارند.
پرستار دیگری از وعده و وعیدهای ناتمام مسئولان در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان سخن گفت: همیشه در نزدیکی روز پرستار مسئولان وعده و وعیدهای بسیاری می دهند، اما همچنان هر سال پرستاران در روز پرستار منتظر پرداخت معوقات چند ماهه خود هستند و قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری روی زمین مانده و کمبود نیروی پرستاری در بیمارستان ها فشار کاری پرستاران را افزایش داده است.
بیشتر بخوانید: دریافتی پرستاران از درآمد پزشکان پرداخت میشود
محمد شریفی مقدم دبیر کل خانه پرستار در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان درباره معوقات پرستاران اظهار کرد: سلامت امروز از اولویتهای اصلی دولت است و پرستاران جز نیروهای موثر حوزه سلامت هستند و سال ۲۰۲۰ را سازمان جهانی بهداشت، سال پرستار نامگذاری کرده اما متاسفانه وضعیت پرستاری در کشور اسفبار است و مردم نمیتوانند از خدمات خوب پرستاری بهرهمند شوند.
سعید نمکی وزیر بهداشت درباره معوقات پرستاری در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گفت: معوقات پرستاری به معوقات وزارت بهداشت از سازمانهای بیمه گر به ویژه سازمان تامین اجتماعی بر میگردد، ما حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان از تامین اجتماعی و مقداری از بیمه سلامت طلب داریم که در مجموع ۱۵ هزار میلیارد تومان طلب بیمهها به وزارت بهداشت است.
نمکی ادامه داد: بدهی بیمهها به وزارت بهداشت باعث شد که معوقات پرستاران با یک تا ۱.۵ سال تاخیر پرستار شود و خوشبختانه در نشستهایی داشتیم، مقداری از بدهی تامین اجتماعی تخصیص پیدا کرد و امیدواریم هر چه زودتر این رقم را دریافت و معوقات پرستاران را پرداخت کنیم.
شریفی مقدم با اشاره به مشکلات پرستاران کمبود نیروی پرستاری را یکی از علل مشکلات در حوزه پرستاری دانست و گفت: تعداد پرستار به جمعیت ۱.۵ به ازای هر هزار نفر جعیت است و در حالی که به ازای هر هزار نفر جمعیت حداقل سه، به طور متوسط پنج پرستار و حداکثر ۱۰ پرستار نیاز است و استاندارد تعداد پرستار به جمعیت در ایران در حد کشورهای عقب افتاده است و مردم نمیتوانند خدمات مناسب دریافت کنند.
وی بیان کرد: اگر وزارت بهداشت بخواهد سالیانه ۱۰ هزار پرستار استخدام کند و حقوق هر پرستار ۲ تا ۲.۵ میلیون تومان باشد و با کارانه و سایر هزینه ها، این رقم را حدود ۵ میلیون در نظر بگیریم، چیزی حدود ۶۰۰ میلیارد تومان بودجه برای استخدام این نیروها نیاز داریم که نسبت به بودجه کل وزارت بهداشت رقم ناچیزی است.
او با اشاره به طرح قاصدک (طرح پرداخت کارانه پرستاران) اظهار کرد: طرحی اجرایی شده است که بر اساس آن خدمات پرستاران برای پرستار تعرفه ندارد و هزینه آن به جیب پزشک می رود، اگر خدمات پرستاری تعرفه داشته باشد، شاهد کاهش پرداختی بیمه ها خواهیم بود و این به نفع نظام سلامت خواهد است.
خوشبختانه وزیر بهداشت در نشست با شورای عالی پرستاری از حذف طرح قاصدک خبر داد و گفت: از مخالفین سر سخت طرح قاصدک هستم و این طرح باید سریعا لغو شود. برای اصلاح این مهم باید کارگروهی متشکل از شورای عالی و معاونین وزارت بهداشت تشکیل شود، برای جایگزینی یک طرح به جای قاصدک باید سه شاخصه مد نظر قرار گیرد، عادلانه بودن، ایجاد رضایتمندی و همخوانی شرایط اقتصادی کشور میتواند در اصلاح این مهم کمک کننده باشد. با همدلی و همفکری باید مشکلات را حل کرد.
بیشتر بخوانید: نظام پرداخت قاصدک جمعآوری میشود
شریفی مقدم مطالبات اصلی پرستاران را تعیین خدمات پرستاری عنوان کرد: در برنامه ششم توسعه دولت مکلف به تعرفه گذاری پرستاری بوده و این قانون مجلس از ۱۳ سال پیش تاکنون روی کاغذ مانده است.
او افزود: اجرایی نشدن قانون تعرفه گذاری پرستاری به این دلیل است که سیاستگذاری، اجرا و نظارت در حوزه سلامت را وزارت بهداشت انجام می دهد.
دبیر کل خانه پرستار گفت: علاوه بر تاثیر در پرداخت مطالبات، تبعیض در پرداخت هم پرستاران را رنج میدهد، پرستار کارانه ۲۰۰ هزار تومانی میگیرد و این کارانه با ۱۸ ماه تاخیر پرداخت میشود چرا که کارانه پزشکان حجم عظیمی از بدهی بیمهها به بیمارستانها را شامل میشود.
شریفی مقدم بیان کرد: وزارت بهداشت مدام به پرداخت معوقات دامن میزند و سنگینی پرداخت کارانه پزشکان به دلیل کمبود منابع، کارانه پرستاران را هم تحت الشعاع قرار میهد و ما درخواست داریم که کارانه پرستاران و پزشکان از هم جدا شود، همچنین مشکلات با اجرای قانون تعرفه گذاری پرستاری حل خواهد شد.
او تصریح کرد: متاسفانه اختلاف ۵۰ برابری بین کارانه پزشک و پرستاران تبعیض آشکار بوده و این باعث شده است که رتبه جهانی پرستاری در ایران پایین باشد و این مسائل گاهی حتی به قیمت جان بیمار تمام میشود.
حالا باید منتظر ماند و دید که چقدر از وعده وعیدهای روز پرستار در سال جهانی پرستاری اجرایی خواهد شد یا همچنان این وعده ها در حد حرف باقی خواهد ماند؟!
انتهای پیام/
به نظر من پرستاران در مقایسه با معلمان وضعیت بهتری دارند و نباید ناشکر باشن ، اضافه کار ، کارانه ، پرکیس، و بیتوته و ......چندین مورد رفاهی دیگر می گیرن در صورتی که معلمان حتی نام این ها را نشنیده اند ، پرستاران سرویس ایا ب و ذهاب دارند در صورتی که معلمان در مناطق روستایی و عشایری مجبورند گاها نزدیک به صد کیلومتر با وسیله نقلیه شخصی راه ها ی صعب العبور را طی کنند تا به مدرسه خود برسند و هیچ چشم داشتی هم ندارند و درمورد سختی کار هم باید بگویم شما اگر یک ساعت در یک کلاس درس با حدود ۳۰ دانش اموز بدون هیچ وسایل سرمایشی و گرمایشی باشی نمی گویی که پرستاران سختی کار دارن
من پرستارم با حقوق دو و هفتصد با دوازده سال کار
چطور میگی حقوق پرستار از همه کارمندها بیشتره خوبه که یکم انصاف داشته باشیم
من قید پرستاری رو زدم تلاش برای یه رشته بهتر
هفته ای دو سه شب تا صبح پیش همسرت و بچت نباشی میفهمی پرستاری یعنی چی...
استرس بیمار و امکان مبتلا شدن ب انواع بیماریها و معوقات و...و...و... پیشکش
شیفت شب، بیمارزیاد، سروصدا، شلوغی اینا به نظر شما آسونه ؟
واقعا پرستاران قشر کم درآمد و مظلومی هستن
شیفت شب، بیمارزیاد، سروصدا، شلوغی، آسیب های محیطی درمعرض انواع بیماری های واگیردار
من خودم یه پرستارم، با ماهی ۳ تومن نمیشه زندگی کرد بخدا
خیلی بد میشه.....
تا حالا شده از گروه های بهداشتی تشکر کنید و روزی به این مناسبت داشته باشند؟
صحت مواردی که میگم میتونین جستجو کنین
حقوق پزشک در کل دنیا از مهندسان بصورت قابل توجهی بیشتره.
زمان کشیک پزشکان حداقل دو برابر پرستاران است.
البته هر یک ساعت کشیک پرستار معادل دوساعت حساب میشه که این برای پزشکان همون یک ساعت هست
بخش زیادی از وظایف پرستاران در بیمارستان ها توسط دانشجویان پزشکی و رزیدنت ها انجام میشه و پرستاران انجام نمیدن
پرستار مثل پزشک مسئولیتی در برابر جان بیمار نداره و اگر اتفاقی بیفته از پزشک شکایت میشه
سختی درسی که پزشک میخونه و مدت زمانش با پرستار قابل مقایسه نیست. یک پزشک متخصص مرد با طرحی که باید بره حداقل در سی و پنج سالگی درسش تموم میشه
ما تو بیمارستانیم که نه رزیدنت نه دانشجو نه خدمه داریم همه کارا بر عهده پرستاره.
اینکه پرستار هیچمسئولیت در جان بیمار ندارن اتفاقا اولین نفری که میرم تو بحث مرگ نگاه میکنم گزارش پرستاره و اولین نفری که یقشو میگرن پرستار بدبخته نه پزشک و پزشکان تو اکثر موارد میندازه یقه پرستار.
کشیک پزشک فقط مریض ویزیت میکنه اما پرستار کلی کار بالینو انجام میده سختیش و استرس و همه بدبختیهای بعدیش بر عهده پرستاره.
نمیدونم شما کجا کار میکنی...ولی...
۱.هییییچ جای دنیا اختلاف درامد پزشک با سایییر رشته ها اینقدر زیاد نیست
۲.پرستار هر یک ساعتی ک کار میکنن همون ۱ ساعت براشون حساب میشه.جز شیفت شب چتد ساعتی بهشون اضافه میشه.اونم من حاضرم هییچی شبکاری نرم ساعت اضافه برا خودشون.
در ضمن پولی ک بعد از ۱سال و نیم با این اوضاع تورم میدن بدرد نمیخوره
۳.هر کاری که رزیدنتا و دانشجویان پزشکی انجام میدن شرررح وظایف مکتتتوب خودشونه که بخاطر ناعدالتی پرستارا انجام میدن و کسی هم ککش نمیگزه.و گاها برای یادگیری از پرستارا انجام میدن.
۴.پرستار ۲۴ ساعته با مریضه اونوقت مسوولیتش با پزشکا که یک ساعت میاد ویزیت میکنه میره؟؟؟؟
توی قانون مسخره و پزشک محووور سیستم درمان هست که اگه دکتر دستور اشتباهی داد و پرستار انجام داد و مشکلی پیش اومد.پزشک ضامن نیست
ای کاش از مددکاران اجتماعی بهزیستی و کمیته امداد هم یادی کنید که تحت فشار شدید روانی و فرسودگی زودرس شغلی با معلولین و سایر قشرهای آسیب دیده اجتماع کار میکنند و حتی مشمول سختی کار نیستند.
حکومتی که این پزشکان دارند به این سادگی جمع نمیشه
انشالله خداوند بتو هم عقلی بده
بعد همه ش هم شاکی ان این پرستارا که فقط اسمشون پرستاره
درضمن
همون اونایی ک اعتراض دارن نسبت به پرستارا و داد و فریاد میکنن..به پزشک که میرسن لال میشن...
کسانی که جزئی از جامعه ی پزشکی هستند و به اندازه ی یک کارگر ساده دریافتی دارند... کسانی که به خاطر وجود انحصار در این سیستم فاسد از ادامه تحصیل باز داشته شده اند..
پرستار فشار می آورد و بی انگیزگی ایجاد می کند