نظر آذری‌ جهرمی درباره واگذاری گذرگاه بین‌الملل اینترنت به نیروهای مسلح

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه همایش بزرگداشت هفته پدافند غیرعامل در جمع خبرنگاران نظر خود درباره طرح واگذاری گذرگاه بین‌الملل اینترنت به نیروهای مسلح را بیان کرد.

نظر جهرمی درباره واگذاری مدیریت اینترنت به نیروهای مسلحبه گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه همایش بزرگداشت هفته پدافند غیرعامل در جمع خبرنگاران درباره جزئیات طرح واگذاری گذرگاه بین‌الملل اینترنت به نیروهای مسلح، گفت: ما نظرات کارشناسی خود را درباره این طرح به مجلس ارائه کرده‌ایم اما در صورتی که این طرح تصویب شود، ملزم به اجرای آن هستیم. ریشه مطرح شدن طرح واگذاری گذرگاه اینترنت بین الملل به نیروهای مسلح مربوط به این می شود که برخی اعتقاد دارند وزارت ارتباطات و اپراتورها صلاحیت لازم بر اعمال مقررات حاکمیتی و پالایش فضای مجازی ندارند. واقعیت این است که هم اکنون وظیفه پالایش فضای مجازی مطابق با ماده ۲۱ قانون جرایم رایانه ای به اپراتورهای اینترنت سپرده شده است.

وزیر ارتباطات گفت: قانونگذار این موضوع را در نظر داشته که برای کیفیت ارائه خدمات نمی توان بخش پالایش و فیلترینگ را از شبکه جدا کرد. به همین علت قرار بر این شد کسانی که ارائه کننده خدمات هستند، موضوع پالایش دسترسی را نیز بر عهده بگیرند. این وظیفه بر عهده اپراتورها قرار داده شده و طبق یک توافق ضمنی، شرکت ارتباطات زیرساخت نیز بخشی از این مسئولیت را بر عهده گرفته و هم اکنون در حال انتقال تجهیزات و واگذاری آن به اپراتورهای اینترنتی است تا این نظام قانونی به صورت کامل اجرایی شود.

آذری جهرمی با اشاره به اینکه واگذاری حاکمیت گیت وی اینترنت به نیروهای مسلح چند نکته را به همراه دارد، افزود: اینکه هزینه های تامین تجهیزات این طرح و بار مالی آن بر عهده کدام نهاد است، یکی از این موارد است. اگر این قانون تصویب شود که بار مالی این طرح بر عهده دولت گذاشته شود، شورای نگهبان با آن موافقت نمی کند. در همین حال بخشی از موضوع نظارت بر فضای مجازی و اینترنت بین الملل مطابق با اصل ۲۵ قانون اساسی در اختیار قوه قضائیه است که مقررات‌گذار این حوزه، متناسب با آئین دادرسی کیفری آن را در حیطه اختیارات قوه قضائیه قرار داده و اگر بخواهند نظارت بر گیت وی اینترنت را به نیروهای مسلح بسپارند، مجلس باید در مورد اختیارات قوه قضائیه تصمیم‌گیری کند.

وزیر ارتباطات با اشاره به یکی از بندهای این طرح که مربوط به حمایت و ساماندهی از پیام رسان های داخلی می شود نیز گفت: در این طرح پیشنهاد شده که نرخ استفاده از پیام رسان های خارجی دو برابر و یا حتی ۱۰ برابر پیام رسان های داخلی شود و مابه التفاوت این هزینه به حسابی در صندوقی برای حمایت از پیام رسان های داخلی واریز شود. این موضوع نوعی ضدتبلیغ برای حمایت از پیام رسان های داخلی است و ما معتقدیم که اثری معکوس خواهد داشت.

آذری جهرمی تاکید کرد: جای حمایت از پیام رسان های داخلی در چارچوب قانون بودجه است و نباید در نظام معماری تعرفه گذاری، نظراتی این چنینی اعمال شود. چرا که این موضوع به لحاظ روانی مشکلاتی را به همراه دارد و باعث می شود مردم از شیوه های غیرقانونی برای استفاده از اپلیکیشن و دور زدن نحوه شمارش اقدام کنند.

وی گفت: موضوع واگذاری حاکمیت بر اینترنت بین الملل بعید به نظر می رسد که درخواست نیروهای مسلح باشد و این طرح از سوی نمایندگان مجلس مطرح شده است که ما در لایه های کارشناسی مخالفت خود را اعلام کرده ایم اما اگر تصویب شود، ملزم به اجرای آن خواهیم بود.

آذری جهرمی در مورد آزادسازی پهنای باند اینترنت که هم اکنون در اختیار شرکت ارتباطات زیرساخت است با توجه به مطرح شدن طرح واگذاری مدیریت اینترنت به نیروهای مسلح، گفت:‌ اصل اساسی در این زمینه این است که پالایش سرویس اینترنت را براساس قانون به اپراتورها و سرویس‌دهندگان ارتباطی بازگردانیم تا زیرساخت در این خصوص وظیفه‌ای بر عهده نداشته باشد. اگر مسئولیت پالایش اینترنت از شرکت زیرساخت گرفته شود، مسیر برای آزادسازی پهنای باند از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت هموار خواهد شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۴ ۲۸ آبان ۱۳۹۸
توروخدا يه فکری به حال اینترنت کنید
تنها دلخوشیمون همينه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۳ ۲۷ آبان ۱۳۹۸
لطفا نوضیح بدید به چه دلیل اینترنت روقطع کردید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۱۹ ۲۷ آبان ۱۳۹۸
اینترنتو وصلللللللللل کنیییییییییییییییییییییییییییییییییییییید
آخرین اخبار