معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست قم:

قم نیازمند مراکز فرآوری کود مرغی است

احمدی گفت:استان قم نیازمند مراکز فرآوری کود مرغی برای جلوگیری از انتشار آلودگی ها و بوی نامطبوع کود مرغداری ها است.

قم نیازمند مراکز فرآوری کود مرغی استبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازقم؛احمدی،معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست قم اظهار کرد: جمع آوری کودهای مرغی به صورت خام در محیط اطراف مرغداری، بیشترین مشکلی است که مرغداری ها برای محیط زیست و مردم ایجاد می کند.


وی افزود: ایجاد مراکز فراوری کود مرغی نه تنها موجب نظارت بیشتر بر فعالیت مرغداری ها و جلوگیری از انتشار آلودگی و بوی نامناسب به محیط اطراف می شود، بلکه ارزش اقتصادی مطلوبی نیز برای سرمایه گذاران درپی دارد و بخش خصوصی می تواند در این حوزه به سودآوری قابل قبولی دست یابد.


احمدی در خصوص مشکل آلودگی محیط زیستی برخی از مرغداری های استان قم گفت: بیشتر این مشکل ها به داخل محوطه مرغداری مربوط می شود و اگر مسئولان مرغداری ها بر اساس تعهداتی که به سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل دامپزشکی داده اند، کود تولیدشده در مرغداری را با روش های نوین پاکسازی کنند، دیگر شاهد آلوده شدن محیط زیست و انتشار بوی نامناسب در محیط نخواهیم بود.


معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست قم بیان کرد: در بررسی هایی که از ابتدای سال جاری در خصوص مرغداری های استان انجام شده، به برخی از مرغداری ها که کود تولید شده در اطراف محیط مرغداری جمع آوری و به صورت سنتی خشک می شد، اخطار داده شد و موظف شدند در کوتاه ترین زمان وضعیت جمع آوری کودهای مرغی را سامان دهند؛ بعد از این اتفاق و بازرسی های پیوسته ای که به دستور استاندار و فرماندار قم از مرغداری های استان به عمل آمد، تا حد زیادی این مشکل رفع و از شکایت های مردمی پیرامون آلودگی مرغداری ها، کاسته شد.


وی ادامه داد: متاسفانه برخی از دلالان و افراد واسطه گر، کود مرغداری ها را به صورت خام خریداری و آن را در مناطق مختلف استان جمع آوری و به صورت سنتی خشک می کنند که این کار آلودگی های فراوانی را به محیط زیست وارد می سازد؛ به همین منظور اداره کل حفاظت محیط زیست قم از طرف مسئولان استان مامور شده است تا در صورت مشاهده این تخلف و اطلاع یافتن از آن به وسیله بخشداران و دهیاران، این مساله را مورد پیگیری قضایی قرار دهد.


احمدی تاکید کرد: هر واحد مرغداری برای اخذ مجوز فعالیت به طور حتم باید حریم مناطق روستایی و شهری را رعایت کند و در غیر این صورت نمی تواند به تولید مرغ گوشتی و تخم مرغ بپردازد.


معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست قم با اشاره به همکاری همه دستگاه های نظارتی استان برای حل مشکل محیط زیستی مرغداری ها، بیان کرد: واحدهایی که از قبل مجوز فعالیت اخذ کرده اند نیز باید به حریم مناطق روستایی و شهری احترام بگذارند و با رعایت مسائل بهداشتی و جمع آوری کودهای مرغی به صورت مکانیزه از انتشار آلودگی و بوی بد در محیط پیرامون خود، جلوگیری کنند.


وی ادامه داد: جمع آوری غیر بهداشتی کود تولید شده در مرغداری ها می تواند علاوه بر محیط زیست برای سلامت جانواران و انسان ها نیز خطر آفرین باشد، چراکه این آلودگی ها به وسیله پرندگان و باد به محیط اطراف منتقل و عامل انتشار میکروب و ویروس های بیماری زا در سطح شهرها و روستاها، می شود.


انتهای پیام/ش

وضعیت مرغداری های قم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار