آذری جهرمی در گفتگوی ویژه خبری:

تا 14 آذر خرید هر نوع گوشی مجاز است/ مردم گوشی ثبت‌نشده نخرند

وزیر ارتباطات همزمان با آغاز مرحله دوم طرح رجیستری گوشی‌های همراه، در برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره این طرح توضیحاتی داد.

گفتگوی ویژه خبریبه گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛  محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت‌وگوی ویژه خبری امشب چهارشنبه هشتم آذرماه اظهار کرد: تاریخچه ثبت تلفن‌های همراه به سال 84 بازمی‌گردد در آن زمان برای اولین بار این موضوع در کشور مطرح شد و آن زمان هم قاچاق تلفن های همراه از دغدغه های مسئولان بود.

او افزود: اقلامی که در حوزه الکترونیک وارد کشور میشوند از لحاظ استاندارد در گمرک توسط سازمان تنظیم مقررات بررسی خواهند شد لذا زمانی که گوشی به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود این قابلیت از دست می‌رود.

آذری جهرمی ادامه داد: قاچاق گوشی های همراه باعث رشد کسب و کار نامشروع می‌شود و عده ای هم از راه نامشروع ثروتی را به دست می‌آورند، این امر به نوعی اقتصاد ناسالم است و درآمدهایی را از بیت المال پایمال میکند.

وزیر ارتباطات گفت: اکنون تعرفه تلفن های همراه 5 درصد است و سالانه این تعرفه هزار میلیارد تومان پیش بینی می‌شود همچنین در سال گذشته کل حقوق مکتسبه گمرک در سال گذشته 18 هزار و 500 میلیارد تومان بود و امسال این مبلغ 21 هزار و 500 میلیارد تومان پیش بینی می‌شود.

او خاطرنشان کرد: وزارت ارتباطات در حوزه مقابله با قاچاق تلفن های همراه نقش اولیه را ندارد طبیعتا مبادی ورود کالا ، گمرک است و مکانیزم های کنترل بازار برعهده وزارت اقتصاد و صنعت قرار دارد.

آذری جهرمی گفت: در گوشی های تلفن همراه امکانی وجود دارد که میتوان در حوزه بهره برداری مکانیسمی تعریف کرد تا گوشی هایی که به صورت مجاز وارد میشوند، ثبت شوند.
وزیر ارتباطات ادامه داد: وزارت ارتباطات مجری سیاستهای فنی ثبت تلفن های همراه است و ستاد مبارزه با قاچاق کالا هم محوریت این موضوع را برعهده دارد.

او تصریح کرد: در ماه اول حضور بنده در وزارت ارتباطات جلسه ای با حضور وزرای صنعت، اقتصاد، اطلاعات و ستاد مبارزه با قاچاق کالا برگزار کردیم و مقرر شد وزارت ارتباطات هماهنگی میان مجموعه ها را عهده دار شود.

95 درصد تلفن های همراه از مبادی غیر رسمی وارد کشور می‌شود

 آذری جهرمی با بیان اینکه وارد کنندگان گوشی و توزیع کنندگان آنها مشخص شده هستند، گفت:5 درصد تلفن های همراه از مبادی رسمی و 95 درصد از مبادی غیر رسمی وارد کشور می‌شود. معتقدم شبکه قاچاق شبکه ناشناخته ای نیست اما برداشت بنده از این موضوع است که توزیع کنندگان گوشی هم گاهی از مبادی قاچاق تلفن های همراه وارد میکنند زیرا طبیعت بازار به این شکل است و زمانی که مقررات به خوبی اعمال نمیشود، این افراد راه را برای ورود غیرقانونی تلفنهای همراه باز می‌بینند.

وزیر ارتباطات درباره ثبت نشدن صحیح سریال تلفنهای همراه در گمرک، متذکر شد: این مسائل جزئیاتی است که اصل طرح را به حاشیه می‌کشاند. امروز بیش از 100 میلیون گوشی در دست مردم قرار دارد و آنچه ما را واداشت که با طمعنینه رفتار کنیم آن بود که زندگی جاری مردم را مختل نکنیم و تصمیماتی با حداقل حواشی اتخاذ کنیم.

او در ادامه درباره مهار قیمت تلفن های همراه، یادآور شد: سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده به کالاهای ثبت شده قانونی مختص خود ورود و نظارت می‌کند همچنین تفاوت دستگاه های دولتی با بخش خصوصی آن است که دستگا دولتی فقط با اجازه دولت امکان انجام کاری را دارد اما بخش خصوصی عملکرد آزادانه ای دارد مگر اینکه قانون او را از انجام کاری منع کند.

 آذری جهرمی تاکید کرد: وزارت صمت جلسات متعددی با تولید کنندگان و وارد کنندگان تلفن های همراه داشته است و یکی از موضوعاتی که در این زمینه مورد توجه قرار گرفته آن است که از ظرفیت فروشگاه های انلاین برای کنترل بازار بهره بگیریم.

گوشی هایی که از مبادی رسمی وارد نمی‌شود، در گمرک ثبت نخواهد شد

وزیر ارتباطات در پاسخ به سوالی مبنی براینکه چه زمانی طرح رجیستری برای کلیه تلفن های همراه انجام میشود، اظهار کرد: برنامه زمانبندی دقیقی در این زمینه وجود دارد. در فاز اول شناسه تلفن های همراهی که به صورت مجاز وارد کشور شده ، در سیستم ثبت شد و 95 درصد تلفن هایی که به صورت غیر مجاز وارد کشور شدند باید بدون دخالت مردم ثبت میشد.

او ادامه داد: فاز اول رجیستری تلفن های همراه ، فاز پایش نام داشت و وزارت ارتباطات تمامی تلفن های همراه فعال در کشور را یک بار در سیستم ثبت کرد در فاز دوم این طرح هم اعمال مقررات مرحله ای از مدل اپل آغاز شده است.

آذری جهرمی اضافه کرد: تا 14 اذر خرید هر نوع گوشی مجاز است و جای نگرانی برای مردم وجود ندارد اما از این تاریخ به بعد، شناسه گوشی هایی که وارد سامانه میشوند باید در گمرک ثبت شود لذا زمانی که گوشی فعال میشود اگر در شبکه شناسایی نشده باشد پیامکی به متقاضی ارسال میشود و 30 روز هم این افراد فرصت دارند برای ثبت آن اقدام کنند.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه گمرک، گوشی هایی که از مبادی رسمی وارد نمی‌شود، ثبت نمی‌کند، افزود: در زمان خرید، کد فعالسازی به تمام گوشی ها الصاق شده است لذا به مردم توصیه میکنیم با هیچ استدلالی حتی با نصف قیمت گوشی ثبت نشده خریداری نکنند زیرا این تلفن های همراه فعال نخواهند شد.

او یادآور شد: ایران براساس میزان مصرف کاربران اینترنت موبایل جز 10 کشور اول دنیاست اما در حوزه ثابت، اینترنت ما گران تعریف شده به طوری که رتبه 90 را در دنیا داریم.

در ابتدای مسیر مدل غیرحجمی هستیم

آذری جهرمی در ادامه برنامه با اشاره به اینکه پایه قیمت برای ۲ مگابیت در ثانیه ۲۵ هزار تومان است گفت: شرکت‌ها در چند روز گذشته شروع به ارائه سرویس های مورد نیاز مردم کردند، به طوری که حجم اینترنت را دو برابر افزایش دادند و سقف مصرف همزمان ۳ برابر و پول پرداختی ۱۰ درصد کاهش یافته است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین اپراتورهای کشور برای ۱۶ مگ 210 گیگ مصرف ارائه داده است اظهار داشت: در ابتدای مسیر مدل غیرحجمی هستیم.

او با اشاره به اینکه در سرعت های بالا حدود ۹۰ درصد کاهش تعرفه داشته‌ایم افزود : در سرعت های پایین نیز ۳۰ درصد تخفیف در نظر گرفته شده است و از سوی دیگر هزینه ترافیک های داخلی به نسبت هزینه های بین الملل نصف شود.

آذری جهرمی تصریح کرد: در تمام کشورهای مختلف برای مصارف خانگی یک حد مصرف منصفانه داریم که وقتی از این مصرف منصفانه عبور کنید سرویس در حداقل سرعت قرار می گیرد و بر خلاف مدل حجمی شبکه قطع نمی‌شود.

 او با بیان اینکه در دولت قبل یک سقفی برای مصرف تعیین شده بود که مورد اعتراض قرار گرفت و آن طرح متوقف شد و دوباره با جلسات سنگین تعرفه جدید تصویب شد ادامه داد: با اجرای طرح اینترنت ثابت درآمد اپراتورها بسیار کاهش پیدا می‌کند ولی با بزرگ شدن بازار این کاهش درآمد جبران می‌شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه گام های بسیار بزرگ و رو به جلویی آغاز شده است خاطرنشان کرد : در ۶ ماه ، ۷۰۰ میلیارد تومان کاهش درآمد برای اپراتورها داشته‌ایم.

 او با اشاره به اینکه کمک به تولیدات داخلی در فضای مجازی سبب پایین آمدن هزینه برای مصرف کننده می شود افزود: در حوزه شبکه‌های پیام‌رسان بومی از محل وجوه اداره شده وام هایی را ارائه دادیم.

آذری جهرمی عنوان کرد: در شورای عالی فضای مجازی مصوبه ای نیز برای شبکه‌های پیام رسان تدوین شده است به طوری که سه نفر بر حسن اجرا نظارت می کنند تا میزان پیشرفت کار را در نهایت ببینیم، باید تعرفه به صورت تدریجی اعمال شود و اپراتورها باید قیمت مصرفی شان را یک سوم کاهش دهند.

 آذري جهرمی با تأکید بر اینکه استفاده از شبکه های پیام رسان فرمایشی نیست اظهار داشت: باید این شبکه ها جذابیت و اعتماد سازی را برای مردم به وجود آورند تا مردم بتوانند نیازهای خود را از طریق شبکه‌های پیام‌رسان تامین کنند.

او با اشاره به ایجاد خلاقیت جدید در ارائه سرویس از سوی شبکه های پیام رسان افزود: باید تلاش ویژه‌ای برای جذب مخاطب از سوی شبکه‌های پیام‌رسان صورت گیرد لذا در این دوره آنچه مصوبات شورای عالی فضای مجازی بوده است را به صورت ویژه به آنها خواهیم پرداخت.

اقتصاد ما با شبکه ملی اطلاعات رونق پیدا می کند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه بحث حمایت از پیام رسان های داخلی در شورای عالی فضای مجازی تصویب شده و سه نفر از بخش خصوصی و یک نفر در داخل وزارت بر حسن اجرای مصوبه نظارت می‌کند گفت: هزینه اتصال به شبکه ملی اطلاعات برای آنها صفر شده است.

 آذری جهرمی ادامه داد : در دهه فجر قصد داریم آپ دولت همراه را رونمایی کنیم با هر تعداد خدماتی که بر روی آن بتوانیم پیاده کنیم.

او افزود: سه فاز اول شبکه ملی اطلاعات در دولت قبل مورد بهره‌برداری قرار گرفت، بعد از اجرای این فازها سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات تصویب شد لذا، در سه ماه گذشته برنامه فشرده ای با هماهنگی شورای عالی فضای مجازی داشتیم ، بنابراین برنامه ما برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات مشخص است، برنامه به ما ابلاغ شده و باید آن را اجرا کنیم.

 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه شبکه ملی اطلاعات یک پروژه‌ای برای گروه‌های مختلف است که تعابیر مختلفی می‌تواند داشته باشد گفت: ابعاد کارمان در این رابطه مشخص است و برای تک تک کارها زمان تعیین شده و هر سه ماه یکبار مدیر پروژه باید گزارش های لازم را ارائه دهند.

او با اشاره به اینکه زمانبندی برای زیرساخت شبکه ملی اطلاعات از ۶ ماه تا ۲ سال است عنوان کرد: الان شبکه ملی اطلاعات جاری است به طوری که مقام معظم رهبری در این خصوص تأکید بسزایی داشتند، اقتصاد ما با شبکه ملی اطلاعات رونق پیدا می کند.

 آذری جهرمی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون دولت الکترونیک افزود: دولت الکترونیک یکی از موضوعاتی است که رئیس‌جمهور بر روی آن تأکید فراوانی دارند، به طوری که ایشان در این رابطه چهار جلسه را برگزار کردند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه زیرساخت های دسترسی مردم در چهار سال اخیر رشد داشته‌ است گفت: در حوزه سواد مردم در بهره‌برداری از این حوزه هم نیز شاهد پیشرفت بوده ایم اما در حوزه دسترسی مردم در استفاده از امکانات دولت الکترونیک با افت روبرو بودیم لذا، نگاه به این مجموعه به صورت سیلندری بوده است .

او یکی از مهمترین توفیقات دولت الکترونیک را اتصال دستگاه ها به یکدیگر و پایش اطلاعات و آمار دانست و عنوان کرد: وزارت ارتباطات و سازمان امور استخدامی باید به استخراج اطلاعات بپردازند، به جای اینکه کارها را سیلندر پیش ببریم باید به صورت زنجیره ای حرکت کنیم.

در ۲۲ بهمن نرم افزار و اپلیکیشن دولت همراه رونمایی خواهد شد

آذری جهرمی گفت: دولت طی مصوبه‌ای دستگاه‌ها را از صدور کارت هوشمند منع کرده است، لذا ثبت احوال همه خدمات را باید بر روی کار خود بیاورد و دستگاه ها باید بر روی دستگاه کارت خوان، کارت هوشمند را نیز پیاده سازی کنند .

او افزود : گوشی تلفن همراه مشخصه هایی برای پرداخت با استاندارد های بالا دارد، به طوری که در ۲۲ بهمن نرم افزار و اپلیکیشن دولت همراه رونمایی خواهد شد.

جهرمی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون کسب و کارهای جدید مبتنی بر فضای مجازی عنوان کرد: در فضای عادی فروشگاه هایی هستند که کلاه بر سر مردم می‌گذارند و خدمات نمی توانند به درستی ارائه دهند و تعداد آنها هم نیز کم نیست .

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه در فضای مجازی خدماتی به صورت آنلاین شروع شده است ادامه داد: ممکن است اشکالی در کار آنها وجود داشته باشد ، وقتی در تاکسی آنلاین اتفاق بدی رخ می‌دهد در جامعه بزرگ جلوه داده می‌شود ، میزان رخداد اشتباهات کم است اما برخی با اهداف خاص اقدام به بزرگ نمایی می کنند ، در این خصوص وزارت صنعت، معدن و تجارت باید اقدام به بازنگری آیین نامه های خود در باره کسب و کارهای اینترنتی کند تا شفافیت در این حوزه ایجاد شود.

او اظهار داشت: برخی بزرگنمایی ها سبب ایجاد ضربه می شود ،این در حالی است که در فضای معمول ما هم اتفاقاتی رخ می دهد، در نظام خدمات حمل و نقل آنلاین تمام اطلاعات لازم ثبت می شود سالها بود در نظام اداری به دنبال ساماندهی این نظام بودیم لذا نیاز به خرید آنلاین در کشور نیاز واقعی محسوب می شود.

آذری جهرمی ادامه داد: باید در راستای پیشرفت کسب و کار های اينترنتي کمک کرد تا هدایت شوند و گرنه ممکن است به سمت بازار های خارجی سوق پیدا کنند.

 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت : در دولت دهم ایران مدار ماهواره ای خود را از دست داد ولی ما مدار 43/5 درجه را برای خودمان و برای 3 سال آتی حفظ کرده ایم تا برای آن ماهواره قرار دهیم.

او با اشاره به اینکه ماهواره های دیگر در نوبت پرتاب قرار دارند گفت: ماهواره های طلوع و سفیر نيز پرتاب شده است، فرایند پرتاب باید روال خود را طی کنند، از سوی دیگر سه ماهواره در دانشگاه‌ها در حال ساخت داریم.

 آذری جهرمی با بیان اینکه در ماهواره های سنجش باید کاربردها را فراهم کنیم لذا، با وزارت جهاد کشاورزی در این رابطه توافقاتی صورت گرفته است افزود : همچنین با وزارت نیرو در حوزه آب به صورت کاربردی می‌توان اقداماتی را انجام داد ،بنابراین باید در حوزه های پژوهشی هم افزایی ایجاد شود.

ایران هاب منطقه است

او با اشاره به اینکه یکی از مهمترین برنامه های برنامه ششم توسعه کاهش شکاف دیجیتال و توازن منطقه ای است گفت: برای تعداد قابل توجهی از روستاها خدمات دسترسی فراهم شده است ، به طوری که در هزار روستا با استفاده از ظرفیت پست بانک خدمات پرداخت را ایجاد کرده ایم و ۲۷۰۰ روستا را به طرح تحول سلامت و خدمات سلامت روستای به مراکز بهداشت متصل کرده‌ایم.

 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه نیاز روستاها به ارتباطات نیازی است که آنها به برق و آب دارند اظهار داشت: ایران به عنوان هاب منطقه مطرح است، لذا ظرفیتی برای ترانزیت بین المللی در حوزه دیتا محسوب می شود.

او ادامه داد: از جوانان و بانوان در عرصه های اجرایی کشور استفاده شده است، وزارت ارتباطات قبلا تصدی گریش را واگذار کرده بود اما در پست هنوز تصدی‌گری باقی مانده است.

 انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار