در تیتر امشب مطرح شد؛

نظام بودجه ریزی کشور نیازمند بازنگری است/بررسی راهکارهای اصلاح بودجه 97

برخی کارشناسان و نمایندگان مجلس معتقدند بودجه ریزی کنونی منطبق بر واقعیات کشور نیست و نیازمند اصلاح و بازنگری است.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حمیدرضا حاجی‌ بابایی رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی درر برنامه تیتر امشب شبکه خبر درباره نظام بودجه ریزی کشور گفت : روند موجود و نوع بودجه ریزی در سالهای اخیر به بن بست رسیده است و این مشکل فقط در نبود اعتبارات نیست. به طور مثال  بودجه عملیاتی ما در سال 1391  معادل 104 هزار میلیارد تومان و  در سال 1395 معادل 283 هزار میلیارد تومان بوده که 283 درصد رشد   داشته است در حالیکه  در این سالها بودجه عمرانی با کاهش مواجه بوده  و بودجه جاری افزایش یافته است.

وی ادامه داد: در طول سالهای اخیر افزایش هزینه داشته ایم به طوریکه دولت از مجلس کمک خواسته است. و باید قانون برنامه و بودجه که 50 سال پیش نوشته شده است تغییر کند. اگر می خواهیم بودجه را اصلاح کنیم باید قانون جامع مالیات را تصویب و اجرا کنیم و جلوی فرارهای مالیاتی را بگیریم. 


حاج بابایی در خصوص نظام بودجه ریزی در کشور تصریح کرد: ما می خواهیم به سمت بودجه ریزی بر اساس قیمت تمام شده برویم  ولی در حالیکه  7 ماه از سال گذشته  هنوز آیین نامه های برنامه ششم توسعه نوشته نشده است.

در ادامه قوامی نماینده مجلس شورای اسلامی درباره مشکلات نظام بودجه ریزی در کشور گفت: بودجه بر اساس قوانین بالادستی تنظیم می شود و باید ساختار قانون بودجه تغییر کند و امسال فرصت تغییر قانون برنامه و بودجه را نداریم.

رئیس کمیسیون برنامه  و بودجه مجلس تصریح کرد:طرحی برای تغییر در ساختار بودجه ریزی تنظیم شده است ولی عملا به بودجه سال 97 نمی رسد زیرا اگر می خواهیم بودجه 97 را با قانون جدیدی ببندیم باید بودجه را به صورت  دو دوازدهم  و یا سه دوازدهم ببندیم.

وی ادامه داد: الان همه بودجه کشور هزینه ای است و اگر می خواهیم به رشد 8 درصد برسیم باید بهره وری را بالا ببریم و قطعا با این سیستم بودجه ریزی به رشد 8 درصد نخواهیم رسید.

بر اساس این گزارش لاهوتی دیگر نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: دو درآمد مهم دولت در بودجه، نفت و مالیات است که 116 هزار میلیارد تومان پیش بینی درآمدها در بخش مالیات را داشتیم  ولی از این عدد فقط 43 هزار میلیارد تومان یعنی 67 درصد محقق شد.

وی افزود: در بخش درآمدهای نفتی نیز پیش بینی بر فروش  2.5 میلیون بشکه با 50 دلار یعنی 118 هزار میلیارد تومان بوده است که از این مقدار 40 هزار میلیارد تومان یعنی 67 درصد در شش ماهه اول امسال تامین شده و ما کلا 110 هزار میلیارد تومان وصولی داشته ایم.

این نماینده مجلس اظهار داشت:در بخش بودجه عمرانی دولت معتقد است که 29 هزار میلیارد تومان  پرداخت کرده این در حالی است که دولت تا کنون 10 هزارمیلیارد تومان پرداخت کرده و مابقی تخصیص است و می توان با این اعداد گفت بودجه 96 واقع بینانه نبوده است.

وی در خصوص نکاتی که در نظام بودجه ریزی باید مورد توجه قرار داد تصریح کرد: دولت در این خصوص چند نکته را مد نظر قرار داده است که یکی از آنها در خصوص یارانه است. دولت سالی 48 هزار میلیارد تومان یارانه تقسیم می کند که 36 هزار میلیارد تومان آن را از طریق درآمد حاصل شده  و مابقی را از بودجه عمومی پرداخت می کند.

لاهوتی ادامه داد: دولت روشی را پیشنهاد کرد تا در خصوص هدفمندی یارانه ها به استان ها اختیار بدهیم ولی ما این مورد را قبول نداریم و نکته دوم درباره بودجه ریزی این است که دولت معافیت های مالیاتی را حذف کند و سال آینده در قانون بودجه به دولت در این خصوص کمک می کنیم .

وی ادامه داد: ضمن اینکه ما 500 هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام داریم و در یک دوره 10 ساله 63 هزار میلیارد تومان هزینه های دیرکرد این پروژه ها است. نکته دیگر در خصوص بودجه اصلاح صندوق های است که باید اصلاحات مناسب در این خصوص را انجام داد.

انتهای پیام/

نظام بودجه ریزی کشور نیازمند بازنگری

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار