شاهزاده فاضلی رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: در حوزه ذخایر ژنتیک و زیستی که متشکل از همه موجودات اعم از انسان، جانوران، گیاه و میکروارگانیسمهاست خدماتی همچون جمعآوری، نگهداری، تکثیر و ارائه به مراکز تحقیقاتی و پژوهشگاهها را عملیاتی میکند.
وی گفت: حفظ داشتههای مرکز ذخایر با سند و شناسنامهدار بودن از موضوعاتی است که زمینه بهرهبرداری و تجاریسازی از سوی کشورهای بیگانه نسبت به مرکز ذخایر حفظ می شود و با توجه به اینکه مرکز عمری کمتر از 10 سال داشته است و به نوعی تازهکار است معادل عمر 50 ساله برخی از مراکز موفقیت به دست آورده است و بیش از 30 هزار نمونه زیستی، انسانی، جانوری و گیاهی را جمعآوری کرده است.
رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران گفت: از آنجایی که بانک میکروارگانیسمهای مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران اعتبار جهانی یافته است و از سوی دیگر این مرکز جزو 70 مرکز قابل اعتمادی است که در شناسایی میکروارگانیسم به عنوان مرجع محسوب میشود میتوانیم آینده خوبی را برای این مرکز در دنیا در نظر داشته باشیم.
وی افزود: در حوزه قارچشناسی نیز مرکز ملی ذخایر جزو مراکز بینالمللی قوی محسوب میشود به گونهای که شاهد تولید مقالهای مشترک از این مرکز با 46 دانشمند دیگر در حجم 600 صفحه بودهایم.
شاهزاده فاضلی افزود: با توجه به اینکه مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در مطالعات بینالمللی منتج به انتشار مقاله هایی با ضریبهای علمی بسیار بالا و در مرجعترین مجلات علمی بینالمللی فعالیت میکند باید با آغاز فعالیت بهرهبرداری از ذخایر ژنتیکی در راستای نیازهای کشور در حوزه غذایی، سلامت، انرژی و محیط زیست گام برداریم و از آنجایی که در آغاز راه هستیم نیازمند حمایت دولت و متولیان کشور هستیم.
وی اظهار کرد: مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران پتانسیل مطلوبی دارد که با بهرهبرداری از ذخایر ژنتیکی میتوانیم شاهد اشتغال نیروهای داخلی، تولید ثروت و ارزآوری و رشد همه جانبه کشور باشیم.
شاهزادهفاضلی در پایان گفت: مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با برنامههای متعدد و پنج سالهای که در شروع آن قرار دارد تخمین میزند که طی 10 سال آینده این مرکز جزو ذخایر ژنتیکی در دنیا محسوب شود و میتوان شاهد بومیسازی دانش و ارتقاء کشور باشیم.
انتهای پیام/