موسس انجمن ام اس در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

فضای مجازی را جایگزین پزشکان متخصص نکنیم

خرازی با اشاره به سوءاستفاده از بیماران در فضای مجازی گفت: این فضا برای کسب اطلاعات سلامت توصیه نمی‌شود.

فضای مجازی را جایگزین پزشکان متخصص نکنیم / پزشکان نقاط قوت انجمن های علمی کشورزهرا خرازی موسس انجمن ام اس کشور در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  با بیان اینکه فضای مجازی با حجم بالای از اطلاعات برای کسب اطلاعات سلامت توصیه نمی‌شود اظهار کرد: آسیبهای فضای مجازی از جمله مسائل جدی است که سلامت روان جامعه را تهدید می‌کند.

خرازی ادامه داد: برنامه‌های آموزشی لازم در بخش پیشگیری به منظور کم رنگ کردن اثرات منفی فناوری‌ها باید به صورت عمومی برای جامعه و به طور خاص برای اقشار جوان ارائه شود که تاکنون برخورد با این پدیده بیشتر شعاری بوده و شاهد اقدامات موثر و جدی در این زمینه نیستیم.

موسس انجمن ام اس افزود: سلامت اجتماعی و روانی مردم با رسانه‌های جمعی ارتباط مستقیم دارد و در بخش سلامت نباید مردم از اطلاعات نادرست تغذیه شوند.

وی با بیان اینکه متاسفانه آمار سرطان‌هایی که از سوی وزارت بهداشت مطرح می‌شود و آماری که در فضای مجازی مطرح می‌شود تفاوت فراوان دارد اظهار کرد: تفاوت آماری برای افرادی که ناآگاهانه از فضای مجازی اطلاعات می‌گیرند چیزی جز استرس و اشاعه آمار نادرست در جامعه و تهدید سلامت روان در برنخواهد داشت.

خرازی با اشاره به اینکه متاسفانه پدیده کلاهبرداری از سوی افراد غیرمتخصص و سوءاستفاده مالی از بیمارانی که امید به کشف داروها و درمان‌های جدید دارند در کشور رو به افزایش است اظهار کرد: از آنجایی که اکثر مبتلایان بیماری ام اس از جوانان هستند و امید به زندگی و درمان، امری بدیهی در تمام بیماران به ویژه بیماران ام اس است، برنامه ریزی شده است تا اطلاعات روز دنیا در خصوص ام اس از طریق انجمن منتشر شود.

این کارشناس سلامت افزود: انجمن‌ها با بهره‌گیری از حضور پزشکان متخصص که نقاط قوت هر انجمنی محسوب می‌‌شود می‌توانند راه گشای بسیاری از مشکلات بیماران و خانواده‌های آنان باشند و امیدواریم همه انجمن‌های علمی در عرصه آگاه‌سازی به بیماران و سایر آحاد جامعه گام بردارند.

وی با اشاره به اینکه هرچندوقت یکبار شنیده می‌شود داروی برای بیماری ام اس یا سرطان کشف شده است گفت: برخی مردم با اطلاعات برگرفته از فضای مجازی به سمت افراد غیرمتخصص و بعضا کلاهبردار می‌روند و با صرف هزینه‌ای بالا داروهای تقلبی دریافت می‌کنند که این موضوع به جز تشدید عوارض بیماری و همچنین بروز عوارض روانی چیز دیگری در برنخواهد داشت.

خرازی گفت: اعتمادسازی از سوی پزشکان به بیماران و متقابلا می‌تواند فرد بیمار را از آسیب‌های اطلاعات ناصحیح فضای مجازی مصون بدارد و آگاهسازی بیمار از سوی پزشک و تداوم روند درمان با پزشک معالج نیز مدنظر بیماران و خانواده‌های آنان باشد.

وی اظهار داشت: آنچه در جامعه مهم است این است که در گام اول پیشگیری از بیماری ها که اصول آن در تمام بیماری ها مشترک است به آحاد جامعه آموزش داده شود و تحرک، تغذیه حاوی میوه و سبزیجات، تناسب اندام، عدم مصرف دخانیات، چکاب‌های دوره ای و ارجاع به موقع به متخصصان امر را مدنظر قرار دهیم و شعار خود مراقبتی را برای کاهش بیماری‌ها مدنظر قرار دهیم تا شاهد کاهش ابتلا به بیماری‌های گوناگون باشیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۹ ۱۰ مهر ۱۳۹۶
شما دکترا که کاسبیتون کساد نمیشه
آخرین اخبار