از ابتدای امسال تاکنون؛

چغازنبیل و موزه هفت تپه پذیرای 14 هزار گردشگر

14 هزار گردشگر داخلی و خارجی از ابتدای امسال تاکنون از زیگورات چغازنبیل و موزه هفت تپه دیدن نمودند.

چغازنبیل و موزه هفت تپه پذیرای 14 هزار گردشگربه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، عاطفه رشنویی، سرپرست پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون یک هزار و 356 گردشگر خارجی و داخلی از موزه هفت تپه و 12هزار و 643 نفر گردشگر داخلی و خارجی از معبد زیگورات چغازنبیل دیدن کرده اند.

وی در خصوص فعالیت های مرمتی و کاوش در سایت های چغازنبیل و هفت تپه بیان کرد: در حال حاضر کارگاه تجهیز زیرساخت های گردشگری در سایت چغازنبیل و هفت تپه فعال هستند که از عمده کارهای صورت گرفته می توان به ترمیم و تعویض زیرساخت های الکتریکی و مکانیکی این 2 محوطه باستانی که به دلیل فرسودگی از وضعیت استاندارد خارج شده اند اشاره نمود.

رشنویی اذعان داشت: در همین راستا سامانه نورپردازی سایت های تاریخی چغازنبیل و هفت تپه پس از عیب یابی در دستور کار مرمت و تجهیز قرار گرفته اند.

سرپرست پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه برنامه امسال در حوزه گردشگری در 2 سایت چغازنبیل و هفت تپه را تسهیل گردشگری با آماده سازی زیر ساخت ها در این محوطه های باستانی عنوان کرد و خواستار کمک سایر ارگان ها در این زمینه شد.

این مقام مسئول با تشریح برنامه های حفاظتی و مرمتی از بناهای باستانی چغازنبیل و هفت تپه تصریح کرد: برنامه های کوتاه مدت و بلند مدتی در این راستا تدوین شده که در اولین گام حفاظت مستمر از سازه های خشتی در زیگورات چغازنبیل و بناهای وابسته به آن همچنین مجموعه هفت تپه در دستور کار و اجرا است.

عاطفه رشنویی بیان داشت: در حال حاضر برنامه پایش مستمر بنای جهانی چغازنبیل در دست انجام است که پس از آن براساس مطالعات انجام شده ،‌عملیات خشت زنی و خوانا سازی آثار انجام می شود.

وی اذعان کرد: در صورت همکاری و تامین اعتبار لازم در محتوا و مسیرهای بازدید از موزه و سایت هفت تپه و نیز زیگورات چغازنبیل تغییراتی به سمت استاندارد شدن بیش تر انجام می شود.

رشنویی افزود: به فراخور نیاز حفاظت و مرمت محوطه های باستانی چغازنبیل و هفت تپه، برنامه هایی در قالب کاوش و مرمت با هماهنگی پایگاه، معاونت میراث فرهنگی کشور و پژوهشکده باستان شناسی تعریف و اجرا می گردد.

زیگورات چغازنبیل که نخستین اثر باستانی ایران است، در فاصله 40 کیلومتری جنوب شرقی شوش و 20 کیلومتری هفت تپه در شمال خوزستان واقع است که در سال 1979 در فهرست جهانی یونسکو ثبت شد.

محوطه باستانی هفت‌تپه در بخش جنوب شرقی شهرستان شوش و در فاصله 15 کیلومتری آن واقع شده است.

انتهای پیام/گ

بازدید 14 هزار گردشگر از زیگورات چغازنبیل و موزه هفت تپه

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.