عباسی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان :

تنوع محصولات باغبانی، توسعه مکانیزاسیون را به چالش کشید

رییس توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد گفت:در عملیات برداشت به دلیل تنوع محصولات باغبانی تنها ۵ تا ۱۰ درصد مکانیزه هستیم که این امر نقطه ضعف باغبانی به شمار می‌رود.

تنوع محصولات باغبانی، توسعه مکانیزاسیون را به چالش کشید/ برداشت مکانیزه برنج 477 درصد رشد کردکامبیز عباسی رییس توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: با وجود آنکه  مکانیزاسیون در حوزه باغبانی دارای پیچیدگی های بیشتری نسبت به زراعت است، امکان ورود ماشین در تمامی باغ ها وجود ندارد.

وی در ادامه افزود: اکنون 2.5 میلیون هکتار باغ در کشور وجود دارد،  اما ورود ماشین تنها در 1.5 میلیون هکتار امکان پذیر است، چراکه در باغ های سنتی فراهم کردن تجهیزات با چالش هایی روبرو است.

عباسی ادامه داد: اگرچه توسعه مکانیزاسیون در باغ‌ها به دلیل تنوع محصولات قابل مقایسه با زراعت نبوده، اما این امر به مفهوم صفر بودن آن نیست.

وی با بیان اینکه در عملیات خاک ورزی، کاشت و داشت باغ‌ها 35 تا 55 درصد مکانیزه هستیم، گفت: در عملیات برداشت به دلیل تنوع محصولات باغبانی تنها 5 تا 10 درصد مکانیزه هستیم که این امر پاشنه آشیل باغبانی به شمار می رود.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: با توجه به تنوع محصولات باغبانی نیازمند ماشین آلات گوناگون هستیم و به همین سبب برای ورود تکنیک های نوین به این عرصه، دولت در جهت حمایت از کشاورزان باید اقدام به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه با کارمزد 4 درصد کند.

به گفته وی طی یک برنامه دوازده ساله به تفکیک باغ ها می توان به توفیق خوبی در زمینه توسعه مکانیزاسیون در این بخش دست یافت.

این مقام مسئول با اشاره به اقدامات اساسی در راستای ارتقای ضریب مکانیزاسیون بیان کرد: نصب سامانه ضد تگرگ در سطح باغ‌ها و بالابر خرما در استان های جنوبی بخشی از فناوری های مهم این حوزه به شمار می رود.

جهش تاریخی مکانیزاسیون برنج در چهار سال اخیر

عباسی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه در زمینه کمباین برنج استثنایی عمل کرده ایم، گفت: مکانیزاسیون برنج یکی از جهش های بزرگ به شمار می رود و اکنون بیشتر عملیات تولید استان های شمالی، مکانیزه است.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: توسعه مکانیزاسیون برنج در استان های شمالی حداقل هزینه ها، بهبود فرآیند تبدیل،کاهش 25 درصدی مصرف آب، برداشت به هنگام، اقتصادی کردن تولید، کاهش ضایعات و ماندگاری شالیکاران در عرصه شالیزارها و همچنین جلوگیری از تغییر کاربری اراضی و فرورفتن کشاورز در گل و لای را به همراه داشته است.

وی با بیان اینکه 90 درصد برداشت برنج با ماشین آلات انجام می شود، گفت: اکنون برداشت برنج در 450 هزار هکتار اراضی شالیزاری مکانیزه برداشت می شود، در حالیکه  این رقم در ابتدای دولت یازدهم حداکثر 100 هزار هکتاربوده که این امر بیانگر رشد 477 درصدی است.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار