فرزین طرح کرد؛

علائم سرطان مغز/ سردرد‌هایی که باید جدی گرفته شوند

مسئول کارگاه رادیوتراپی کل مغز و نخاع از تأثیر ناشناخته استرس و تنش‌های زندگی در بروز ابتلاء به سرطان مغز در افراد خبر داد.

علائم سرطان مغز/ سردرد‌هایی که باید جدی گرفته شوندبه گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مصطفی فرزین مسئول کارگاه رادیوتراپی کل مغز و نخاع با اشاره به برگزاری کارگاه رادیوتراپی کل مغز و نخاع (CSI) اظهار کرد: بعضی از تومورها در سیستم عصبی مرکزی، در بزرگسالان و اطفال، بعد از انجام جراحی، به عنوان یک بخش استاندارد درمانی، نیازمند پرتو درمانی (رادیوتراپی) با تکنیک خاصی به نام "کرانیواسپاینال" هستند که شامل 2 مرحله است.

وی افزود: در مرحله اول، رادیوتراپی به طور گسترده، تمام مغز و نخاع را هدف قرار می دهد و در مرحله دوم درمان، اشعه به طور متمرکز و محدود به ناحیه درگیر یا به عبارتی بستر تومور و حاشیه آن تابانیده می شود؛ هدف از این تکنیک درمانی، کاهش احتمال عود و گسترش تومور در محل اولیه و همچنین در سایر نقاط مغز و نخاع است.

این نوروانکولوژیست با اشاره به اینکه نحوه کانتورینگ در این کارگاه ارائه و مورد بحث و گفت‌ و گو قرار می‌گیرد، افزود: برای هر بیماری که دچار تومور سیستم عصبی شده باشد، قبل از پرتودرمانی، سی تی اسکن انجام و سپس طراحی درمان بر روی آن انجام می شود، بسته به شرایط از سایر امکانات تصویربرداری مانند ام آر آی نیز می توان بهره گرفت.

وی ادامه داد: حداکثر تلاش پزشکان رادیوتراپی-انکولوژی آن است که مقدار اشعه به شکلی همگون به حجم هدف (یعنی بستر تومور و باقیمانده تومور بعد از جراحی همراه با یک حاشیه امن) اِعمال شود و در عین حال بافت های سالم اطراف، به ویژه بخش های حساس و حیاتی مغز، از جمله مسیر بینایی و ساقه مغز، حتی المقدور کمتر اشعه بگیرند؛ نحوه رسم این نواحی در سیستم عصبی، در کارگاه رادیوتراپی کل مغز و نخاع (CSI) مورد بحث قرار خواهد گرفت.

مسئول کارگاه رادیوتراپی کل مغز و نخاع در ادامه به موضوع سرطان مغز اشاره کرد و گفت: متأسفانه برای این نوع از تومورها، غربالگری خاصی وجود ندارد و در برخی موارد بیماری علائم خاصی نداشته و به طور اتفاقی کشف می شود و در بسیاری موارد نیز فرد با علائم غیر اختصاصی به پزشک مراجعه می‌کند.

 فرزین گفت: از آنجایی که این سرطان علائم خاصی ندارد، حتی گاهی پزشکان نیز آن را جدی نگرفته و این مسأله سبب تاخیر در تشخیص و پیشرفت تومور خواهد شد؛ بنابراین سردردهایی که در فرد به تازگی آغاز شده و پیش از این نبوده، تغییر شدت، دفعات و محل درد در سر، همراهی سردرد با علایمی همچون تهوع و استفراغ، دوبینی و تاری دید و همچنین بروز تشنج بدون سابقه قبلی، نکاتی است که افراد باید آنها راجدی بگیرند و حتما برای تشخیص علت مشکلشان به پزشک مراجعه کنند.

تاثیر آلودگی هوا در بروز تومورهای مغزی

این نوروانکولوژیست عنوان کرد: برخی علائم گذرا همچون تاری دید، دوبینی و مشاهده لکه های نور در میدان بینایی، نکات دیگری هستند که افراد نباید نسبت به آنها بی توجه باشند و باید به چشم پزشک و متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنند.

مسئول کارگاه رادیوتراپی کل مغز و نخاع افزود: شل شدن یک طرفه بدن به صورت گذرا می تواند نشان از وجود تومور در مغز باشد که در صورت بروز این علائم، تصویر برداری از مغز لازم است؛ متاسفانه گاهی پزشکان هم این شل شدن گذرا و یک طرفه بدن را  مخصوصا در بیماران با سن بالا ، به سکته های خفیف مغزی ربط داده و از تصویربرداری های ضروری صرف نظر می کنند.

فرزین با اشاره به اینکه تومورهای مغزی جزو تومورهای نسبتا شایع هستند، گفت: افرادی که سابقه خانوادگی بروز بدخیمی در اقوام درجه یک و 2 دارند، باید نسبت به این قبیل بیماری ها حساس‌تر باشند و نباید تأثیر ژنتیک و توارث در بروز این بیماری ها نادیده گرفته شود؛ هرچند ژنتیک نقش پررنگ تر و شناخته شده تری در سرطان های دیگر همچون سرطان پستان و پروستات دارد.

وی با اشاره به اینکه استرس، تنش و آلودگی هوا می تواند در بروز تومورهای مغزی نقش داشته باشد، بیان کرد: حتی در یک سرماخوردگی ساده، استرس می تواند سبب طولانی شدن روند درمان شود بنابراین برای درمان بهتر و حتی پیشگیری باید حتی المقدور از بروز استرس و تنش اجتناب کرد.

این نوروانکولوژیست در ارتباط با تأثیر امواج مغناطیس همچون امواج موبایل و انواع پارازیت در بروز تومورهای مغزی گفت: این موضوعات هنوز شواهد ثابت شده و مشخصی نداشته و به صورت قطعی تائید و رد نشده است و هنوز تا به نتیجه رسیدن این فرضیات راه زیادی داریم.

گفتنی است؛ کارگاه رادیوتراپی کل مغز و نخاع23 شهریور برگزار می شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مرادی
۰۱:۳۹ ۱۰ بهمن ۱۳۹۸
۲۴ ساله که چند ماهه طرف چپ سرم تیر میکشه احساس میکنم یه چیزی تویی سرم هست به اندازه یه نخودم استخوان پست سرم بلند میشه ایا میشه راهنمایی م کنید خیلی میترسم
Canada
پوریا
۰۵:۵۸ ۱۹ آبان ۱۳۹۸
سلام پوریا هستم
حدود یک هفته است سمت راست سرم احساس سوزش دارم لطفا راهنمایی بفرمایید
ضمنا استرس زیاد دارم
Iran (Islamic Republic of)
مهسا
۲۲:۱۴ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
سلام وقت بخیر من الان دوماهه ک سردردای شدید دارم سمت چپ سرم نوار مغز ام ارای انجام دادم چیزی نشون نداده ولی همچنان سردرددارم درحال حاضر قرص دپاکین استفاده میکنم
United States of America
شمس الله توکلی
۰۸:۰۸ ۱۹ فروردين ۱۳۹۸
سلام من سمت چپ سرم خیلی درد میکنه به طوری که احساس حالت تهوع میگیرم چشم سمت چپم هم مثل اینکه چیزی داخلش هست اذیت میکنه ولی چیزی نیست گوشام هم احساس سنگینی میکنه ممنون میشم راهنماییم کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۲ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۲ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
سلام من سمت چپ سرم ه سمت چپم سوزش دارد وسوزن سوزن میشود اگه امکانش هست چیکار باید بکنم
Iran (Islamic Republic of)
هما
۱۴:۴۶ ۰۶ دی ۱۳۹۷
با سلام من یه خانم ۳۵ساله هستم که در قسمت چپ و پشت سر درد دارم البته گردنم هم درد داره ممنون میشم راهنمایی کنید
Sweden
Marzieh tafakori
۲۳:۱۵ ۲۰ مرداد ۱۳۹۸
سردرد شديد دارم و يك هفته است بيشتر شده
Iran (Islamic Republic of)
میترا رسایی
۱۱:۰۹ ۲۶ مهر ۱۳۹۶
با سلام من قسمت چپ سرم خیلی درد میکرد ک اولا با قرص رفع میشد ولی حالا خیلی شدید شده حتی چشم سمت چپم دیگه باز نمیشه مرسی
آخرین اخبار