معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: رفع تداخل کاری پاتولوژیست ها با متخصصان رشته های علوم آزمایشگاهی با امتیازات مجزا برای هر گروه جداگانه اعمال می‌شود.

دانشنامه کلینیکال پاتولوژی فقط به پاتولوژیست‌ها اعطا می‌شود
محمدباقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت و گو با خبرنگار خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با طی دوره تکمیلی توسط فارغ التحصیلان دکترای تخصصی رشته‌های علوم آزمایشگاهی و تداخل کاری این افراد با متخصصین پاتولوژی اظهار کرد: طبق تبصره ۲ ماده ۴ قانون نحوه اداره آزمایشگاه‌ها مصوب مجلس محترم شورای اسلامی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ملزم به ارتقای توانمندی دانش آموختگان دوره‌های تخصصی تک رشته‌ای علوم آزمایشگاهی، با برگزاری دوره‌های تکمیلی تخصصی می‌باشد.
 
وی ادامه داد: در این مصوبه وزارت بهداشت ملزم به تدوین قوانین و آیین نامه‌های اجرایی است و در چند ماه گذشته وزارت بهداشت مکرر از سوی دستگاههای نظارتی مورد تاکید قرار گرفته که این قانون را اجرا نماید.  
 
لاریجانی افزود: البته الزام وزارت بهداشت به اجرای این قانون در سنوات گذشته نیز وجود داشته در حدی که حتی در دوره‌های مختلف برخی مسئولین از سوی نهادهای نظارتی درخصوص اجرای این قانون مورد سوال قرار گرفتند. بر این اساس آیین نامه‌ها برگزاری دوره تکمیلی تخصصی علوم آزمایشگاهی با کسب نظرات متخصصین در رشته‌های مرتبط تدوین و ابلاغ شد.  
 
دوره تکمیلی تخصصی علوم آزمایشگاهی به چه نحوی برگزار می‌شود؟  
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: قاعدتا اساتید و افراد با تجربه رشته‌های علوم آزمایشگاهی که در امور علمی و خدماتی مشغول به خدمت هستند تمایلی به طی چنین دوره هایی ندارند و بیشتر ممکن است تعدادی از فارغ التحصیلان جوان تمایل به شرکت در این دوره داشته باشند. در ابتدا افراد مورد ارزیابی قرار گرفته و مدت زمانی که برای تحصیل باید سپری کنند مشخص می‌شود. در مدت تحصیل نیز باید کاملا از محیط کاری منفک شوند و به طور تمام وقت آموزش ببینند. پس از اینکه دوره تعیین شده طی شد، این افراد باید همانند سایر رشته‌ها در آزمونی جامع شرکت کنند و در صورت طی کردن موفقیت آمیز این آزمون می‌توانند گواهی پایان دوره دریافت کنند.  
 
پس از طی این دوره چه مدرکی به این افراد ارائه می‌شود؟  
لاریجانی تصریح کرد: دوره تکمیلی تخصصی علوم آزمایشگاهی یک دوره تکمیلی است و با هدف ارتقا توانمندی افراد برگزار می‌شود و به این افراد صرفا گواهینامه پایان دوره تکمیلی تخصصی علوم آزمایشگاهی ارائه خواهد شد. ولی برخی نقل قول‌ها حاکی از اعطای دانشنامه کلینیکال پاتولوژی به افرادی است که این دوره را طی می‌کنند.
 
آیا این نقل قول‌ها صحت دارد؟  
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به این سوال گفت: دانشنامه کلینیکال پاتولوژی یک مدرک تحصیلی است که اعطای آن صرفا به پزشکانی صورت می‌گیرد که از طریق آزمون دستیاری در رشته پاتولوژی پذیرفته شده و دوره تخصص را با موفقیت طی می‌کنند. البته این مورد در جلسات مربوطه از سوی برخی از همکاران پیشنهاد شده بود ولیکن باتوجه به شرایط و مسیر تحصیل رشته پاتولوژی گرچه در نظرات اولیه مورد بحث قرار گرفته، لیکن مورد موافقت نهایی قرار نگرفت.  
 
باتوجه به اعتراض هایی که شده برنامه وزارت بهداشت برای برگزاری این دوره‌ها چیست؟  
لاریجانی اظهار کرد: اجرای این دوره بر طبق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی صورت می‌گیرد و قانون مذکور به فراخور نیازهای کشور مصوب شده و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز به عنوان یک نهاد اجرایی ملزم به اجرای این قانون است.
 
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: هرگونه تغییر موضع وزارت بهداشت درخصوص ارائه آموزش‌های تکمیلی تخصصی به دانش آموختگان دوره دکتری تخصصی رشته‌های علوم آزمایشگاهی منوط به تغییر قوانین مرتبط با این امر توسط مجلس شورای اسلامی است و چنانچه مصوبه جدیدی از مجلس ابلاغ گردد آن مصوبه در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اجرایی خواهد شد.
 
انتهایی پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۳ ۱۳ خرداد ۱۳۹۶
مررررررسی
آخرین اخبار