کرمان؛

300 میلیون دلار صادرات کرمان مربوط به یک محصول دانش‌بنیان

رئیس سازمان صنعت و معدن کرمان گفت:37 درصد تولید ناخالص داخلی استان مربوط به حوزه صنعت، معدن و تجارت است.

300 میلیون دلار صادرات کرمان مربوط به یک محصول دانش‌بنیان به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ؛ مهدی حسینی‌نژاد رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان در جلسه هم‌اندیشی صنعت و دانشگاه در شهرستان زرند با بیان این‌که 300 میلیون دلار از ارزش صادرات سال گذشته استان، مربوط به یک محصول دانش‌بنیان بود که انگیزه ما را برای تقویت و افزایش ارتباط میان صنعت و دانشگاه افزایش داد، گفت: برای نخستین بار اطلاعات اکتشافی معادن مربوط به 45 قبل که در استان انجام شده بود را جمع‌آوری کرده‌ایم و در قالب بانک اطلاعاتی موجود است.

 حسینی نژاد تصریح کرد: 37 درصد تولید ناخالص داخلی استان کرمان مربوط به حوزه صنعت، معدن و تجارت است که 15 درصد سهم صنعت، 12 درصد معدن و 10 درصد مربوط به حوزه تجارت است.

وی افزود: ذخایر قطعی معدنی استان کرمان 5.8 میلیارد تن و استخراج کنونی 63 میلیون تن است. هم‌چنین یک میلیون و 200 هزار تن کک‌سازی در استان ایجاد شده است.

حسینی‌نژاد با بیان این‌که 99.6 درصد ارزش افزوده معادن استان مربوط به پنج شرکت بزرگ معدنی است، تصریح کرد: به‌علت عدم صرفه اقتصادی، واحدهای کوچک مقیاس با مشکلات مختلفی مواجه و برخی تعطیل شده‌اند و نشان می‌دهد اگر می‌خواهیم در سند راهبردی برنامه‌ریزی کنیم، باید به این مسائل و تبعات کار معادن کوچک مقیاس در صورت نوسان قیمت جهانی مواد معدنی، توجه کنیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان در ادامه اظهار کرد: با توجه به سیاست‌های تعیین شده وزارتخانه و فعالیت‌های اقتصاد مقاومتی استان و نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری، نگاه ما این است که برای توسعه هر شهرستان به‌ویژه زرند در قالب سیاست‌های کلی چه کارهایی باید انجام بدهیم؟

وی افزود: با توجه به رصد توسعه‌یافتگی که در هر شهرستان استان انجام داده‌ایم، متأسفانه برخی شهرستان‌ها جایگاه خوبی ندارند و باید راهکارهایی دنبال کنیم که این مناطق به سرعت پیشرفتِ دیگر شهرستان‌ها برسانیم.

حسینی‌نژاد با بیان این‌که زرند جزو شهرستان‌های متوسط ما است و می‌کوشیم با هم‌فکری ذی‌نفعان و نخبگان شهرستان و برنامه‌ریزی‌ها، این سرعت را افزایش بدهیم، تصریح کرد: مهم‌ترین سیاست اقتصاد مقاومتی در حوزه وزارت صنعت، معدن و تجارت، تکمیل زنجیره ارزش فولاد و مس است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به ایده استاندار کرمان مبنی بر تلاش همه برای توسعه استان و دخالت همه ذی‌نفعان گفت: 57 پروژه در ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمان در حوزه سازمان صنعت، معدن و تجارت با 36 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری تعریف شد که تا سال 98 با اشتغال 17 هزار و 550 نفر به بهره‌برداری می‌رسند.

وی با اشاره به این‌که توسعه صادرات نیز از دیگر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است، افزود: صادرات استان کرمان در سال گذشته یک میلیارد و 174 میلیون دلار بوده که برای نخستین بار رکورد زدیم.

حسینی‌نژاد با بیان این‌که 300 میلیون دلار از ارزش صادرات سال گذشته استان، مربوط به یک محصول دانش‌بنیان بود که انگیزه ما را برای تقویت و افزایش ارتباط بین صنعت و دانشگاه افزایش داد، افزود: برای نخستین بار اطلاعات اکتشافی معادن مربوط به 45 قبل که در استان انجام شده بود را جمع‌آوری کرده‌ایم و در قالب بانک اطلاعاتی موجود است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به ایجاد صنایع معدنی، اظهار کرد: کنسانتره‌های استان به 24 و نیم میلیون تن رسید و 12 و نیم میلیون تن افزایش داشتیم، گندله از 5 به 15 میلیون تن رسیده و هم‌اکنون 3.6 میلیون تن تولید آهن اسفنجی داریم.

وی با بیان این‌که زنجیره ارزش فولاد مربوط به سیرجان و زرند است، افزود: سرمایه‌گذاری‌هایی که انجام می‌شود، عموماً به سمت سیرجان رفته و از پیش‌بینی 32 میلیون تن گندله در استان، 2 میلیون تن در زرند است و کنسانتره 38 میلیون تن پیش‌بینی شده که 4 میلیون و 600 هزار تن در زرند داریم.

حسینی‌نژاد با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی برای افزایش سرعت پیشرفت شهرستان زرند در حوزه صنعتی و معدنی تصریح کرد: در این شهرستان ظرفیت معادن جلال‌آباد، آریا، حدید و زغالسنگ‌ها را داریم که علاوه‌بر این پتانسیل‌های معدنی، پسته و مزایای دیگری را نیز داریم.

وی یادآور شد: می‌خواهیم در کنار معین‌های اقتصادی مناطق استان، راه‌ها و برنامه‌هایی را در زمینه‌های مختلف صنعتی و معدنی پیشنهاد و دنبال کنیم و باید شرکت‌های بزرگ، وظایف مربوط به توسعه‌یافتگی را انجام بدهند.

انتهای پیام/س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.