سی‌ان‌ان: پایه‌های معامله بوئینگ و ایران به لرزه افتاده است/ شرکت‌هایی که تهران تحریم کرده معامله‌ای با ایران ندارند/ ادامه تعلیق تحریم‌های ایران نیازمند امضای ترامپ است

شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان گزارش داد افزایش تنش‌ها در روابط ایران و آمریکا احتمالا بر سرنوشت قرارداد شرکت هواپیمایی بوئینگ با ایران تاثیر منفی خواهد داشت.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی سی ان ان در گزارشی با اشاره به افزایش تنش ها در روابط ایران و آمریکا پیش بینی کرد، این تنش ها احتمالا بر سرنوشت قرارداد شرکت هواپیمایی بوئینگ با ایران تاثیر منفی خواهد داشت.

سی ان ان نوشت: روابط ایران و آمریکا (به تدریج) هر چه بدتر می شود. ایران یکشنبه به تلافی تحریم هایی که آمریکا ماه پیش اعلام کرد، تحریم هایی علیه 15 شرکت آمریکایی اعمال کرد. 

وزارت خارجه ایران در بیانیه ای اعلام کرد: «اعمال تحریم های جدید از سوی آمریکا مبتنی بر بهانه های جعلی و غیرقانونی و به منزله اقدام ضد مقررات بین المللی است.» 

پس از لغو بسیاری از تحریم های اعمال شده علیه ایران به موجب توافق بین المللی که درباره برنامه هسته ای این کشور امضا شد، شرکت هواپیماسازی بوئینگ قراردادی هشت میلیارد دلاری برای فروش 80 فروند هواپیما به شرکت ایران ایر امضا کرد. 

این شرکت هواپیماسازی در فهرست شرکت هایی نیست که ایران تحریم کرده است. ریتون، اوشکوش و بوش مستر از جمله شرکت های آمریکایی تحریم شده هستند. هیچ یک از شرکت های تحریم شده در حال حاضر هیچ گونه مرواده تجاری با ایران ندارند. 

روبین میلز، مدیر اجرایی «قمر انرژی» و کارشناس انرژی و سرمایه گذاری خاورمیانه (غرب آسیا) گفت: «تحریم هایی که طرف ایرانی اعمال کرده است، واقعاً هیچ اهمیت عملی برای آنها ندارد. مسلماً این شرکت های دفاعی آمریکایی هیچ دارایی یا فعالیتی در ایران ندارند. این کشور تنها در تلاش است امتیازهای سیاسی کسب کند.» 

اما افزایش تنش ها طرح های بوئینگ را بیش از پیش در موقعیت متزلزلی قرار داده است. 

میلز گفت: «به نظر من (قرارداد بوئینگ) یک نقطه فشار اصلی است، زیرا به طور قطع این قرارداد یکی از معدود زمینه هایی است که تجارت آمریکا با ایران در آن به طور ویژه مجاز شده است.» 

ترامپ همواره از توافق هسته ای ایران که در دوره دولت اوباما امضا شد، انتقاد کرده است.
  
ترامپ پس از تصدی سمت ریاست جمهوری گفت که به ایران «هشدار» می دهد و نخستین اقدام وی علیه ایران ممنوعیت مسافرتی اتباع ایرانی (به آمریکا) بود. 

تهران سپس آزمایش موشکی انجام داد که به اعمال دور جدیدی از تحریم های آمریکا علیه این کشور منجر شد. این تحریم ها 25 فرد و شرکت مرتبط با برنامه موشک های بالستیک ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را هدف قرار داد. 

آزمون بزرگ بعدی برای قرارداد بوئینگ، احتمالاً در ماه ژوئن خواهد بود که موعد تمدید معافیت ها از تحریم هاست که اوباما آنها را امضا کرده بود. این نخستین بار خواهد بود که ترامپ باید این معافیت ها را امضا کند. 

تریتا پارسی، رئیس شورای ملی ایرانیان آمریکا گفت: «دور بعدی معافیت ها به طور قطع تعیین کننده است. اگر دولت ترامپ آنها را تمدید نکند، آمریکا توافق (هسته ای) را به طور مستقیم نقض خواهد کرد. در این صورت، بر هم خوردن توافق شروع خواهد شد و آمریکا مسئول بر هم خوردن این توافق شناخته خواهد شد.» 

موضوعی که اوضاع را پیچیده می کند، طرحی است که به کنگره ارائه شده است تا درباره اینکه آیا ایران ایر از سپاه پاسداران یا سازمان های تروریستی خارجی حمایت می کند یا خیر، تحقیق شود. 

اگر معلوم شود که ایران ایر چنین ارتباطاتی دارد، از دریافت هواپیماهای جدید یا قطعات ساخت آمریکا منع خواهد شد. این امر عملاً موجب توقف فروش هواپیما از بوئینگ به ایران خواهد شد. 

نخستین هواپیماهای بوئینگ قرار است سال 2018 وارد ایران شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سیدحسین
۱۲:۴۰ ۰۹ فروردين ۱۳۹۶
تا کی باید هواپیما خریداری کنیم انهم ازبیگانه ای که قدرایران خوب رانمیداند سعی شود باهمکاری روسیه صنعت ساخت خریداری شود گیرم که درازمایش یکی سقوط کند که مشکلاتش برطرف میشود وازهواپیمای غربی هم بهتر میشود -یااگرهواپیمایی میخرید ازدولت دوست خریداری شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۲ ۰۹ فروردين ۱۳۹۶
به نظر من دولت به جای خرید هواپیما قطارهای سریع السیر از ژاپن یا آلمان
بخرد هم امنیت بیشتری دارد وهم منت تحریم نمی کشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۷ ۰۸ فروردين ۱۳۹۶
خر سیاه سوار بشویم از این هواپیما ها بهتر است . چرا این همه پول بدهیم و شرکت های خارجی توانمند کنیم . به خدا همین پول بده فرمانده ارتش و سپاه و قرار گاه خاتم النبیا همچنین بسازه . مگه الان زمان قبل انقلاب است که چنین چیزهایی از خارج می خریم این اهانت و کوچک کردن ملت ایران است . به خاطر چی دانشمندان مارا ترور کردند تا نتوانیم چنین چیز هایی بسازیم بریم بیل و کلنگ بسازیم این دولت که نامردی کرد و با دست خودش در هسته ای تخته کرد .
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۲:۴۴ ۰۸ فروردين ۱۳۹۶
در سال جدید توبه کنید . دست از فتنه گری بردارید و اینقدر دولت اسلامی را تضعیف نکنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۵ ۰۸ فروردين ۱۳۹۶
1.اون خائنی که از حمله به ایران نام برده خداتورا از خواب بیدار کنه اگه امریکا میتوانست 35سال پیش این کاررا میکرد واکنون تودر جهنّم بودی 2. اونایی هم که از حلّ مسئله نام بردند با این مشکلاتی که در برجام بوجود امده هم در خوب غفلتند هیچ وقت گرگ با میش سازگار نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۱ ۰۸ فروردين ۱۳۹۶
به خدا آدم جیگرش میسوزه. پولم بدیم تازه منت هم بکشیم! برای چی؟ برای اینکه یک عده از ما بهترون قراره سوار هواپیماهای لوکس بشن! آخ که کی باشه این چند ماه باقی مونده هم به شب بگذره. به جای اینکه اونا بترسن که ایران از خرید عقب بکشه ایران باید بترسه و اونا دارن تهدید میکنن که هواپیما به ما نمیفروشن!!! دولت اگر خواهان عزت ایران و ایرانی بود یا از آمریکا خرید نمی کرد یا به هر ترتیبی بود با روسیه یا هر کشوری غیر از آمریکا و فرانسه هرجور بود سعی میکرد به صورت مشترک در این حوزه خددکفا بشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۶ ۰۸ فروردين ۱۳۹۶
برجام خسارت محض.........................کمی تامل
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۴ ۰۸ فروردين ۱۳۹۶
روحانی چه قدر قشنگ با کلمات بازی میکنه.ما امریکا رو تحریم کردیم.خخخخخخخخخ.مردم تورو خدا تو انتخابات با اگاهی رای بدید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۱ ۰۹ فروردين ۱۳۹۶
مردم هميشه آگاهانه راي ميدن. تكرار ميكنم آگاهانه
نياز به توصيه شما نيست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۸ ۰۸ فروردين ۱۳۹۶
روحانی مچکریم.بازم تحریمشون کن.خخخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۷ ۰۸ فروردين ۱۳۹۶
تنها راه پایان این برنامه مسخره حمله آمریکا به ایران است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۹ ۰۸ فروردين ۱۳۹۶
چه ربطی داشت خخخخخخخخخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۳ ۰۸ فروردين ۱۳۹۶
این بکش بکش فقط به ضرر ایران و محرومان و فقرای ایران است و زره ای ضرر به هیچ کشوری غیر خودمان نمیزنیم البته عربها استفاده هم میبرند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۰ ۰۸ فروردين ۱۳۹۶
ای کاش مسئولین یه کم تاریخ و مرور میکردن
Iran (Islamic Republic of)
من
۱۵:۲۹ ۰۸ فروردين ۱۳۹۶
تازه اول بدعهدی هاست
اندکی صبر سحر نزدیک است!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۹ ۰۸ فروردين ۱۳۹۶
انشالاه در انتخابات با انتخاب درست همه این مشکلات اقتصادی و مشکلات سیاسی رو حل میکنیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۴ ۰۸ فروردين ۱۳۹۶
به جهنم که نمیدن
اصلا بهتر که ندن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۰ ۰۸ فروردين ۱۳۹۶
روسیه و ژاپن داری بهترین هواپیما ها هستند که متاسفانه ایران با آمریکا قرارداد خرید هواپیما امضا کرد
تا کی میخواهیم چوب بد عهدی های آمریکا بخوریم؟
چرا از تاریخ عبرت نمیگیریم؟
سیاستمدارن آمریکایی پست دروغگو و نامرد و حامی تروریسم هستند
Canada
ناشناس
۱۵:۳۵ ۰۸ فروردين ۱۳۹۶
اطلاعات نداری نظر نده
Canada
ناشناس
۱۶:۲۰ ۰۸ فروردين ۱۳۹۶
شرکت های Lockheed Martin و Boeing خفن ترین شرکت ها تو ساخت صنایع هوایی هستن ، داشتن بوئینگ پوئن مثبت از هر نظر که بخواییم حساب کنیم ، یکیش دستیابی به تکنولوژی Turbofan بقیش پیشکش...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۶ ۰۸ فروردين ۱۳۹۶
اولا شرکت lockheed martinیه شرکت نظامی هست.بعدشم اصلا تو میدونی توربوفن چی هست.توربوفن نوع موتور جت استفاده شده در هواپیمای مسافری هست و هیچ ربطی هم به بوئینگ نداره.چون همه شرکت های هواپیماساز مسافری از نوع توربوفن استفاده میکنن از جمله توپولوف و انتونوف روسیه وبمباردیر کانادا و امبرائر برزیل.5 تا کشور دارن موتور توربوفن میسازن امریکا روسیه انگلیس فرانسه المان.الانم جدیدا چین و ژاپن هم دارن میسازن. اطلاعات نداری فرافکنی نکن.
United States of America
ناشناس
۲۲:۰۵ ۰۸ فروردين ۱۳۹۶
ژاپن هنوز هواپیمای مسافربریش به مرحله بهره برداری نریسیده روسیه هم آخرین مدل هواپیماش چند وقت قبل سقط کرد یعنی هنوز امن نیست
Canada
ناشناس
۲۳:۱۶ ۰۸ فروردين ۱۳۹۶
الان یعنی من نمیدونستم F-22 Raptor & F-35 Lightning ساخت Lockheed Martin بوده و فرق توربوفن و توربو جت نمیدونستم
در ضمن توربوفن هم تو هواپیمای مسافربری استفاده میشه هم نظامی ، F-22 Raptor & F-35 Lightning توربوفن دارن ، تو خوبی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۴ ۰۸ فروردين ۱۳۹۶
شرکت هایی که ایران تحریم کرده هیچ تاثیری برای آمریکاییها ندارد اصولا ما هیچ تحریمی برای آمریکاییها نمی توانیم بوجود بیاوریم این آمریکاییهاهستند که همواره به ما فشار وارد آورده اند تا زمانی که ما خارج ازمرزهابمان با تنش روبرو هستیم مملکت همیشه درحالت هیجان کاذب وبه اقتصاد مملکت ضربه وارد می آید.هرچند هم بتوانیم به سمت اقتصاد مقاومتی پیش برویم بازهم دربعضی از قسمتهای صنعت کشورنیازبه تکنولوژی خارجی ها داریم.باید تنش با آمریکاییها برای همیشه حل شود.مملکت رابه مخاطره نیندازید.جوانان مملکت بیکار هستند.بدانید انتقاد مملکت واجتماع را به جلو هدابت میکند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۵ ۰۹ فروردين ۱۳۹۶
مگر در خواب ببینید که برای لقمه ای نان سر کج کنیم جلوی استکبار.
به قول شهید رجایی : اگر قرار باشد قرص نانی را 36 میلیون( جمعیت وقت ایران - شاید عدد صحیح نباشد ) قسمت کنیم زیر بار حرف زور نمیریم.
ما مسلمانانی هستیم که اسلام از شعب ابی طالب به ما رسیده ، حاشا که برای رفع حصر اقتصادی از مواضع کوتاه بیاییم.
-
محمد
۱۱:۴۰ ۰۸ فروردين ۱۳۹۶
قمر در عقرب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۲ ۰۸ فروردين ۱۳۹۶
خیانت در خیانت.این در حالیه که وزارت دفاع اعلام کرده توانایی ساخت هواپیمای 250 نفره دارن.متاسفم
آخرین اخبار