اتحادیه اروپا و ناتو خواستار کاهش تنش میان ترکیه و هلند شدند

اتحادیه اروپا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از ترکیه خواستند تا مسیر کاهش تنش با هلند را در پیش گیرد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پرس تی وی ؛ فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، و یوهانس هان، کمیسر گسترش اتحادیه اروپا، روز دوشنبه در بیانیه‌ای مشترک از آنکارا خواستند تا «از اقدامات و بیانیه‌های تند که موجب وخیم‌تر شدن اوضاع می‌شود، اجتناب کند.»

این بیانیه دو روز پس از آن صادر شد که مقامات هلند از ورود هواپیمای حامل مولود چاوش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه، به شهر روتردام برای حضور در اجتماعی در حمایت از همه‌پرسی قانون اساسی ترکیه ممانعت به عمل آوردند. این همه‌پرسی قدرت رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، را افزایش می‌دهد و سیستم حکومتی این کشور را از پارلمانی به ریاستی تغییر می‌دهد.

این اقدام آمستردام، موجب بالا گرفتن اختلافات میان دو کشور شد. اردوغان روز یکشنبه مقامات هلند را «فاشیست» و «بازماندگان نازی‌ها» خواند.

اندکی پس از اظهارات تند اردوغان، مارک روته، نخست‌وزیر هلند، گفت آنکارا باید به خاطر مقایسه هلند با نازی‌ها عذرخواهی کند.

ترکیه نیز در اقدامی متقابل، روز یکشنبه سفارت هلند در آنکارا و کنسولگری این کشور در استانبول را به دلایل «امنیتی» بست و از سفیر هلند خواست تا برای مدتی در سفارتخانه حضور پیدا نکند.

پیش‌تر نیز چندین اجتماع در حمایت از اصلاحات قانون اساسی ترکیه در شهرهای مختلف آلمان لغو شده بود که این اقدامات خشم مقامات آنکارا را به دنبال داشت.

بیانیۀ اتحادیۀ اروپا می‌افزاید: «در پی تنش روزهای اخیر میان ترکیه و برخی اعضای اتحادیۀ اروپا، ضروری است که از هرگونه تشدید تنش اجتناب و راهی برای آرام کردن شرایط پیدا شود.»

همچنین ​ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو، از آنکارا و آمستردام خواست تا مناقشۀ موجود را حل‌وفصل کنند.

وی همچنین از همه اعضای ناتو خواست تا به یکدیگر احترام بگذارند و گفت تمرکز باید بر همه مواردی باشد که موجب یکپارچگی اعضا می‌شود.

نخست‌وزیر هلند نیز روز دوشنبه در نشستی خبری در روتردام گفت کشورش هرگز تحت تهدید از سوی دولت ترکیه ، مذاکره نخواهند کرد.

با افزایش تنش میان دو کشور، هلند درباره سفر اتباعش به ترکیه هشدار داد.

روته همچنین تأیید کرد که دولت هلند تلاش کرده است تا تنش‌ها با ترکیه را کاهش دهد، اما اظهارات اردوغان به کاهش تنش میان دو کشور کمکی نخواهد کرد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار