به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازاردبیل، مجید خدابخش در جلسه شورای برنامه ریزی استان افزود: استان اردبیل به عنوان قطب کشاورزی و گردشگری محسوب شده و برای رونق و توسعه کشاورزی باید صنایع تبدیلی که درآمد بیشتری را بدنبال دارد ایجاد شود.
وی
اضافه کرد: در استان اردبیل 34 درصد مردم در بخش کشاورزی شاغل هستند که در صورت صنایع
تبدیلی علاوه بر اشتغال زیاد شاهد رونق اقتصادی و صادرات در استان خواهیم بود.
استاندار اردبیل سرمایه گذاری بخش
خصوصی در استان را رو به رشد دانست و گفت: در این استان از سرمایه گذاران بخش
خصوصی بویژه سرمایه گذاری در زمینه فرآورده های سیب زمینی با توجه به افزایش تولید
سیب زمینی از 50 هزار تن به 150 هزار تن در پنج سال آینده حمایت ویژه ای صورت می گیرد.
خدابخش از تولید 700 هزار تن گندم در استان اردبیل خبر داد و گفت: پیش بینی شده تا پایان برنامه ششم توسعه 902 هزار تن گندم در این استان تولید شود.
وی اجرای سدهای معیشتی در استان را ضروری دانست و اظهار کرد: تغییر الگوی کشت در این استان باید بیشتر مد نظر قرار بگیرد هر چند در سال های اخیر توسعه کشت بادام زمینی، پسته، زعفران و دانه های روغنی در استان شروع شده اما لازم است در مناطق دیگر هم بصورت آزمایشی کشت محصولات جایگزین مد نظر باشد.
استاندار اردبیل در زمینه ارائه برنامه های برنامه ششم توسعه از سوی دستگاههای اجرایی گفت: برنامه ششم توسعه باید از سوی تمام دستگاههای اجرایی تببین تا برای تسریع آن اقدامات خوبی انجام شود.
خدابخش در زمینه طرح توسعه و عمران خلخال گفت: برای الحاق روستای خوجین به خلخال باید ضمن اینکه اهالی این روستا رضایت داشته باشند فرماندار و اعضای شورای روستا هم با در نظر گرفتن موقعیت منطقه موافق باشند که به نظر می رسد هنوز موافقت لازم در این مورد حاصل نشده و لازم است این طرح دوباره بازنگری شده و در جلسه بعدی بصورت مکتوب در شورای برنامه ریزی مطرح شود.
وی همچنین با اشاره به احداث کمربندی در شهرهای استان افزود: احداث کمربندی بمنظور کاهش حجم ترافیک در شهرها صورت می گیرد اما رویکرد جدید وزارت راه و شهرسازی درباره احداث کمربندی های شهر توقف احداث کمربندی در شهرها است به این دلیل که بجای احداث کمربندی در داخل شهر اقدامات دیگری برای کاهش ترافیک صورت بگیرد.
در این جلسه الحاق روستای خوجین به خلخال مورد برسی قرار گرفت که بدلیل موافق نبودن فرماندار خلخال طرح مورد نظر رای نیاورد و قرار شد طرح مذکور در جلسه بعدی بصورت مکتوب در شورای برنامه ریزی بررسی شود.
استان اردبیل در سال های اخیر در زمینه تولید سیب زمینی رتبه اول و دوم کشوری را به خود اختصاص داده و قطب فعال در تولید سیب زمینی کشور است.
استان اردبیل با تولید حدود 800 هزار تن حدود 15 تا 20 درصد سیب زمینی کشور را تولید می کند که از لحاظ کیفیت ، درصد ماده خشک ، وجود کمترین میزان باقی مانده سموم و کود در سطح کشور از جایگاه خاصی در تولید محصول پاک برخوردار است.
سیب زمینی تولیدی اردبیل از لحاظ کیفیت و کمیت قابل رقابت با سیب زمینی های تولیدی کشورهای اروپایی بوده و حتی از لحاظ محتویات آن نسبت به ارقام اروپایی برتر است.
انتهای پیام/ح