همدان؛

بیش از 40 درصد بیماری سرطان‌ قابل پیشگیری است

كارشناس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه گفت: با داشتن سبک زندگی سالم بیش از 40 درصد بیماری سرطان‌ قابل پیشگیری است.

بیش از 40 درصد بیماری سرطان‌ قابل پیشگیری استبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ شراره نیک‌سیر با اشاره به برگزاری هفته ملی مبارزه با سرطان از یکم تا هفتم بهمن ماه اظهار کرد: عنوان سرطان، قابل پیشگیری و درمان با خودمراقبتی و امید برای شعار پویش ملی مبارزه با سرطان انتخاب شده است.

وی، هدف از این نامگذاری را اصلاح باورهای نادرست در مورد سرطان دانست و گفت: با داشتن سبک زندگی سالم بیش از 40 درصد بیماری سرطان‌ قابل پیشگیری است و بسیاری از سرطان‌ها هم در صورت تشخیص بموقع، قابل درمان هستند.

کارشناس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه از افزایش موارد ابتلا به سرطان خبر داد و مهمترین عوامل آن را بالا رفتن سن، افزایش امید به زندگی و تغییر سبک زندگی و مواجهه بیشتر با عوامل خطر سرطان دانست.

وی، تشخیص زودهنگام بیماری را یکی از راهکارهای مهم مقابله با سرطان دانست و با اشاره به برنامه‌های مرکز بهداشت استان برای هفته مبارزه با سرطان، گفت: در شهرستان‎های استان، همایشی با موضوع پیشگیری از سرطان با حضور استادان و متخصصان این بیماری برگزار می‌شود.

دکتر نیک‌سیر با اشاره به اهمیت افزایش آگاهی و تغییر باورهای مردم در خصوص این بیماری، خاطرنشان کرد: باید این باور که سرطان قابل پیشگیری و درمان نیست در بین مردم اصلاح شود؛ چراکه با خودمراقبتی و تغییر سبک زندگی می‌توان از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرد.

وی با اشاره به اینکه در صورت تشخیص بموقع، بسیاری از موارد سرطان قابل درمان هستند، اظهار کرد: سالانه 2 هزار و 200 نفر از مردم استان به سرطان مبتلا می‌شوند؛ به طوری که میزان بروز سالانه سرطان در مردان  138 در صد هزار نفر و در زنان 100 در صد هزار نفر است.

کارشناس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه با اشاره به اینکه بر اساس آمار به ترتیب سرطان‌های پستان، پوست، معده، خون و روده بزرگ شایعترین سرطان‌ها در بین زنان استان است، گفت: سرطان‎های پوست، معده، مثانه، ریه و پروستات، شایع‎ترین انواع سرطان در مردان گزارش شده است.

وی، علائم هشداردهنده سرطان را شامل وجود توده غیر طبیعی در هر قسمت از بدن، کاهش وزن بدون دلیل مشخص، خونریزی یا ترشح غیر عادی از هر منفذی از بدن مانند خون در ادرار، مدفوع یا خونریزی رحمی در خانم‌ها، زخمی که بهبود پیدا نمی‌کند، خال جدید یا تغییر شکل خال قدیمی، خشونت صدا یا سرفه‌های طولانی و گیر کردن غذا در گلو عنوان کرد.

نیک‌سیر با بیان اینکه در صورت داشتن هر یک از علائم در نخستین فرصت باید به پزشک مراجعه شود، افزود: راهکارهای پیشگیری از سرطان، عدم مصرف سیگار و قلیان و در معرض دود آن قرار نگرفتن، حداقل 30 دقیقه روزانه تند راه رفتن، خوردن پنج وعده میوه و سبزی تازه، کاهش روزانه مصرف نمک، قند، شکر و روغن، مدیریت وزن، محافظت از پوست در برابر نور آفتاب با کرم ضد آفتاب و پوشش مناسب، دوری از مواد مخدر و عدم مصرف الکل است.

انتهای پیام/ د
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.