اصفهان؛

راه اندازی اولین موزه ملی ورزش چوگان در اصفهان

مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان از تصویب طرح راه اندازی اولین موزه علمی چوگان در اصفهان در شورای فنی اداره کل استان در آستانه ثبت جهانی این میراث ناملموس خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،فریدون اله یاری با اعلام این مطلب تاکید کرد: با توجه به اینکه ورزش تاریخی و حماسی چوگان در ایران از سابقه ای بیش از سه هزار سال برخوردار است، با بررسی منابع و اسناد، چنین نتیجه گیری به عمل آمده که ایران خاستگاه اصلی ورزش چوگان در تمام جهان بشمار می رود.
وی ادامه داد: این ورزش تاریخی در دو دوره تاریخ ایران پیش از اسلام و پس از آن در دوران اسلامی در ایران کاربرد فراوانی داشت، لکن در دوران اسلامی و به ویژه در عصر صفوی شاهد اوج شکوه این ورزش تاریخی و حماسی هستیم.
اله یاری با اشاره به اینکه در عصر صفوی و به ویژه پس از انتخاب اصفهان به عنوان پایتخت صفوی، این شهر آخرین جلوه گاه این ورزش تاریخی بشمار می رود افزود: با این وصف این ورزش تاریخی ریشه در تلاش ایرانیان برای مبارزه با مخاطراتی داشته که همواره میهنشان را تهدید می کرد. به همین دلیل میدان امام اصفهان به اصلی ترین جایگاه این ورزش تاریخی تبدیل شد.
مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان همچنین افزود: پس از دوران صفوی متاسفانه این ورزش تاریخی با رکود مواجه شده و به کشورهای دیگر راه یافت. خروج این ورزش تاریخی از ایران، باعث شده امروزه بیش از 77 کشور جهان به آن بپردازند. لذا سازمان میراث فرهنگی جهت احیاء این ورزش تاریخی در ایران در کنار فعالیتهای فدراسیون چوگان ایران و هیئت چوگان استان، تصمیم به ثبت جهانی این ورزش تاریخی به عنوان یک اثر میراث ناملموس تاریخی گرفته است.
اله یاری در زمینه تصویب طرح موزه چوگان نیز اظهار داشت: با توجه به تهیه پرونده ثبت جهانی این ورزش تاریخی و به جهت تسریع در روند تصویب این پرونده در شورای جهانی ثبت سازمان یونسکو، طرح اولیه ایجاد موزه چوگان در محور شمال و شمال غرب مجموعه جهانی کاخ چهلستون و در محور غربی تالار تاریخی تیموری با مشارکت اداره کل میراث فرهنگی استان و هیئت چوگان در شورای فنی این اداره کل مطرح و با اکثریت آراء به تصویب رسید.

گفتنی است؛ هیئت چوگان استان اصفهان موظف گردید تا طرح محتوایی این موزه را با هماهنگی مدیریت امور موزه های اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان تصویب نمایند، لذا محتمل است مراحل اجرایی این طرح در کمتر از شش ماه آینده اجرائی گردد.



انتهای پیام/م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار