لزوم الگوبرداری از یکپارچگی مدیریت حوزه سلامت کشور سوئد

وزیر بهداشت با اشاره به نظام سلامت کشور سوئد، گفت: ما نیز باید از این الگو درس بگیریم و ببینیم که آنها چطور توانستند با مشارکت مردم‌ و همچنین با یکپارچگی مدیریت حوزه سلامت‌شان کاری کنند که مردم رنجی جز بیماری نداشته باشند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت در حاشیه مراسم ملاقات با همتای سوئدی خود در جمع خبرنگاران درباره نظام سلامت کشور سوئد گفت: اگر بخواهم در یک کلام این موضوع را بگویم، به این شکل است که در کشور سوئد اگر فردی بیمار شود، دغدغه‌ای جز بیماری و رنج بیماری‌اش ندارد و بیمه‌ها به شکل کامل فرد را حمایت می‌کنند.

وی با بیان اینکه سوئد سیستم پیشگیری بسیار قوی دارد، افزود: در نظام سلامت سوئد مردم مالیات می‌دهند و منابع هزینه‌ای برای درمان و پیشگیری مردم از مسیر مطمئنی یعنی مالیات تامین می‌شود و مانند کشور ما نیست که هزینه سلامتش وابسته به نفت باشد و با بالا و پایین رفتن قیمت نفت دچار مشکل شود.

وزیر بهداشت ادامه داد: در عین حال نظام ارجاع و پزشک خانواده نیز در حوزه سلامت سوئد وجود دارد و تعداد تخت، پرستار و پزشک‌شان متناسب با استانداردهای بین‌المللی است.

هاشمی تاکید کرد: بنابراین ما نیز باید از این الگو درس بگیریم و ببینیم که آنها چطور توانستند با مشارکت خود مردم‌شان و همچنین با یکپارچگی مدیریت حوزه سلامت‌شان کاری کنند که مردم رنجی جز بیماری نداشته باشند. دستارودهای استفاده از تجربیات کشور سوئد در حوزه سلامت، برای وزارت رفاه و سازمان‌های بیمه‌گر بیشتر است.

وزیر بهداشت اظهار کرد: در عین حال باید همچنین توجه کرد که وزیر سلامت سوئد نیز وزیر ورزش هم هستند و این نشان می‌دهد که آنها به تحرک بدنی و پیشگیری از افزایش وزن که خودش مقدمه عدم ابتلا به بیماری‌هاست توجه دارند.

در ادامه این مراسم گابریل ویک استروم وزیر سلامت و ورزش سوئد گفت: در زمینه پیشگیری باید توجه داشته باشیم کارها را با همکاری جامعه مدنی پیش بریم. در این زمینه همکاری بسیار خوبی میان نظام سلامت سوئد با جامعه مدنی وجود دارد و ما با این کار توانستیم در زمینه کنترل دخانیات و اعتیاد کار موثری انجام دهیم.

ویک استروم افزود: بنابراین تاکید می‌کنم که جامعه مدنی در حوزه پیشگیری ورود پیدا کند تا بتوان برای مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر کاری اساسی انجام داد.

وی در خصوص نظام بیمه‌ای کشور سوئد بیان کرد: یکی از دلایل موفقیت سوئد در حوزه سلامت، سیستم فراگیرش در این حوزه بوده است، در عین حال یک تصمیم سیاسی نیز پشت آن وجود داشت و سیستم سلامت را براساس افزایش مالیات مردم پیش برد. بنابراین مردم مالیات پرداخت می‌کنند و تامین مالی سیستم سلامت از طریق این مالیات‌هاست و مردم می‌دانند که با پرداخت این مالیات‌ها خدمات مناسبی دریافت می‌کنند.

وزیر سلامت و ورزش سوئد افزود: البته چالش‌هایی هم داریم که به عنوان مثال، یکی از چالش‌هایمان جمعیت سالخورده است و امیدواریم در آینده بتوانیم همکاری خوبی را در زمینه تامین مالی سلامت بین بخش خصوصی و دولتی در کشورمان داشته باشیم.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۳:۰۲ ۱۴ آذر ۱۳۹۵
باسلام:چرا جناب وزیر از همان اول ریاستش ازکشوری مثل سوئد الگو برداری نکرد تا زیر ساخت های سلامت مستحکم وپیشگیری از بیماری ها درالویت قرار گیرد.وزیر محترم باشعار طرح تحول سلامت آمد اما نه با فراهم کردن زیر ساخت های سلامت وایجاد پزشک خانواده برای همه ،بلکه هدف مهم درپشت پرده این طرح پر کردن جیب پزشکان وگرفتن اعتبارات زیاد بود که موفق شد.وگرنه درکشور سوئد نه طرح پرکیسی است ونه عملکردی،همه بر اساس قوانینی معین حقوق ثابت دریافت می کنند.تجارت نمی کنند
آخرین اخبار