قم؛

دربست با گلستان سعدی

با وجود اینکه توجه به کتاب و کتاب‌خوانی در جامعه رشد چندانی ندارد اما هستند افرادی که دغدغه کتاب آن ها را به سمت آفرینش ایده‌های نو برای گسترش فرهنگ مطالعه می‌برد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛ حال و هوای یک روز پائیزی و تاکسی گردشی که شهر را برای مسافران زیر پا می‌گذارد و یک روز غروب هم سهم تو از گذران زندگی سوار شدن بر این تاکسی است، تاکسی که بوی کتاب می‌دهد.
 
سوار که می‌شوی وجود کتاب‌های پشت صندلی جا را کمی تنگ‌تر کرده است، راننده «عباس خوشگفتار موفق» است که به نظر می‌رسد ایده جالبش که در تاکسی وی به نمایش گذاشته شده پسوند فامیلی‌اش را برای وی شیرین‌تر کرده است.
 
کتاب‌ها را که ورق می‌زنی از سر و شکلشان معلوم است که دست به دست شدن‌های فراوانی را تجربه کرده‌اند.
 
وی که این روزها آستانه ۴۵ سالگی را تجربه می‌کند ایده اجرا شده در خودور خود را «کتابخانه مسافر» نام گذاشته، کتابخانه‌ای که ۳۰۰ جلد کتاب را در قطع‌های کوچک و به گفته آقای خوشگفتار نکته‌ای و کلیدی در این تاکسی جا خوش کرده‌اند و دلخوش به تورق مسافران هستند.
 
خوشگفتار موفق در ادامه صحبت‌هایش از سه سال همراهی با کتاب‌ها می‌گوید اینکه علاقه به کتاب و کتاب‌خوانی و فرهنگ و ادب وی را به این سمت برده تا چهار دیواری تاکسی‌اش کتابخانه‌ای کوچک و سیار در شهر باشد.
 
وی که گرچه تحصیلاتش در حد سیکل و یا همان سوم راهنمایی خودمان است اما به نظر می‌رسد نشان داده که علاقه به کتاب و کتاب‌خوانی به تحصیلات و سن و سال ربطی ندارد و این را از کتاب‌های فراوانی که خوانده و از سخنان مشتاقانه‌اش درباره کتاب می‌توان به خوبی درک کرد.
 
برخی از خریدهای وی کتاب‌های کودک و نوجوان را تشکیل می‌دهد که به عنوان هدیه به کودکان مسافر هدیه می‌شود
 
آغاز به کار کتابخانه تاکسی نارنجی عباس خوشگفتار موفق با ۱۰ عنوان کتاب بوده که گذشت زمان آن‌ها را به ۳۰۰ عنوان رسانده است البته به گفته این راننده تاکسی یک روز یکی از مسافرانی که سوار خودروی وی بوده‌اند به او پیشنهاد داده است که به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم مراجعه کند و از آن‌ها برای افزایش تعداد کتاب‌هایش کمک بخواهد.
 
البته این مراجعه به گفته خوشگفتار خوش یمن هم بوده و حالا او از بن‌هایی که ارشاد قم در اختیارش قرار می‌دهد کتاب می‌خرد و چون نمی‌تواند همه آنها را در تاکسی‌اش نگهداری کند برخی از خریدهای وی کتاب‌های کودک و نوجوان را تشکیل می‌دهد و به گفته این راننده به عنوان هدیه به کودکان مسافر هدیه می‌شود.
 
عباس خوشگفتار در ادامه نکته جالبی را می‌گوید. به نظر وی مردم روزی یک الی دو ساعت از زمان خود را در تاکسی‌های سطح شهر می‌گذرانند و اگر هر روز مسیر یکسانی را طی کنند بیشتر آنچه را که قبل دیده‌اند تنها برای آن‌ها تکرار مکررات است.
 
وی در ادامه سخنان خود می‌گوید: به نظرم وقتی فردی سوار تاکسی می‌شود می‌تواند با کتاب‌هایی که انتخاب می‌کند حداقل زمانی در روز را بدون اینکه حتی خودش بخواهد و یا برنامه‌ریزی کرده باشد مطالعه کند و چون کتاب‌های کتابخانه سیار وی جیبی و نکته‌ای هستند قطعاً حتی حضور ده دقیقه‌ای در این تاکسی باعث می‌شود تا نکته‌ای کوچک را فراگیرند.
 
البته آرزوی این راننده تاکسی این است که روزی تمام تاکسی‌های سطح شهر و حتی سطح کشور ایده وی را اجرا کنند تا سرانه مطالعه کتاب در کشور رقم نازلی را نشان ندهد آن هم در کشوری که مهد ادب و فرهنگ است.
 
به گفته خوشگفتار، قم شهری فرهنگی و مذهبی است که می‌تواند در زمینه تلاش برای بالا بردن سطح مطالعه در آن از همه گزینه‌های روی میز استفاده کرد و ایده این مرد ۴۵ ساله راننده تاکسی هنوز مورد استقبال چندانی قرار نگرفته است گرچه وی هنوز امیدوار است.

انتهای پیام/ج
برچسب ها: قم ، راننده تاکسی ، کتاب ، دربست
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ابی
۱۲:۰۵ ۰۳ آذر ۱۳۹۵
نمیدونم چرا اینقدر میگن کتابخونی و سهم کتاب در سبد خانوار کم شده؟ هر کدام از ماها روی کامپیوتر، گوشی و سایر لوازممون کلی کتاب ذخیره کردیم و هرزگاهی مطالعه میکنیم. بسیار ارزانتر تموم میشه و در کاغذ و فضا هم صرفه جویی میشه. میزان مطالعه من و اطرافیانم نسبت به ده سال گذشته 10 و یا شاید هم 100 برابر شده.فایلهای وورد، پی دی اف و پاورپوینت رو اگه کتاب به حساب بیاریم میبینیم که سرانه مطالعه چند برار شده. مرسی