شیراز؛

آنچه در مورد مسمومیت با مونوکسیدکربن باید بدانیم

نشانه های مسمومیت با مونواکسیدکربن را با سرماخوردگی و آنفولانزا اشتباه نگیرید.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ دکتر محمدرضا کریمی مسوول گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: هر سال ده ها نفر از هم استانی های ما، نشانه هایی مانند سردرد، ضعف، تهوع و گیجی را تجربه می کنند و با تصور اینکه دچار سرماخوردگی و یا آنفولانزا شده اند، آن را جدی نمی گیرند، در حالی که دچار مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن شده اند و این امر، بسیار خطرناک است.
کریمی با بیان اینکه برخی از این افراد از مسمومیت با این گاز بهبود می یابند، اما برخی افراد جان خود را از دست می دهند، افزود: گاز مونوکسیدکربن بدون هیچ علامت هشداردهنده ای افراد را مسموم می کند و ممکن است به مرگ منجر شود.
وی ادامه داد: بیشتر کسانی که در اثر این گاز جان خود را از دست داده اند، شب هنگام و در حال خواب بوده اند و از مسموم شدن خود آگاه نشدند، چرا که گاز مونواکسیدکربن خواب آن ها را عمیق تر کرده است، این قربانیان در صورتی که بیدار شده باشند هم توان فرار کردن از آن محل را نداشته اند.
مسوول گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه در خصوص دلیل کشنده بودن این گاز، بیان کرد: مونوکسیدکربن جای اکسیژن را در خون می گیرد و توان خون برای رساندن اکسیژن به اعضای مهم بدن مانند قلب و مغز کم و کمتر می شود و در نهایت این اعضای حیاتی، از کار می افتند.
کریمی این امر را در بروز نشانه هایی مانند سردرد، ضعف، تهوع و گیجی موثر دانست و ادامه داد: در موارد مسمومیت شدیدتر، ممکن است فرد استفراغ کند و سیاه شود؛ فرد مسموم هر چقدر گاز مونوکسیدکربن بیشتری استشمام کرده باشد و هر چه مدت زمان طولانی تری در فضای مسموم بوده باشد، نشانه های شدیدتری دارد.
او ادامه داد: علت تولید گاز مونوکسیدکربن، سوختن ناقص در هر وسیله ای که از سوخت گاز، نفت، بنزین، گازوییل، چوب، زغال، سی ان جی، ال پی جی یا سوخت های دیگر است و بیشترین وسایل تولیدکننده این گاز، شومینه و کوره های هیزمی یا گازی، بخاری های گازسوز، نفتی یا هیزمی، موتور روشن هر نوع وسیله نقلیه و خودرو، مشعل های سوختی، آبگرمکن و پکیج، کوره های گازی، اجاق و منقل های زغالی یا گازسوز، گاز پیک نیک و موتور برق است.
انتهای پیام/ر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.