به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
شیراز؛ مریم یزادن خواه کارشناس بهداشت عمومی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: این گیاه به دلیل منیزیم موجود، دارای خاصیت ضد سرطان بوده و به دلیل دارا بودن آلکوالویید میتواند ضدحساسیت، ضدروماتیسم و ضد التهاب باشد.
وی افزود: از خواص دیگر این گیاه می توان به بهبود عملکرد کلیه، تقویت کننده دستگاه عصبی، تصفیه کننده خون، تسکین دهنده تب در بیماریهایی مانند سرخک، مخملک، آبله و کهیر اشاره کرد.
مریم یزادن خواه اضافه کرد: جوشانده گیاه در بهبود وضعیت مو، ناخن و پوست تاثیر فراوانی دارد و به دلیل داشتن سطح بالای کلسیم، آهن و مواد مغذی مانند پتاسیم، روی، ویتامین های C، B، بتاکاروتن و اسید های چرب ضروری برای افرادی که بیشتر دچار کمبود این مواد هستند، مفید است.
این کارشناس بهداشت عمومی در ادامه، به خاصیت خلط آوری این گیاه اشاره کرد و گفت: از گل گاوزبان برای درمان سرماخوردگی، تنگی نفس و گلودرد استفاده می شود.
یزدان خواه ادامه داد: برای تهیه دمنوش گل گاوزبان می توان آن را با مخلوط کردن گل و آبجوش و دم کردن به مدت 10دقیقه، روی حرارت غیرمستقیم مانند بخار کتری یا سماور، آماده کرد.
او افزود: باید بدانیم که مصرف زیاد این گیاه در کنار خاصیت آرام بخشی، میتواند باعث مسمومیت شود؛ مقدار زیاد این داروی گیاهی، نشانه هایی مانند خستگی، احساس سبکی سر، گشاد شدن مردمک چشم و مسمومیت کبدی به دنبال دارد و مصرف آن همراه با داروهای سیستم عصبی مرکزی مانند ضد افسردگیها، ضد اضطرابها، آرامبخشها، خوابآورها و آنتیهیستامینها، میتواند بسیار خطرناک باشد.
انتهای پیام/ن
با تشکر