ارومیه؛

تاکید بر گسترش امنیتی و اقتصادی دو طرف ایران و ترکیه در مرز کیله سردشت

در نشستی بر گسترش امنیتی و اقتصادی دو طرف ایران و ترکیه در مرز کیله سردشت تاکید شد .

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه،سرکنسول ایران در اربیل بهره مندی مردم قلعه دیزه و سردشت از مزایای مرزی را حق مسلم آنها دانست و گفت : حجم مبادلات و گسترش روابط تجاری دوطرفه می تواند در رشد اقتصادی دو شهرستان موثر باشد .

مرتضی عبادی با بیان اینکه مرز کیله پتانسیل ها و ظرفیت های با لایی در مقایسه با سایر مرزهای رسمی با کشور عراق دارد، افزود : در صورت رسمی شدن مرز طرفین می توانند از مزایای آن بهره مند شوند.

وی با ضروری دانستن برگزاری نشست های امنیتی طرفین ، خواستار برخورد با پدیده قاچاق شد وتصریح کرد : هردو طرف باید در این زمینه مصمم بوده و با تعامل سازنده پیش بریم .

فرماندار سردشت نیز در این نشست با اشاره به عدم تعیین دقیق نوار مرزی بین دو گفت اگر طرف عراقی با حدود تعیین شده موافقت نمایند ما آمادگی داریم تا طبق توافقات قبلی روند رسمی شدن مرز کیله را ازسر بگیریم .

عزیز حسنی با اشاره به موضوع قاچاق و تردد خودروهای حامل بار قاچاق تا نزدیکی مرز کیله را یکی از مشکلاتی عنوان کرد که نظم و امنیت مرز را مختل می کند و گفت انتظار داریم طرف عراقی در این مورد نظارت بیشتری داشته باشد و جلوی تردد آنهارا بگیرند .

وی بابیان اینکه هرگونه واردات از مرز کیله ممنوع بوده ، از تردد کامیون های حامل بار با عزم و سازماندهی قبلی ابراز نگرانی کرد و اظهارداشت : مجوزی برای واردات از مرز کیله نداشتیم و بنابراین ورود هر کالایی ازاین مرز غیرقانونی و ممنوع است و در چارچوب قانون ومقررات باآن برخورد می کنیم.

فرماندار سردشت تصریح کرد : اخذ مجوز واردات از مرز کیله نیز در حال پیگیری است و در این راستا رایزنی های صورت گرفته که تا حصول نتیجه نیز پیگیر آن خواهیم بود.

فرماندار قلعه دیزه در رابطه با تردد خودروهای حامل بار قاچاق گفت : ما به تعهدات خود در قبال جمهوری اسلامی ایران پایبند هستیم و اطمینان می دهیم که با نظارت های بیشتری که اعمال می کنیم مانع تردد خودروهای حامل بار قاچاق به مرز کیله خواهیم بودودر غیر این صورت برخورد جمهوری اسلامی ایران با کامیون های حامل بار ازنظر ما بلامانع است .

ابوبکر باییز آلی نیز به ورود برخی کالاها اشاره کرد و بیان داشت : بعضی از کالاها وارد اقلیم کردستان عراق می شوند که برابر قوانین ما غیر مجازند و باید نظارت و کنترل بیشتری صورت بگیرد و حتی از خروج این کالا ها از مرز ایران نیز جلوگیری به عمل آید.

وی در بخش دیگری از سخنانش علت تعلل در اجرایی مفاد تفاهم نامه قبلی را عدم تعیین تکلیف در خصوص نوار مرزی عنوان نمودو اظهار کرد : جمهوری اسلامی ایران با نصب تیرک هایی مسیر عبور خط مرز را مشخص کرده و موافقت با نوار مرزی تعیین شده که باید با توافق طرفین صورت گیرد

فرماندار قلعه دیزه گفت در این خصوص باید کمیته مشترک تخصصی بین دو کشور تصمیم گیری کند

درپایان این نشست فرماندارشهر قلعه دیزه عراق و فرماندار سردشت تفاهم نامه ای را امضاکردند که مقرر شد طرفین با برگزاری نشست های ماهیانه نسبت به رفع مشکلات و گسترش تعاملات ، کنترل و نظارت بیشتر مرز وبرخورد باقاچاق اقدام کنند و پیگیر اجرایی شدن توافقات قبلی باشند .

انتهای پیام/س

برچسب ها: گسترش ، اقتصاد ، ایران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.