وزیر ارشاد در مراسم رونمایی از گالری مجازی:

هنر و هنرمند حمایت مادی و معنوی توامان می‌خواهد

هنر به هر شکلی باید مورد حمایت قرار بگیرد و منظور از حمایت تنها حمایت مادی نیست؛ باید در راه معرفی مجموعه‌های هنری به مردم گام برداشت.

به گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آیین رونمایی از گالری مجازی «ایران هنر»،  با حضور مقامات فرهنگی و هنری همچون علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد مسجد جامعی، محمدرضا فیروزه ای، مجتبی رجبی معمار، جواد هادیان و مجید ملانوروزی در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

در این مراسم علی جنتی با تاکید بر اهمیت توجه به هنر و هنرمند گفت:  در حوزه هنر، شاهد پدیدآورندگان و حرکت‌های خودجوشی هستیم که مثل تاسیس نگارخانه مجازی ایران نمود پیدا می‌کند. اقدامی که جذاب است و مسئولان این رسانه با انگیزه و انرژی فراوان به اشاعه هنر در جامعه کمک می‌کنند. طبق مشاهدات ما این گالری برنامه‌‎ای مدون دارد و مجوزهای لازم را نیز دریافت کرده است. به همین جهت این شکل از هنر باید مورد حمایت قرار بگیرد  و در اینجا منظور از حمایت تنها حمایت مادی نیست؛ بلکه باید در حوزه معرفی این مجموعه به مردم و علاقه‌مندان و شرکت در گردش آثار این گالری اقدامات لازم صورت بگیرد.

وی ادامه داد: هر اثر هنری به فضای اطرافش روح و زیبایی می‌بخشد و علاوه بر آن  وجود یک کار هنری در هر فضایی منجر می‌شود تا پیام هنری به مخاطب انتقال داده شود  و به تدریج که از آن می گذرد، فرد از آن تاثیر می گیرد.

جنتی اظهار داشت: امروزه در کشورهای توسعه یافته به هنر و اقتصاد هنر توجه  بسیاری می شود و در کنار صنایعی چون بازرگانی، خدمات و این دست موارد این موضوع مورد توجه قرار دارد. به طوری که بخشی از گردش مالی این کشورها، از طریق هنر تامین می شود.  بی تردید برای چنین اتفاقی باید برنامه ریزی کرد و برای خریداری اثر در جامعه نیز باید فرهنگ سازی نمود؛ چرا که بسیاری از مردم توان حضور در گالری ها و خرید آثار هنری را ندارند و ما باید شرایطی را فراهم کنیم که هنر بومی شود و در دسترس همه قرار بگیرد. در همین راستا بخش خصوصی می‌تواند گام های موثری در این عرصه بردارد و بخش دولتی هم می‌تواند با بهره گیری از هنر هم زیبایی را در مجموعه ها و فضاهای گوناگون پدیدار کند و هم از هنرمندان حمایت نماید.

جنتی با اشاره به طرح‌هایی که از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مجلس ارائه شده بود، گفت: در سال 91 ما لایحه ای مبنی بر این که بخش های دولتی باید یک درصد از اعتبارشان را به خرید آثار هنری اختصاص دهند، به مجلس ارائه دادیم که متاسفانه رد شد و در سال 94 هم این مصوبه را اعلام کردیم که مراکز اداری مجاز هستند تا درصدی از اعتبارشان را خرج هنر کنند و به این کار اشکالی وارد نمی شود.

جنتی عنوان کرد: از جمله مزایای پرداخت به هنر و اقتصاد هنر، کاهش وابستگی کشور به صادرات تک محصولی نفت است. جدا از این‌ها فضای مجازی به همه حوزه‌ها رنگ و بوی دیگری بخشیده و سرعت، دقت و تکثر دسترسی به اطلاعات  از پیامدهای آن است که حوزه فرهنگ و هنر نیز از آن مستثنی نبوده است. این در حالی است که در نگاه اول شاید ورود هنر و استفاده از آن در فضای مجازی دشوار به نظر می رسید اما اکنون به مرحله ای رسیده ایم که با تکنیک های الکترونیک شرایط را برای ارائه اثر هنری از این طریق فراهم کرده ایم.

وی ادامه داد: یک گالری مجازی می تواند چند برابر گالری های معمولی آثار هنری را به مردم ارائه دهد. با این حال این دو هرگز رقیب هم نیستند؛ بلکه مکمل یکدیگرند و ما امیدواریم که همکاری بین این دو حوزه وسیله ای برای پیشبرد هنر شود. با رونمایی از این گالری آرزوهایی که من در این عرصه داشتم، تحقق یافت. خوشبختانه در مورد کتاب هم پیش از این کارهایی مثل تاسیس شهر کتاب ها و سایت های مخصوص کتابخوانی انجام شد و در حوزه فیلم های سینمایی هم سامانه نمایش خانگی در حال راه اندازی است که آثار موسیقیایی هم می تواند روی این سامانه قرار بگیرد  و این گالری مجازی هم حرکت برجسته دیگری است که مکمل تمام این اقدامات است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان از همه دست‌اندرکاران این مجموعه قدردانی و تشکر کرد.



انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار