آبادان؛

اجرای طرح تعیین سطح نیترات در محصولات زراعی آبادان

طرح تحقیقاتی تعیین سطح نیترات در محصولات زراعی آبادان اجرا شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان؛مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آبادان گفت:پروژه تحقیاتی تعیین سطح نیترات در محصولات زراعی شهرستان با کمک کارشناسان این اداره انجام شد.

ناجی شهیب ‌زاده  افزود:وجود نیتریت و نیترات در مواد غذایی و آثار سوء آنها بر سلامتی شهروندان، موضوعی است که همچنان بر جدال و مباحثه وجود دارد.

وی گفت:نیترات و نیتریت در مقدار گسترده‌ای از مواد غذایی وجود داشته و این ترکیبات به صورت طبیعی در گیاهان و نباتات سبز یافت می‌شود، ولی استفاده زیاد از کودهای شیمیایی میزان آن را در گیاه بالا می‌برد.

مدیر جهاد کشاورزی آبادان افزود:یکی از عوامل محیطی دخیل در ایجاد سرطان‌های دستگاه گوارش فوقانی، میزان نیتریت و نیترات موجود سبزی و صیفی است.

شهیب ‌زاده گفت:این پروژه با حجم 20 نمونه آزمون خاک و 20 نمونه آزمون محصول (برگ و میوه) در خرداد ماه سال جاری با اعتبار 7 میلیون ریال و مشارکت 20 بهره‌بردار با هدف تعیین سطح نیترات محصولات زراعی و مقایسه آن با حد مجاز نیترات انجام شد.

وی افزود:این پروژه از محل طرح افزایش سبزی و صیفی در روستاهای صیداویه، رمیله، ثوامر، کوت شنوف، ابوعقاب، ابوشانک، ملاکه، سیحان و سعدونی اجرا شد.

مدیر جهاد کشاورزی آبادان گفت: میزان نیترات و نیتریت در رژیم غذایی از یک منطقه تا منطقه دیگر متفاوت بوده و این مهم به عواملی نظیر تکرار کشت، وضعیت آب و هوایی، کیفیت خاک، فرآیندهای تولید مواد غذایی، نوع و مقدار کود شیمیایی مصرفی بستگی دارد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.