گزارش آماری «شناسه یکپارچه مد و لباس اسلامی ایرانی» منتشر شد

از طراحی لباس برای جوانان تا توجه به لباس اجتماع در جهت افزایش تنوع لباس ایرانی در گزارش آماری شیما از سوی بنیاد ملی مد و لباس اسلامی ایرانی منتشر شد.

به گزارش گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، در شش ماهه دوم سال 94 ، در مجموع 2788 اثر برای دریافت نشان شیما به این دبیرخانه ارسال شده که از میان 95 درصد آثار داوری شده، یعنی 2665 اثر مربوط به آثار لباس بانوان و تنها 5 درصد لباس آقایان را در بر گرفته است.که این حاکی از ضعف جدی در طراحی لباس مردان است. 

اما از میان آثار، اگر بر اساس داده های سنی بررسی شود بیشترین حجم  یعنی 1668 اثر معادل 60 درصد طبقه سنی جوان و  34 درصد طبقه بندی سنی بزرگسال را در بر می گیرد. 4 درصد برابر با 104 اثر نیز مربوط به طبقه سنی کودک می شود. 

این گزارش نشان می دهد که 60 درصد آثار ارایه شده به منظور دریافت نشان شیما و 40 درصد نیز حاکی از درخواست طراح برای مالکیت معنوی بوده است. 

از نکات جالب این گزارش این است که از میان آثار درخواستی 80درصد موفق به دریافت نشان شیما و 20 درصد نیز در بررسی های انجام شده مردود شده اند. 

از بررسی های فنی مربوط به این گزارش مشخص می شود که بیشترین حجم آثار ارایه شده برای دریافت نشان شیما برای طرح های مانتو بوده که 55 درصد آثار را شامل می شود که نشان می دهد توجه به لباس اجتماع در سال گذشته بر اساس سیاست های فراگیری کارگروه ساماندهی مد و لباس نتیجه بخش بوده و تاثیر مستقیم خود را بر این روند گذاشته است. 

مانتو شلوار،پارچه،  مانتوی مجلسی، روسری، پالتو  در رده های بعدی هستند. همچنین رشد آثار ارائه شده به جز لباس، چون کیف، کفش و کلاه نیز در این گزارش مشهود است.  
 
در گزارش منتشر شده آمده، بیشترین فراوانی در بهره گیری از جنس لباس طراحی شده متعلق به پارچه تافته است که 21 درصد کل آثا را در برمی گیرد. همچنین استفاده از کرپ با 9 درصد، کتان با 8 درصد، پارچه ابریشم با 7.1 درصد ،شانتون و ساتن 5 درصد، پنبه وحریر با 3 درصد، تترون با 2.1 درصد ابریشم خام، پشم و فاستونی با 2 درصد در رتبه های بعدی هستند. 

بر اساس این گزارش در بخش فراوانی رنگ ها در آثار ارسالی به دبیرخانه شیما،رنگ مشکی با 28 درصد،  رنگ سبز با 7 درصد، آبی با 6 درصد، سرمه ای و سفید با 5 درصد، کرم با 4.3 درصد در صدر قرار دارند. 

از بخش های دیگر این گزارش می توان به حجم بالای آثار بهره مند از طرح های  ساده طراحی شده اشاره کرد که 62 درصد طراحان ترجیح داده اند از طرح های ساده استفاده کنند و 38 درصد دیگر نیز پارچه های طرح دار را انتخاب کرده اند. 

در پایان این گزارش آمار امیدوارکننده نشان می دهد که در میان طرح های ارسالی 49 درصد آثار را  یعنی 1365 اثر  لباس های اجتماع، 41 درصد (1136) را لباس های مجلسی ، 4درصد را لباس های  مشاغل، و شش درصد را نیز لباس های خانگی و مناسبتی تشکیل داده اند که نشان از انطباق نتیجه آثار طراحی شده با ماموریت های تعریف شده کارگروه برای ترویج لباس های اجتماع ایرانی و اسلامی دارد.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار