اولین جشنواره نفس؛ گامی جهت ترویج فرهنگ اهدای عضو

اولین جشنواره هنرهای تجسمی نفس امروز در خانه هنرمندان ایران معرفی شد.

اولین جشنواره نفس؛ گامی در جهت فرهنگ اهدای عضو
به گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست اطلاع رسانی اولین جشنواره هنرهای تجسمی نفس با حضور هنرمندان و افرادی چون کامبیز درمبخش، معصومه مظفری، محمدحسین عماد، پرستو صالحی، جمشید حقیقت شناس، امیر عابدی و چندتن دیگر از هنرمندان در خانه هنرمندان برگزار شد.

در این برنامه ابتدا دکتر کتایون نجفی زاده، دبیر این جشنواره و رئیس فراهم آوری اعضا و اهدای عضو وزرات بهداشت از تاثیر زبان هنر روی روند اهدای عضو گفت.

وی در این خصوص گفت: فرهنگسازی در راستای اهدای عضو از موارد مهمی است که باید مورد توجه قرار دهیم و امسال در این راستا بر آن شدیم تا با کمک هنر این فرهنگسازی را صورت دهیم چرا که زبان هنر از قدرت و تاثیر بسیاری برای تاثیرگذاری در این عرصه برخوردار است.
 
نجفی زاده در ادامه صحبت هایش با اسلایدهایی روند علمی مرگ مغزی و حالاتی که در این زمان برای فرد وجود دارد را توصیف کرد.
 
در بخش دیگری، پرستو صالحی بازیگر سینما و تلویزیون به روی سن آمد و از راه اندازی کپین 8=1 که نشان دهنده نجات 8 انسان توسط یک فرد اهدا کننده مرگ مغزی است، گفت.

وی بیان کرد: تصویر می آید و می رود و این هنرهایی چون هنر تجسمی است که مانا می شود. متاسفانه ما در رسانه تنها تلخی اهدای عضو را نشان داده ایم و از شیرینی زندگی گیرنده بعد از این اتفاق تقریبا غافل شده ایم و من امیدوارم هنر های تجسمی به این قضیه کمک کند.

صالحی یادآور شد: فرهنگسازی برای جلب رضایت خانواده ها موضوع اصلی است که درباره اهدای عضو وجود دارد و ما به این امید هستیم که با هنر بیشتر به این موضوع پرداخته شود.

امیر قبادی دبیر علمی جشنواره نفس هم در قسمت دیگری از روند پیشرفت اهدای عضو در ایران تعریف کرد و قدرت هنر را در اشاعه این فرهنگ یادآور شد.

قبادی اظهار کرد: فداکاری و ایثار از ویژگی های اصلی ایرانیان است و این عاملی است که موجب می شود به همراه فرهنگسازی شاهد بالا رفتن میزان اهدای عضو باشیم.

معصومه مظفری رئیس هیئت مدیره انجمن نقاشان ایران در ادامه این برنامه ضمن ابراز خرسندی از حضور در این جمع عنوان کرد: من امیدوارم این کار قدم کوچکی برای این پروژه بزرگ بردارد و از اینکه در این جمع هستم خوشحالم.

حمید پازوکی یکی دیگر از هنرمندان کشورمان هم در این باره گفت: این برای من خیلی جالب است که بتوانم در چنین فضایی مؤثر باشم. به همین خاطر تمام توانم را به کار می گیرم و در خواب و بیدار می اندیشم تا ببینم چه طور می توانم در این حوزه پیش بروم.

در بخش دیگر امیر عابدی عکاس سینمایی، اظهار داشت: بیشتر از هر چیزی در این قضیه ایثارگری دیده می شود، اتفاقی که حائز اهمیت است.

وی ادامه داد: من همیشه فکر می کردم که آدم بعد از مرگش دستش از دنیا کوتاه می شود و داستان اهدای عضو عاملی است که هر کسی با انتخاب خودش می تواند برای ادامه داشتن برگزیند.

محمدحسین عماد، دبیر هنری این جشنواره و مجسمه ساز به نام کشورمان هم خیلی کوتاه از شکل گیری این بخش ابراز خرسندی کرد و اظهار داشت: امسال بخش هنری در جشنواره نفس جدی تر از همیشه کار خود را ادامه می دهد.

همچنین در بخش دیگری بهروز دارَش هنرمند مجسمه ساز و محقق عرصه هنر از ارتباط هنر با اهدای عضو گفت و عنوان کرد: ابتدا باید بگویم هنر آزادی می خواهد و اگر هنرمند آزادی نداشته باشد نمی تواند اثر هنری نابی را خلق کند.

وی خاطرنشان کرد: امروز فضای بینابینی در دنیا ایجاد شده، مثل پزشکی و هنر، انسان شناسی و هنر و مواردی از این دست، که بحث اهدای عضو هم شامل همین قضیه می شود.

در پایان این برنامه از اولین زوجی که پیوند ریه شده بودند نیز تقدیر شد.

گفتنی است؛ علاقه مندان به حضور در این جشنواره می توانند تا 20 تیر از طریق سایت در رشته های نقاشی، کاریکاتور، گرافیک، عکس، تصویرسازی، مجسمه سازی شرکت و ثبت نام کنند.



انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار