معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در هفته‌ای که گذشت

تأیید 733 طرح دانش‌بنیان برای دریافت تسهیلات از سوی صندوق نوآوری تا راه‌اندازی بیش از 400 کارگزار فناوری در درون فن‌بازاها و سهم 24 درصدی ایران در بازار منطقه زیست فناوری مهم ترین اخبار حوزه فناوری در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار  حوزه فناوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ در هفته‌ای که گذشت اخبار متعددی در حوزه فن آوری منتشر شد.

راه‌اندازی بیش از 400 کارگزار فناوری در درون فن‌بازارها
حسین صابری معاون توسعه فناوری پارک پردیس گفت: فن‌بازار می تواند به تمامی نیازهای افرادی که دارای طرح نوینی هستند در راستای تجاری کردن ایده و طرح‌هایشان کمک کند.

وی ادامه داد: برنامه مهم ما این است که در هر شهری از ایران یک بنگاه معامله‌گری فناوری داشته باشیم به طوری که تاکنون بیش از 400 کارگزار فناوری یا دلال فناوری در درون فن‌بازارها راه‌اندازی شده است.

تأیید 733 طرح دانش‌بنیان برای دریافت تسهیلات از سوی صندوق نوآوری
بهزاد سلطانی رییس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: از ابتدای تشکیل این صندوق تاکنون بیش از 733 طرح مصوب شده که از این تعداد 111 شرکت در حوزه فناوری زیستی، 107 شرکت در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرم‌افزاری کامپیوتر، 134 شرکت در حوزه الکترونیک و کنترل و 119 شرکت در حوزه تجهیزات پیشرفته ساخت از این صندوق وام دریافت کرده‌اند.

سود چند برابری در محصولات و فرآورده‌های گیاهی
محمد حسن عصاره دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: یکی از رسالت‌های مهم حوزه علم و فناوری قرار گرفتن در مسیرهای دانش‌بنیان است،‌ ادعای ما بر دانش انباشت ‌شده در مراکز علمی است از طرفی هنوز صنعت ما به قدر کافی از این دانش بهره‌مند نیست، کارها سنتی،‌ ارزش افزوده کم و نیازمند دانش و تکنولوژی است.

وی ادامه داد: امروزه از زعفران حدود 400 یا 450 میلیون دلار درآمد داریم در حالی که ارزش افزوده آن بسیار بالا است،‌ این محصول در صنایع دارویی و غذایی چندین میلیارد دلار سودآوری دارد.

توانا سازی نخبگان برای اثرگذاری بیشتر در حوزه علم و فناوری
غلامعلی منتظر معاون برنامه‌ریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان اظهار کرد: بنیاد ملی نخبگان دستگاهی حاکمیتی است که با هدف سیاست گذاری و برنامه ریزی در زمینه‌ی توسعه منابع انسانی برگزیده کشور با ماموریت برنامه ریزی در زمینه نخبه شناسی، نخبه پروری و نخبه گزینی فعالیت می‌کند.

وی ادامه داد: هدف بنیاد ایجاد مسیری برای توانا سازی مستعدان برتر کشور و هدایت ‌آن‌ها به سمت تاثیرگذاری بیشتر و بهتر در حوزه‌های علم و فناوری است.

سهم 24 درصدی ایران در بازار زیست فناوری
مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: در حال حاضر بر اساس آمارهای موجود، ایران 24 درصد بازار زیست فناوری منطقه را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر 25 نوع داروی نوترکیب، 105 نوع تجهیزات زیست فناوری و 10 محصول کودبیولوژیکی به بازار ارائه کرده‌ایم که با ارائه 11 داروی نو‌ترکیب دیگر تعداد این داروها تا دو سال آینده به 36 عدد افزایش می‌یابد.

راه اندازی مراکز سل‌تراپی با هدف ارتقای سلول‌های بنیادی گیاهان دارویی
وطنی معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: بزرگترین مرکز سل تراپی کشور در استان مازندران تاسیس می‌شود که با ایجاد این مراکز به جای یافتن داروهای شیمیایی به دنبال سلول‌های بنیادی گیاهان دارویی و زیست فناوری خواهیم بود.

وی ادامه داد: با ساخت این مرکز تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی مازندران، گیلان و گلستان تحت پوشش قرار می‌گیرند.

همکاری شرکت‌های دانش بنیان ایرانی و فرانسوی در سه حوزه علم و فناوری
احمدرضا اعلایی مدیر کل دفتر تبادل فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: پس از سفر رئیس جمهور ایران به فرانسه توافقاتی در زمینه علم و فناوری بین دو کشور انجام شد.

600 میلیارد دلار سهم اقتصاد دانش بنیان در افق 1404
علی وطنی معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: اکنون دوران استفاده از اقتصاد متکی به نفت سپری شده و در دولت یازدهم سهم اقتصاد ایران از نفت به زیر 25 درصد رسیده است و به طور قطع در افق 1404 باید با نگاه اقتصاد مقاومتی به اقتصاد دانش بنیان توجه کنیم.

وی ادامه داد: در افق 1404 تولید ناخالص ملی را با رقمی حدود هزار و 200 میلیارد دلار پیش رو داریم که سهم اقتصاد دانش بنیان معادل 600 میلیارد دلار است.

امضا تفاهم‌نامه همکاری بین صندوق حمایت از پژوهشگران با سازمان پژوهش‌های علمی
نصرت‌الله ضرغام رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشورعنوان کرد: همکاری در زمینه اجرای یک طرح تحقیقاتی و 10 طرح پسا دکتری در راستای سیاست‌ها و اولویت‌های تحقیقاتی اعلام شده که در این راستا تفاهم‌نامه‌ای بین صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران و سازمان پژوهش‌های علمی منعقد شد.

تولید موتورهای هواپیمایی جت پروازی در داخل کشور
علی وطنی معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: به زودی نخستین موتور هواپیمایی جت پروازی در داخل کشور ساخته می‌شود، برای ساخت این موتور به تازگی مذاکراتی میان وزارت دفاع و معاونت علمی و گروه سازندگان صورت گرفته است.

وی ادامه داد: پسا تحریم فرصت بسیار خوبی را برای توسعه علمی و فناوری فراهم کرده و در طی این دوران ضروریت بهره گیری از فرصت‌ها به چشم می‌خورد.

حمایت معاونت علمی از کسب و کار فناورانه در زمینه‌ی پسماند
اسماعیل قادری فر مدیر کل دفتر تجاری سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آماده است تا از کسب و کار فناورانه در زمینه پسماند حمایت کند.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات فعلی کشور پسماند و بازیافت آن است و روزانه 6 تا 10 هزار تن زباله خانگی، صنعتی و ویژه در کشور تولید می‌شود که مدیریت این مهم نیاز به برنامه ریزی همه جانبه و همکاری تمام دستگاه‌ها دارد.

راه‌اندازی صندوق‌های خطرپذیر در آینده‌ای نزدیک
بهزاد سلطانی رییس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: راه‌اندازی صندوق‌های خطرپذیر در دست بررسی است و برای این اقدام زمان لازم داریم برای راه‌اندازی صندوق‌های خطرپذیر پیشنهاداتی داریم و آن هم تقاضا و اعلام آمادگی بخش خصوصی است.



انتهای پیام/



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار