طب سوزنی چین یک روش درمانی باستانی است که به مدت هزاران سال از آن استفاده می‌شده است اما امروزه سودجویان در آرایشگاه‌ها و منازل مسکونی نیز از این روش درمانی پول به جیب می‌زنند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ طب سوزنی یکی از روش‌های درمانی قدیمی و سنتی کشور چین است که جدیدا مورد استقبال مردم دنیا قرار گرفته است و این نوع درمان از عوارض بسیار پایینی برخوردار بوده و برای درمان دردهای کهنه با استفاده از سوزن به درمان بیماری‌های مختلف می‌پردازد که در این راه از هیچ داروی شیمیایی استفاده نمی‌شود.
 
بعضی از مردم که از عوارض داروهای شیمیایی و گا‌ها مسکن‌های قوی خسته شده‌اند روی به درمان‌های قدیمی از جمله طب سوزنی با آن تاریخچه قدیمی و غنی‌اش می‌آورند. اگرچه چند وقتی است که در بیمارستانهای مدرن و حتی خصوصی، مطب طب سوزنی و سنتی باز شده است و مراجعه کنندگان زیادی پیدا کرده‌اند اما گاهی دیده می‌شود این روش درمانی در آرایشگاه‌ها و مراکز غیر مجاز و گا‌ها در منازل مسکونی انجام می‌شود. 

حاج محمدی متخصص طب سوزنی، در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به عفونت‌های طب سوزنی اظهار داشت: به طور کلی طب سوزنی یکی از کم خطر‌ترین روش‌های درمانی است که تاریخچه‌ای دیرینه و قدیمی دارد، اما به دلیل آنکه در این روش سوزن‌ها چند سانتی‌متر به زیر پوست نفوذ می‌کنند باعث بروز بیماری‌های پوستی مختلفی می‌شوند که حتما بیماران باید به مراکز مجاز مراجعه کنند. 

خطر عفونت سوزن‌های طب سوزنی
حاج محمدی در خصوص آلوده بودن سوزن‌هایی که در روش طب سوزنی مورد استفاده قرار می‌گیرند، گفت: روش درمانی طب سوزنی به دلیل آنکه سوزن‌ها یک بار مصرف و بهداشتی نمی‌باشند سبب بروز عفونت و انتقال انواع و اقسام باکتری‌ها از بدن فرد قبلی به دیگران و در نتیجه همین باکتری‌ها سبب بروز بیماری‌هایی همچون ایدز و عفونت‌های باکتریایی، هپاتیت‌ B و C می‌شوند. 

این متخصص طب سوزنی با بیان اینکه سوآب‌های پنبه‌ای استریل نیستند، افزود: عفونت‌های ناشی از مایکو باکتریوم‌ها نتیجه استفاده از سوآب‌های پنبه‌ای، حوله‌ها و یا کیسه‌های آب گرم آلوده است که به سرعت در اطراف محل فرود سوزن در پوست، باکتری‌ها منتشر و در ‌‌نهایت سبب بروز بیماری‌های پوستی می‌شوند. 

حاج محمدی ابراز داشت: عفونت ناشی از باکتری‌های سوزنی به صورت پنهانی و طولانی مدت مخفی می‌مانند و پس از طی زمانی با علامت‌هایی چون آبسه، ورم و خارش پوست خود را نشان می‌دهند. 

لطفا با احتیاط بدنتان را سوزن سوزن کنید
وی ادامه داد: اکثر عفونت‌های ناشی از باکتری‌های سوزن‌ آلوده در صورتی که به ویروس خاصی آلوده نباشد پس از مدتی و با مصرف آنتی‌بیوتیک التیام می‌یابند ولی ۵ تا ۱۰ درصد از این باکتری‌ها علاوه بر احتمال بیماری‌‌های خاصی چون ایدز و هپاتیت سبب بروز مشکلات وخیمی مانند تخریب مفاصل، نارسایی‌های چندگانه اندام‌های بدن، بیماری‌ خورنده عضلات و در ‌‌نهایت منجر به فلج اندام خواهند شد. 

این متخحصص طب سوزنی ابراز داشت: این سوزن‌ها در صورتی که استریل نباشد سبب جذب میکروب در پوست می‌شوند و با فرو رفتن در بدن فرد بیمار آلودگی را به اطراف منتقل می‌کند و حساسیت‌های پوستی زیادی را به همراه می‌آورد به طوری که این بیماری‌های پوستی وضعیت بیمار را سخت‌تر از گذشته کرده و این امر سبب تضعیف روحیه فرد می‌شود از این رو روش طب سوزنی حتما باید تحت نظر متخصص و در مراکز درمانی مجاز صورت گیرد. 

این علائم را بعد از طب سوزنی جدی بگیرید
محمدخانی اضافه کرد: با انجام طب سوزنی بعضی از عوارض جانبی مانند درد، خونریزی، کبودی در بخش‌های سوزن خورده و همچنین صدمه به اعضای داخلی بدن همچون ریه ممکن است، نمایان شود.
 
وی تصریح کرد: سوزن به کار رفته در روش‌ درمان طب سوزنی یک دسته دارد که در مواقعی خود عامل انتقال میکروب و بیماری‌های مختلف به فرد بیمار است و سبب ایجاد عفونت‌های هپاتیت B و C و همچنین ایدز به طور ناخواسته می‌شود. 

مراقب سوزن‌های بی‌کیفیت چینی باشید
حاج محمدخانی تأکید کرد: در بیشتر مواقع سوزن‌های یکبار مصرف نبوده و به دلیل اینکه عمل ضدعفونی به خوبی صورت نگرفته است میکروب‌های آن زنده می باشند و با فرو رفتن سوزن‌ در بدن فرد دیگری باکتری‌ها وارد بدن آن شخص می‌شوند و منجر به مشکلات پوستی شدیدی می‌شوند و متخصصین حتما باید از سوزن‌های با کیفیت برای بیماران استفاده کنند و ضد عفونی کردن سوزن‌ها را جدی بگیرند. 

حیدری پژوهشگر طب سوزنی گفت: اگر طب سوزنی به دست افراد غیر پزشک و آموزش ندیده صورت بگیرد علاوه بر بروز مشکلات جسمی به دلیل عملکرد اشتباه سبب بروز بیماری‌های عفونی و بهداشتی در فرد بیمار نیز می‌شود. 

وی بیان کرد: در هنگامی که فرد طب سوزنی‌ را انجام می‌دهد به دلیل خونریزی‌های موضعی زیرجلدی، کبودی بوجود می‌آید که طی ۲ هفته با پانسمان کردن از بین خواهد رفت و همچنین چنانچه بیمار از داروهای رقیق کننده خون استفاده کند، ممکن است این کبودی بیشتر و دچار خونریزی درون بافتی شود. 

کار را به دست کاردان بسپارید
این پژوهشگر طب سوزنی افزود: طب سوزنی یک روش سنتی در این جامعه مدرن و پیشرفته است که معمولاً به وسیله حکمای طب و غیر پزشکی صورت می‌پذیرد به طوری که اگر افراد اطلاعات درستی از وضعیت آناتومی بدن نداشته باشند در هنگام وارد کردن سوزن سبب بروز صدماتی به بافت‌های بدن می‌شوند. 

حیدری در خصوص طب سوزنی در دوران بارداری گفت: تحریک برخی از نقاط در خانم‌ها علاوه بر بروز عفونت‌های موضعی در زنان، سبب بروز زایمان زودرس در خانم‌های باردار می‌شود لذا توصیه می‌شود خانم‌های باردار از انجام طب سوزنی در طول ۹ ماهه بارداری جدا خودداری کنند. 

آیا چاقو دسته خودش را می‌برد؟ 
وی در پایان عنوان کرد: فردی که روش طب سوزنی را انجام می‌دهد، خود در معرض آلودگی‌های میکروبی قرار می‌گیرد، به طوری که اگر سوزن فرد بیمار به طور ناگهانی در دست فرد معالج فرو رود، اگر احیاناً آن سوزن ویروس داشته باشد از بیمار به فرد سرایت می‌کند. 

گفتنی است اگر سوزن‌های بکار رفته در طب سوزنی آلوده باشد فرد دچار مشکلات پوستی شدید و در ‌‌نهایت سرطان پوست می‌شود. 

گزارش از حمید جنیدی مقدم 

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار