نانوکارخانه‌ای از جنس پروتئین برای ساخت پیل‌های خورشیدی

محققان اقدام به طراحی و ساخت ماشین‌های مولکولی از جنس پروتئین کردند. این ماشین‌ها قادراند همانند یک دستگاه راه‌سازی اقدام به تولید لوله‌هایی برای شبکه‌سازی کنند.

نانوکارخانه‌ای از جنس پروتئین برای ساخت پیل‌های خورشیدیبه گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درون بدن ما انسان‌ها، گیاهان، میکروب‌ها و تمامی موجودات زنده یک سیستم حمل و نقل مولکولی وجود دارد که از یک ساختار شبکه‌ای برخوردار است. این ساختار شبکه‌ای می‌تواند موادغذایی و پسماند‌ها را داخل و خارج بافت‌ها جا به جا کند. محققان با الهام از این شبکه حمل و نقل زیستی، اقدام به طراحی و ساخت ماشین‌های مولکولی از جنس پروتئین کردند. این ماشین‌ها قادرند همانند یک دستگاه راه‌سازی اقدام به تولید لوله‌هایی برای شبکه‌سازی کنند. این ماشین‌های مولکولی با استفاده از مولکول‌های زیستی اقدام به تولید ساختارهای پلیمری پیچیده می‌کنند. 

چنین ماشین‌هایی می‌توانند شبکه‌هایی را خلق کنند که قابلیت خودترمیمی دارند. این ویژگی خودترمیمی برای ساخت پیل‌های خورشیدی بسیار ایده‌آل هستند. معمولا پیل‌های خورشیدی در اثر تابش دائمی نور خورشید دچار زوال می‌شوند که این ویژگی خودترمیمی می‌تواند عمر آن‌ها را افزایش دهد. 

این اولین باری است که از ماشین‌های مولکولی برای چنین کاری استفاده می‌شود. در زیست‌شناسی از ساختارهای لوله‌ای از جنس پروتئین می‌توان برای حمل مواد بسیار کوچک استفاده شود. ساخت چنین کارخانه زیستی به صورت مصنوعی کاری چالش برانگیز است. این گروه تحقیقاتی از آزمایشگاه‌های ملی ساندیا با الهام از چنین نانوکارخانه‌های زیستی، اقدام به تولید این ابزار جدید کردند. در این ماشین مولکولی از موتورهای کینزین استفاده شده‌ است که تبدیل به مولکول می‌شود. این لوله‌ها که از بلاک کوپلیمر ساخته شده‌اند یک نسخه مصنوعی از همتایان طبیعی خود هستند. قطر لوله‌های ایجاد شده بین ۳۰ تا ۵۰ نانومتر است. با افزودن موادی نظیر چربی‌های سنتزی می‌توان مورفولوژی و ابعاد این لوله‌ها را تنظیم کرد.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار