آخوندی مطرح کرد؛

30 درصد از جمعیت شهری در بافت‌های فرسوده ساکن هستند/ بی‌عدالتی در فقر شهری به طور کامل غوطه‌ور است

آخوندی از بی‌عدالتی در فقر شهری شکایت کرد و گفت: متأسفانه 30 درصد از جمعیت شهری در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری ساکن هستند که باید هر چه سریع‌تر این موضوع برطرف شود.

به گزارش خبرنگار حوزه راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در جلسه ستاد ملی بازآفرینی پایدار محدوده‌ها و محله‌های هدف با اشاره به اینکه 30 درصد جمعیت شهری در وضعیت ناکارآمد به سر می‌برند گفت: ‌کیفیت نازل زندگی در شهرها مسئله‌ای است که با روش‌های جاری و یا دولت‌های اداری بتوان با آن مواجه شد.

وی در ادامه افزود: فقر شهری بسیار دردناک‌تر است و تفاوت آن نیز بسیار بیشتر از فقر روستایی است و همکاری اجتماعی نیز در این حوزه بسیار بالا است.

آخوندی با اشاره به اینکه فقدان هویت یک بحث تجملی و نظری است گفت: فقدان هویت در روابط اجتماعی و اقتصادی به انواع بزه‌هایی است که ایجاد می‌کند و ما به دنبال این هستیم که یک معماری خوب در کشور ایجاد کنیم.

: با توجه به اینکه ایران یک منطقه زلزله‌خیز است ما نمی‌توانیم بی‌توجه از کنار مسائلی چون تک‌بنا و موارد مهمی مثل نظام مدیریت شهری عبور کنیم.

وی ادامه داد: بنابراین مفهوم تاب‌آوری در زلزله و حوادث را باید مطرح کنیم،پس تاب‌آوری بحث بسیار مهمی است.

آخوندی با اشاره به اینکه به مفهوم حکمروایی محلی و شهری باید توجه ویژه‌ای شود، گفت: منظور ما از حکمروایی محلی و شهری بحث محله محوری و مدیریت شهری است،بنابراین ما در این سند بازآفرینی شهری که به تصویب دولت رسیده است کوچکترین واحد را محله در نظر گرفتیم چرا که این محله می‌تواند محله تاریخی و یا میانی باشد.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: بنای عمل ما محله است و از مفاهیم حکمروایی محلی و شهری استفاده می‌کنیم تا بتوانیم گرایش محله را نشان دهیم.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر شهرها به صورت اداری اداره می‌شوند، گفت: در حال حاضر وضع موجود نشان می‌دهد که رویکرد بالا به پایین کارآمد نبوده است و نشان می‌دهد 30 درصد سکونتگاه‌های شهری دچار مشکل هستند، پس بنابراین رویکرد جدید ما دو مولفه دارد که اولین آن رویکرد هماهنگی‌های افقی است.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: نظام مدیریت محله در ایران را بازنگری خواهیم کرد. از نظارت پایین به بالا را مورد توجه خود قرار خواهیم داد لذا محور بازآفرینی روابط اجتماعی محله است.

آخوندی خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات ما این است که لزوماً به اقدامات سخت‌افزارانه اکتفا نمی‌کند و تنها نباید به اجرای پروژه اکتفا کرد چرا که افزون بر پروژه باید هم‌افزاییی مدیریتی نیز ایجاد شود.

وی با اشاره به اینکه عدالت شهری اساساً به این موضوع باید توجه کند که نظارت از پایین به بالا باشد، گفت: شهرهای ما یکی از مظاهر بی‌عدالتی هستند به طوریکه بافت‌هایی در شهرها هستند که وضعیت بسیار مجللی دارند و برخی از مناطق شهری در فقر شهری غوطه‌ور هستند.

آخوندی خاطرنشان کرد: عدالت شهری بحثی است که با مفهوم توانمند‌سازی امکان رشد و توانمندشدن بافت‌های فقر شهری را فراهم کند.

وزیر راه وشهرسازی  تأکید کرد: ما باید از تمامی شوراهای محله‌ای برای پایش محله‌ها استفاده نماییم و در حال حاضر علت این که بافت‌های فرسوده را تبدیل به یک بافت‌های پایدار و کارآمد کنیم و ما به دنبال همکاری‌های امنیتی و انسجام اجتماعی هستیم.

وی یادآور شد: عدالت شهری در این بحث بسیار مهم است ولی واقعیت آن است که بی‌عدالتی در فقر شهری غوطه‌‌ور شده است و نمی‌توان از بحث عدالت به راحتی عبور کرد و ما باید بتوانیم با توانمندسازی امکان رشد و توانمند شدن این بافت‌ها را ایجاد کنیم.

آخوندی در خصوص علت طبقه‌بندی بافت‌ها به چهار گونه گفت: هر بافت باید راه حل خودش را داشته باشد و بافت‌های میانی و همچنین بافت‌های روستایی تمامی راه‌حل‌های خاص خود را دارد.

وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: طرح مسکن مهر یکی از عمده‌ترین طرح‌هایی است که در حاشیه شهرها ایجاد شده بود در صورتی که می‌توانست در این بافت‌ها ایجاد شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار