زنگنه:

پارس جنوبی تا سه سال آینده به طور کامل راه‌اندازی می‌شود/برنامه افزایش یک میلیون بشکه‌ای صادرات نفت خام

وزیر نفت گفت: توليد و صادرات نفت خام کشور در صورت برداشته شدن تحريم‌های بين‌المللی، ظرف چند ماه روزانه يک ميليون بشکه افزايش می‌يابد.

برنامه افزایش یک میلیون بشکه‌ای صادرات نفت خامبه گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از شانا، بیژن نامدار زنگنه اظهار داشت: با برداشته شدن تحريم‌ها عليه ايران اتفاق‌هاي زيادي رخ مي‌دهد و پيش بيني مي‌شود که افزايش صادرات يک ميليون بشکه اي نفت خام ايران پس از لغو تحريم‌ها، تاثير زيادي بر قيمت نفت خام و بازارهاي جهاني نداشته باشد.

بيژن نامدار زنگنه به همزماني افتتاح فاز 12 به عنوان بزرگترين طرح صنعتي کشور با مذاکرات هسته‌اي ايران و گروه 1+5 و اينکه اين همزماني مي‌تواند پيام سياسي مهمي را براي کشورهاي غربي به همراه داشته باشد اشاره کرد و گفت: تحريم‌هاي کنوني عليه ايران ظالمانه بوده و در واقع حق ملت ايران را ضايع کرده است.

وزير نفت با اشاره به افزايش 120 ميليون متر مکعبي توليد گاز در يک سال اخير افزود: بخش عمده اي از اين مقدار گاز طبيعي (حدود 68 ميليون متر مکعب) از طريق فاز 12 تامين شده است.

زنگنه با اشاره به همزماني افتتاح فاز 12 پارس جنوبي با پنجاه و چهارمين سالروز ملي شدن صنعت نفت، گفت: اين طرح به عنوان بزرگترين پروژه تاريخ صنعت نفت به بهره برداري مي‌رسد.

وزير نفت افزود: تاکنون در فاز 12 پارس جنوبي 7,5 ميليارد دلار سرمايه گذاري شده است و با بهره برداري از اين طرح، روزانه 80 ميليون متر مکعب گاز و 120 هزار بشکه ميعانات گازي به ظرفيت توليد کشور افزوده مي‌شود.

زنگنه به اعمال تحريم و محدوديت‌هاي مالي در جريان اجراي فاز 12 پارس جنوبي اشاره کرد و گفت: با اولويت داشتن هفت فاز متعارف پارس جنوبي (12 و 15 تا 18) اين تصميم بزرگ در زمستان امسال شاهد افزايش بيش از 100 ميليون متر مکعبي گاز در کشور بوديم.

وزير نفت توليد کنوني فازهاي 12 - 15 و 16 - 17 و 18 پارس جنوبي را به ترتيب روزانه بيش از 68، 37 و 18 ميليون متر مکعب اعلام و تصريح کرد: بر اساس برنامه‌ريزي صورت گرفته، افتتاح رسمي فازهاي 15 - 16،‌اواخر بهار و 17- 18 تابستان سال آينده خواهد بود.

صنعت نفت ايران به طور کامل ملي شده است

زنگنه راه اندازي هفت فاز متعارف پارس جنوبي را در شرايط نبود تحريم‌ها و حضور شرکت‌هاي خارجي، کاري سخت ارزيابي کرد و گفت: ايراني ها با راه اندازي اين فازها در شرايط تحريم و مشکلات مالي نشان دادند که صنعت نفت کشور ايران به طور کامل ملي شده است.

وي با يادآوري مصرف 27 ميليارد ليتر سوخت مايع نيروگاه ها و واحدهاي صنعتي به ارزش 18 ميليارد دلار در سال 92 عنوان کرد: پارسال گازرساني به اين مصرف کنندگان روزانه حدود 36 ميليارد متر مکعب بود در صورتي که با افزايش توليد گاز در پارس جنوبي اين ميزان امسال به 50 ميليارد متر مکعب در روز رسيد و اين موضوع موجب کاهش مصرف سوخت مايع و صرفه جويي بسيار شد.

توانايي صادرات نفت به همه جا را داريم

زنگنه درباره فروش نفت ايران پس از لغو تحريم ها، گفت: بازارهاي نفت متعدد است و اگر تحريم ها برداشته شود ما مي توانيم به هر جا که مصلحت باشد ، نفت صادر کنيم و بخش بازاريابي ما اين توان را دارد.

وي درباره اين که آيا براي ديگر طرح‌هاي پارس جنوبي روي قراردادهاي تازه نفتي ايران (IPC) حساب کرده‌ايد، افزود: همه قراردادهاي فازهاي پارس جنوبي امضا شده و پيشرفت آنها بيش از 60 درصد است براي فازهاي ديگر پارس جنوبي نمي‌توان از اين قرارداد استفاده کرد.

وزير نفت درباره توسعه فاز 11 ميدان گازي پارس جنوبي با قراردادهاي تازه گفت: در فاز 11 پارس جنوبي قرار است از روش ديگري به جز اين قرارداد استفاده کنيم، در واقع در فاز 11 قرار است بخش بزرگي از کار در دريا و بخش کوچکي در خشکي اجرا شود.

زنگنه با بيان اينکه براي پايان همه طرح هاي پارس جنوبي 20 ميليارد دلار سرمايه نياز است، افزود: بخشي از اين منابع مالي در شوراي اقتصاد تصويب و هم اکنون ابلاغ شده و بخشي از آن قرار است از صندوق توسعه ملي، منابع داخلي شرکت ملي نفت ايران و صرفه جويي حاصل از مصرف فرآورده هاي نفتي که به علت افزايش توليد گاز حاصل مي شود، تامين شود.

وي ادامه داد: اگر اين منابع تامين شود ظرف سه سال آينده داستان پارس جنوبي را به پايان مي رسانيم.

چيني ها شريکان راهبردي ما هستند

زنگنه درباره همکاري با شرکت‌هاي چيني، گفت: ما هميشه چه در زمان تحريم و چه در زمان برداشته شدن تحريم‌ها، آماده همکاري با شرکت‌هاي چيني هستيم و اين گونه نيست که اگر ايران در تحريم نبود در پروژه هايمان از شرکت هاي چيني استفاده نمي کرديم.

وي درباره حضور شرکت ملي نفت چين (سي ان پي سي) در فاز 11 پارس جنوبي و پايان همکاري با اين شرکت، گفت: بحث حضور اين شرکت چيني در فاز 11 پايان يافته و دو طرف ايران و چين در اين فاز هيچ تعهدي به هم ندارند و اين شرکت به علت تحريم،اين فاز را توسعه نداده است.

وزير نفت درباره اين که در صورت تمايل حضور اين شرکت در اين پروژه، ايران با آنها مذاکره خواهد کرد يا خير، افزود: اگر بخواهند مي توانيم با آنها مذاکره کنيم.

زنگنه با بيان اينکه چين و روسيه شريکان راهبردي ما هستند، تصريح کرد: کشورهايي که در شرايط سخت تحريم با ما کار کرده باشند پس از برداشته شدن تحريم ها در اولويت ما هستند.

فازهاي 19 تا 21 اولويت هاي بعدي پارس جنوبي

وزير نفت با اعلام اين که فازهاي اولويت نخست، اواخر شهريور سال 94 به پايان مي رسد، درباره اولويت هاي بعدي پارس جنوبي، گفت: فاز 19 که به اندازه 2 فاز متعارف است و  فازهاي 20 و 21 ،اولويت هاي بعدي پارس جنوبي براي توسعه هستند که در صورت تامين منابع مالي و امکانات کافي اجرا مي‌شود.

زنگنه درباره اين که آيا ايران پول نفت‌هاي فروخته شده خود را از مشتريان دريافت مي کند، افزود: همه پول هاي نفت فروخته شده ايران به جز پول نفت هند به حساب بانک مرکزي واريز مي‌شود.

وي گفت: بخشي از پول نفت فروخته شده درگذشته هنوز به حساب بانک مرکزي واريز نشده است که با برداشته شدن تحريم‌ها اين پول‌ها به حساب بانک مرکزي واريز مي شود.

وزير نفت درباره صادرات برق از سوي اين وزارتخانه تاکيد کرد: مسئوليتي براي صادرات برق نداريم و قرار است گاز نيروگاه‌هايي را که بخش خصوصي مي‌سازد تامين کنيم؛ زيرا نيروگاه ها بايد درباره قيمت گاز براي تبديل به برق با وزارت نفت قرارداد امضا کنند.

هيچ کس حق ندارد اين طرح را به اسم خود تمام کند

وزير نفت درباره اين که آيا افتتاح فاز 12 به نام دولت يازدهم تمام مي شود؟ گفت: قرارداد فاز 12 در سال 1384 امضا شده است و از آن زمان تاکنون 116 ماه مي‌گذرد و پنج وزير سکان وزارت نفت را در دست گرفته اند، از اين رو هيچ کس حق ندارد اين طرح را به اسم خود تمام کند، زيرا اين طرح يک تلاش جمعي بزرگ و دو امدادي بوده است.

پتروپارس توانايي بين المللي شدن را دارد

وزير نفت با اشاره به تلاش‌ها و رنج‌هاي زياد وزارت نفت براي شکل گيري شرکت پتروپارس، گفت: اين شرکت در صورت کار در کنار يک شرکت تراز اول خارجي، توانايي بين المللي شدن را دارد؛ البته هم اکنون ايران در پارس جنوبي نيازي به حضور شرکت‌هاي خارجي ندارد.

وي با اشاره به عملکرد خوب شرکت هاي فراساحل ايراني، در نصب و راه اندازي هفت سکوي گازي پارس جنوبي در سال 93، اظهار کرد: در زمان حضور شرکت‌هاي خارجي در صنعت نفت، بهترين رکورد راه اندازي 2 سکو دريايي ظرف يک سال بوده است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار