مردان کمتر از زنان به سلامت خود توجه می کنند

از دیرباز بحث سلامت مردان همواره دارای اهمیت ویژه ای بوده است و نا گفته پیداست که مردان در تامین سلامت جامعه و خانواده نقش کلیدی دارند.

دکتر دهقان متخصص طب اورژانس در گفتگو با خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران گفت: سلامت مردان مبحثی است که موجب استحکام و ارتقای سلامت نیروی کار در جامعه گشته و نتیجتا توسعه کشور را در پی خواهد داشت. مردان نسبت به زنان در معرض فاکتور های خطر محیطی و شغلی بیشتری هستند ودر کشور ما عادات مخربی همانند مصرف سیگاراعتیاد و استرس شغلی در مردان بیشتر دیده می شود.
 
از سوی دیگر مردان کمتر به پزشک مراجعه نموده و مراجعه به مراکز درمانی را به دلایل مختلف از جمله نوع پارادایم و ساختار ذهنی آن ها تا بروز مراحل پیشرفته و خطرناک بیماری به تأخیر می اندازند.

وی افزود: همان طور که می دانیم بسياري از مسائل بهداشتی-درمانی که سلامت مردان را تهديد مي‌کند، قابل پيشگيري است هدف کاربردی ما برای افزایش سلامتی مردان جامعه این است که مردان را به مرحله خود مراقبتی جسمی و روانی برسانیم تا بتوانیم شیوع و بروز بیماری‌ها را در کاهش دهیم.
 
خودمراقبتی خوددرمانی نیست؛ متاسفانه گاهی اوقات موضوع خودمراقبتی با خود درمانی اشتباه می‌شود. افرادی که قادر به خودمراقبتی نباشند در آینده نه چندان دور نیازمند دریافت مراقبت‌های بهداشتی از طریق گروه درمانی خوهند گردید. خود مراقبتی عبارت است از مراقبت از خود در جهت ارتقای سلامت جسم و روان.

این متخصص طب اورژانس تصریح کرد: نتیجه مطالعات در کشورمان نشان می دهد مردان‌ کمتر از زنان به سلامت خود توجه دارند و به مراکز درمانی مراجعه می کنند و اغلب مشاهده می شود که مردان از نظر روانی و فیزیکی کمتر به اصول خود مراقبتی توجه دارند.

وی خاطرنشان کرد: خود مراقبتی از یک سو شامل اصولی همانند ارتقای سطح سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها با انجام فعالیت مداوم ورزشی، رسیدن و حفظ وزن مطلوب، کنترل استرس با آموختن روش های کنترل استرس و خشم از یک سو و هم چنین با پایش سالانه قند، چربی و فشار خون خود از سوی دیگر در افزایش کیفیت زندگی خود تلاش کند.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.