لاریجانی در دیدار با جمعی از نمایندگان مجالس آمریکای لاتین:

مواضع مستقل و ضد استکباری ملت و رهبران آمریکای لاتین مورد ستایش است

رئیس مجلس شورای اسلامی با یادآوری سابقه روابط دوستانه جمهوری اسلامی ایران با کشورهای آمریکا لاتین گفت: احترام زیادی به مردم و رهبران آمریکای لاتین قائلیم و مواضع مستقل و ضد استکباری آنها مورد ستایش مردم ایران قرار دارد.

به گزارش حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران، خانم ایرس مارینا بلاندون نایب رییس مجلس نیکاراگوئه و جمعی از نمایندگان مجالس آمریکای لاتین که به منظور شرکت در بیست و پنجمین سالگرد رحلت بیانگذار انقلاب اسلامی به کشورمان سفر کرده اند، امروز (یکشنبه 18 خرداد) با علی لاریجانی رئیس مجلس دیدار و گفتگو کردند.
 
لاریجانی در این دیدار با یادآوری سابقه روابط دوستانه جمهوری اسلامی ایران با کشورهای آمریکا لاتین، گفت: احترام زیادی به مردم و رهبران آمریکای لاتین قائلیم و مواضع مستقل و ضد استکباری آنها مورد ستایش مردم ایران قرار دارد.
 
وی در ادامه افزود: جمهوری اسلامی ایران و مجموعه کشورهای آمریکای لاتین هم منافع مشترک و هم دشمنان مشترک دارند که این دو مولفه مهم عامل بنیادین نزدیکی ملت‌های بزرگ ایران و آمریکای لاتین در دو سوی کره خاکی محسوب می‌شود.
 
لاریجانی همچنین گفت: با شکست پروژه‌های امپریالیستی مختلف جهان، امروزه شرایط مناسبی برای همکاری و اتحاد هر چه بیشتر کشورهای آزاد اندیش و مستقل فراهم شده است.
 
رییس قوه مقننه اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد روابط و مناسبات خود را با کشورهای آمریکای لاتین در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تعمیق کند.
 
رییس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تاریخ انقلاب اسلامی ایران و مناسبات منتج به این رویداد مهم به رهبری امام خمینی (ره) گفت: امپریالیسم جهانی پس از انقلاب اسلامی ایران از هیچ اقدامی علیه استقلال و منافع مردم ایران فروگذار نکرد ولی ملت ایران شجاعانه در برابر تمام توطئه‌ها و دسایس مذبوحانه دشمنان خود با قدرت ایستاد و به پیشرفت‌های غیرقابل برگشتی در عرصه های مختلف علمی و فناوری و هسته ای دست یافت.
 
در این دیدار نیز ایرس مارینا بلاندون نایب رییس مجلس نیکاراگوئه با ابراز خرسندی از سفر به ایران، از امام خمینی (ره) به عنوان یک چهره انقلابی فناناپذیر در تاریخ مبارزات ملت های استقلال طلب در برابر استکبار آمریکا یاد کرد.
 
وی گفت: حضور در ایران برای شرکت در مراسم بزرگداشت یاد و نام بنیانگذار انقلاب بزرگ اسلامی ایران فرصت مغتنمی برای آشنایی ملموس با پیشرفت‌های قابل توجه کشور بزرگ ایران و زمینه‌های مختلف است و ما شاهدیم که مردم ایران در شرایط دشوار نیز قادر به کسب افتخارات زیادی شده اند.
 
در این دیدار همچنین نمایندگانی از مجالس کشورهای کوبا، اکوادور، بولیوی و اروگوئه نقطه نظرات خود را بیان کردند.
 
نماینده ونزوئلا امام خمینی (ره) را الگو و مرجع بزرگ تحولات انقلابی در آمریکای لاتین به ویژه در ونزوئلا دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر با تاسی به آرمان‌های بنیانگذار خود نقش غیرقابل انکاری در تحولات بین المللی دارد.
 
همچنین نمایندگان اکوادور، بولیوی و اروگوئه بر ضرورت گسترش تعاملات و همکاری‌های نزدیک بین کشورهای خود و جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های مختلف مورد علاقه مشترک تاکید کردند.
 
در این دیدار عبدالرضا مصری و حسین امیری روسای گروه‌های دوستی پارلمانی ایران با ونزوئلا، نیکاراگوئه و اروگوئه نیز حضور داشتند.
 
مصری در نشست دیگری با نمایندگان مجالس کشورهای آمریکای لاتین که در بهارستان برگزار شد، از حضور آنان در تهران قدردانی کرد.
 
وی گفت: استقلال خواهی و آزادی طلبی ملت ایران با تاسی به رهنمودهای امام خمینی (ره) و روح مبارزه طلبی علیه استکبار ملت های آمریکای لاتین تحت رهبری رهبران آزادیخواه، عامل مهمی جهت تقویت همکاری های جمهوری اسلامی ایران با این کشورها و افزایش فهم مشترک از یکدیگر بوده است.
 
وی با یادآوری نقش گروه های دوستی پارلمانی در افزایش و تسهیل همکاری ها و روابط دوستانه میان کشورهای آمریکای لاتین و جمهوری اسلامی ایران گفت: با توجه به جایگاه ممتاز گروه های دوستی پارلمانی در تسهیل ارتباطات میان کشورها، گروه های دوستی پارلمانی ایران آمادگی افزایش رایزنی ها و تقویت و تحکیم مراودات دوستانه با کشورهای حوزه آمریکای لاتین را دارد.
 
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس تدوین دستورالعمل و برنامه کاری مستمر میان گروه های دوستی پارلمانی مربوطه را اقدامی مهم در گسترش ارتباطات طرفین ارزیابی کرد.
 
نمایندگان پارلمان های کشورهای امریکای لاتین نیز در این دیدار جداگانه ضمن ابراز خرسندی از شرکت در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) بر تقویت همکاری‌ها و مراودات پارلمان کشورشان با مجلس شورای اسلامی تاکید کردند.
 
این نمایندگان همچنین مراودات گروه‌های دوستی پارلمانی را عامل مهمی در افزایش شناخت متقابل از یکدیگر ارزیابی و خواهان ارتقا ارتباط گروه‌های دوستی جمهوری اسلامی ایران با همتایانشان در کشورهای متبوع خود شدند.
 
در این دیدار نمایندگان مجالس کشورهای نیکاراگوئه، برزیل، اروگوئه، آرژانتین، بولیوی، اکوادور و روسای گروه های دوستی پارلمانی ونزوئلا و کوبا با ایران حضور داشتند.

انتهای پیام /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار