"دانشگاه تربیت مدرس" یکی از سه دانشگاه برتر ایرانی در رتبه بندی جهانی

دانشگاه تربیت مدرس به عنوان سومین دانشگاه برتر ایرانی در اولین رتبه بندی U-Multirank سال 2014 قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي باشگاه خبرنگاران؛ پروژه رتبه بندی U-Multirankبه ارزیابی دانشگاه ها در 5 حوزه آموزش و یادگیری، پژوهش، انتقال دانش، تعامل منطقه‌ای و بین المللی سازی می پردازد و برای اولین بار نتایج این رتبه بندی منتشر گردیده است. نام دانشگاه تربیت مدرس نیز در کنار بیش از 850 دانشگاه و موسسه آموزش عالی از 74 کشور جهان در اولین رتبه بندی U-Multirank سال 2014 قرار گرفت.

دكتر جعفر مهراد سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در این خصوص گفت: پروژه رتبه بندی U-Multirank، حاصل همکاری بین چندین سازمان از جمله موسسه علوم و فناوری دانشگاه لایدن (هلند)، و مرکز توسعه آموزش عالی در آلمان و بخش کتاب سنجی دانشگاه لایدن، به منظور توسعه یک نظام رتبه بندی چند بعدی تهیه و ارائه شده و در آن شاخص‌های آموزشی، پژوهشی، بین المللی و تعاملات منطقه ای سنجيده مي‌شود . برای اولین بار نتایج این رتبه بندی، که بیش از 850 دانشگاه و موسسه آموزش عالی از 74 کشور در سطح جهان را دربر می گیرد، منتشر شده است.

رئیس مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری افزود: این رتبه بندی یک ابزار جدید و شفاف بین المللی است که چند بعدی، چند سطحی و کاربر محور است و به دلیل این ویژگی‌ها با سایر نظام های رتبه بندی آموزش عالی موجود متفاوت است و پاسخگوی نیاز مخاطبان و ذینفعان مختلف آموزش عالی ازجمله اساتید، دانشجویان، مدیران، سیاست گذاران در سطوح مختلف، حمایت کنندگان مالی، رهبران تجاری، پژوهشگران و عموم مردم است.

دكترمهراد در ادامه گفت: هدف از این پروژه، توسعه یک نظام رتبه بندی با درنظر گرفتن همه ابعاد و طبیعت ناهمگون دانشگاه‌های جهان است. همچنين این پروژه نه فقط با تمرکز بر پژوهش بلکه به ارزیابی دانشگاه‌ها در 5 حوزه آموزش و یادگیری، پژوهش، انتقال دانش، تعامل منطقه‌ای و بین المللی‌سازی می‌پردازد که شامل یک رتبه بندی چند بعدی و 4 رتبه بندی در رشته‌های مهندسی مکانیک، مهندسی برق، کسب و کار و فیزیک است.

وی در ارتباط با پوشش دانشگاهی تصریح کرد: پوشش دانشگاهی این نظام رتبه بندی شامل دانشگاه‌های داخل اتحادیه اروپا و خارج از اتحادیه اروپا از جمله دانشگاه‌های آمریکا ، آسیا، آفریقا و استرالیا است.

سرپرست ISC در مورد منبع داده‌ها در این نظام رتبه بندی گفت: منابع گردآوری داده در این نظام رتبه بندی شامل پایگاه‌های Scopus , web of science ، اطلاعات ارسالی توسط موسسات، نظرسنجی از دانشجویان و در صورت نیاز پایگاه‌های پروانه ثبت اختراع است، منظور از نتایج نظرسنجی در اینجا، نظرسنجی درباره شاخص شهرت به کار رفته توسط تایمز و QS نیست.

دکتر مهرداد تاکید کرد: نکته حائز اهمیت حضور 5 دانشگاه کشورمان در اولین رتبه بندی U-Multirank سال 2014 است که این دانشگاه‌ها شامل: دانشگاه‌هاي تهران، صنعتی شریف، تربیت مدرس، صنعتی امیرکبیر و علوم پزشکی تهران مي‌باشد.

دكترمهراد گفت: نتایج U-Multirank در 3 قالب رتبه بندی نظرسنجی دانشجویی، رتبه بندی مقایسه ای و رتبه بندی در یک نگاه ارائه شده است.

وی همچنين گفت: در قسمت نظرسنجی دانشجویی 12 دانشگاه از آفریقا، 136 دانشگاه از آسیا، 488 دانشگاه از اروپا، 18 دانشگاه از آمریکای جنوبی، 148 دانشگاه از آمریکای شمالی و 27 دانشگاه از اقیانوسیه حضور داشته اند و دانشگاه هاي صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف، تربیت مدرس، علوم پزشکی تهران و دانشگاه تهران 5 دانشگاه ایرانی هستند که در این رتبه بندی حضور داشته اند. 

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار