ترفند اورژانس IT؛

بهترین راه "ارتقاء کامپیوتر" را بشناسید

چندی پیش وقتی صحبت از ارتقاء کامپیوتر می‌شد سریع همه‌ی کاربران به فکر جایگزینی پردازنده‌ی اصلی با یک نسخه جدید و قوی تر، ارتقاء حافظه رم و با استفاده از کارت گرافیک سریع تر می‌افتادند.

به گزارش خبرنگار اورژانسIT باشگاه خبرنگاران؛  چندی است که دیگر روش‌های قبلی، با پیداش حافظه های SSD، در رده‌های دوم و سوم قرار می‌گیرند.

تاثیر علمی استفاده از SSD به جای هارد دیسک با هیچ نوع ارتقاء دیگری قابل مقایسه نیست.

هیچ چیز و مطلقا هیچ چیز طی سه چهار سال اخیر نتوانسته به اندازه حافظه‌های SSD (درایوهای حالت جامد) بر سرعت کامپیوترها تاثیر بگذارد. پردازنده‌های جدیدتر و قدرتمندتر، حافظه رم بیشتر و حتی کارت گرافیک‌های سریع‌تر نمی‌توانند به اندازه جایگزینی یک دیسک سخت با یک درایو SSD بر عملکرد سیستم تاثیر بگذارند. مطمئنا مثلا ارتقا کارت گرافیک دستگاه، نرخ فریم و کیفیت تصویر بهتری را برای اجرای بازی‌ها و تماشای ویدئو در اختیار کاربر قرار می‌دهد، ولی در زمینه تجربه کاربری سریع‌تر و عملکرد کلی سیستم، قرار دادن یک SSD بر روی لپ‌تاپ یا پی‌سی می‌تواند بسیار تاثیر مشهودی داشته باشد.
 
دلیل این امر مشخص است. دیسک‌های سخت دارای سرعت دسترسی در مقیاس 10 میلی‌ثانیه یا اندکی کمتر هستند. همچنین هارد دیسک‌ها به طور متوسط نرخ انتقال اطلاعات ورودی و خروجی در حدود 100 مگابایت بر ثانیه دارند. هر چه زمان دسترسی (تاخیر) کمتر و نرخ انتقال دیتا (پهنای باند) بیشتر باشد، کاربر عملکرد بهتری را مشاهده خواهد نمود. SSDهای مبتنی بر SATA دارای تاخیری در مقیاس‌های پایین‌تر از میلی‌ثانیه و نرخ انتقال اطلاعات در حدود 500 مگابایت بر ثانیه هستند و این رقم در SSDهای مبتنی بر PCIe بسیار بیشتر هم می‌گردد.

در عمل وقتی یک لپ‌تاپ یا دسکتاپ مجهز به SSD باشد، شما به شکل شگفت‌انگیزی سرعت بالاتر بوت سیستم، اجرای سریع‌تر اپلیکیشن‌ها، بهبود سرعت کلی سیستم و انتقال سریع‌تر اطلاعات را مشاهده خواهید نمود، بنابراین استفاده از یک SSD با اختلاف زیادی نسبت به روش‌های دیگر ارتقا عملکرد سیستم، بر تجربه کاربری شما تاثیر می‌گذارد و مطمئنا از انجام این کار پشیمان نخواهید شد.
 
با تمام این اوصاف مشکلی که وجود دارد قیمت SSDها است. حافظه‌های حالت جامد دارای قیمتی چندین برابر قیمت دیسک‌های سخت هستند. موضوع مهم نیز همین قیمت بالای آنها است. در حالی که یک دیسک سخت 500 گیگابایتی تنها 60 دلار قیمت دارد، شما باید برای خرید یک SSD با همان گنجایش حافظه، حدودا 260 دلار هزینه پرداخت کنید. با این حال هنوز روش‌هایی برای استفاده ترکیبی از مزیت‌های هر دو نوع حافظه وجود دارد، به طوری که سیستم عامل و اپلیکیشن‌ها با حافظه سریع‌تر SSD لود شوند و فایل‌های دیگر مثل موزیک‌ها، تصاویر، فیلم‌ها و... بر روی دیسک سخت ذخیره گردند که هزینه کمتری هم دارند.

گزارشات اخیر به افت قیمت حافظه‌‌های فلش NAND اشاره دارند. این نوع حافظه‌ها در سال میلادی پیش، 30 درصد افت قیمت داشته‌اند و انتظار می‌رود در سال جاری نیز حداقل 30 درصد افت قیمت را تجربه نمایند. این اخبار برای مصرف‌کنندگان و کاربران کامپیوترها بسیار خوب است. محصولات بسیاری از کمپانی‌ها هم‌اکنون قیمتی بین 0/45 تا 0/65 دلار برای هر گیگابایت دارند. اگر قیمت یک SSD با حجم 256 گیگابایت به 100 دلار برسد می‌توانید مطمئن باشید که بازار این نوع حافظه‌ها داغ‌تر شده و شاید دیگر کسی به سراغ دیسک‌های سخت نرود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
پوریا
۱۰:۲۶ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۳
سلام خسته نباشید میخواستم بپرسم لب تاپ من جدیده ولی هاردHDDروشه من میتونم اینو عوضش کنم با این هاردهای که اینجا گفتید درضمن قیمت این هارد SSD چقده750یا1ترابایتش من سریع به جواب نیاز دارم شما سریع جوابشو به من بگید یا برام ایمیلش کنید
آخرین اخبار