ایزدی در مناظره ایران و آمریکا مطرح کرد

لزوم حفظ روحیه مقاومت و استکبار ستیزی جوانان کشور/ دشمنی با آمریکا در ذات انقلاب اسلامی است

این کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه روحیه مقاومت تا زمانی که آمریکا سیاست‌هایش را نسبت به ایران تغییر نداده باید وجود داشته باشد، گفت: روحیه استکبارستیزی و دشمنی با آمریکا در ذات انقلاب اسلامی بوده است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران، "فؤاد ایزدی" استاد دانشگاه تهران و کارشناس مسائل آمریکا در مناظره با صادق زیباکلام با موضوع رابطه با آمریکا گذشته، حال، آینده  که بعدازظهر امروز در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، در ابتدای سخنان خود گفت: ما باید با توجه به تقابل 60 ساله‌ای که با آمریکا داشتیم تاریخ این ارتباط را بشناسیم. ما باید بدانیم که چرا در بخشی از جامعه ما آمریکا‌ستیزی وجود دارد و چرا دانشجویان ما در سال 58 به جای اشغال سفارت ژاپن سفارت آمریکا را تسخیر می‌کنند.
 
وی ادامه داد: جواب این سؤالات به سیاست‌های آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی بر می‌گردد. بر همین اساس بود که خانم آلبرایت کودتای 28 مرداد را عاملی برای انقلاب جمهوری اسلامی و تسخیر سفارت آمریکا دانست.
 
ایزدیبا بیان اینکه اگر آمریکا دست از سیاست‌های ظالمانه‌اش نسبت به جمهوری اسلامی بردارد ایران نیز در مورد رابطه‌اش با این کشور تجدیدنظر می‌کند، اضافه کرد: ما نباید دیدی نسبت به 13 آبان داشته باشیم که باعث ضعیف شدن روحیه مقاومت در بین مردممان شود چراکه طرف مقابل هیچ گام مثبتی بر نداشته است. برای مثال رئیس‌جمهور ما که در نیویورک به نرمی سخن گفت چرا وندی شرمن اعلام کرد در DNA ایرانی‌ها فریب و نیرنگ وجود دارد در حالیکه اگر کشوری مستحق چنین صفتی باشد قطعاً آن کشور آمریکا خواهد بود.
 
این استاد دانشگاه با اشاره به سیاست‌های دولت اصلاحات در برابر آمریکا، افزود: در دوران خاتمی دولت ایران به شدت در قضیه افغانستان به آمریکا کمک کرد اما آمریکا در جواب این اقدام دولت اصلاحات ایران را محور شرارت خواند.
 
ایزدی همچنین با اشاره به لزوم تقویت روحیه مقاومت در بین مردم ایران، گفت: اگر در بین مردم روحیه مقاومت کم شود عاقبت کشور ما مانند مصر خواهد شد. روحیه مقاومت در کشور ما باعث می‌شود حکومتی که مردم خواهان آن هستند در کشور مستقر شود.
 
وی تأکید کرد: دولت روحانی زمانی می‌تواند بقا داشته باشد که مردم مقاومت خود را حفظ کنند و اگر این روحیه گرفته شود کشور ما یک مصر دیگر خواهد شد.
 
 ایزدی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: چرا عده‌ای آمریکاستیزی را برابر طرفداری با مارکسیس می‌دانند.
 
وی افزود: اگر عده‌ای معتقدند دولت‌های ضد آمریکا، دیکتاتور هستند پس چطور عربستان و بحرین و قطر نیز دیکتاتورگونه عمل می‌کنند.
 
این کارشناس مسائل آمریکا با تأکید بر اینکه ما مخالفت با آمریکا را به خاطر نفس ضدیت با آمریکا نمی‌خواهیم،بیان داشت: حکومت آمریکا به خاطر ساختار سیاسی خود که متأثر از لابی‌های صهیونیستی است سیاست‌هایی در تضاد با جمهوری اسلامی اتخاذ می‌کند که جمهوری اسلامی نیز در این حوزه با آمریکا ضدیت دارد.
 
وی افزود: ما نمی‌توانیم اعلام کنیم که هرکس مخالف با سیاست‌های آمریکا است، مارکسیست است اگر اینطور باشد مبارزه با استکباری که در قرآن نیز آمده اینچنین معنی می‌دهد که خدا هم پس مارکسیست است؟
 
 ایزدی با بیان اینکه ما معتقد نیستیم جوانان ما باید برای همیشه مرگ بر آمریکا بگویند، تصریح کرد: ما معتقدیم روحیه مقاومت در جوانان ما تا زمانی که آمریکا سیاست‌هایش را تغییر نداده باید وجود داشته باشد.
 
این کارشناس مسائل آمریکا گفت: تا زمانی که آمریکا جمهوری اسلامی را تهدید به حمله نظامی می‌کند ما نباید روحیه مقاومت را در جوانانمان از بین ببریم. البته در منشور سازمان ملل حمله به یک کشور و تهدید نظامی علیه یک کشور غیرقانونی است.
 
این استاد دانشگاه تهران تأکید کرد: ضدیت با آمریکا در ذات انقلاب اسلامی است. بدین معنی که مخالف سیاست‌های ظالمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی است.
 
وی در ادامه با طرح این سؤال که ما باید چه کنیم تا فشارهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی کم شود؟،ادامه داد: آیا باید آن سیستمی که در دولت اصلاحات وجود داشت که نرم سخن می‌گفت و به دنبال سازش با آمریکا بود را دنبال کنیم و 13 آبان را جدی نگیریم. در صورتی که این روش قطعاً درست نخواهد بود.
 
وی تصریح کرد: 13 آبان 58 این واقعه را یادآوری می‌کند که زمانی سفارت آمریکا ایران را اداره می‌کرد اما حال این کشور مستقل شده است.
 
فؤاد ایزدی تأکید کرد: ما باید بدانیم زمانی که نسبت به طرف مقابل نرم‌تر صحبت می‌کنیم و ارزش‌های انقلاب را کنار می‌گذاریم طرف مقابل فشار را بیشتر می‌کند، آنان نرم‌تر سخن گفتن روحانی را به دلیل تحریم‌ها می‌دانند و معتقدند که نباید این تحریم‌ها برداشته شوند.
 
این کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه نگاه منفی نسبت به آمریکا و شوروی از همان ابتدای نهضت امام وجود داشته است، گفت: در زمان فعلی تفاوت‌هایی به وجود آمده است. در حال حاضر آمریکا اقدامات خصمانه‌ای علیه ملت ایران انجام می‌دهد که روسیه این کارها را انجام نمی‌دهد. البته کسی در اینجا از روسیه حمایت نمی‌کند اما وقتی فعالیت‌های ضد ایرانی روسیه و آمریکا را با هم مقایسه می‌کنیم آمریکا در رأس آن قرار می‌گیرد. برای مثال ما و روسیه در خصوص سوریه در یک جبهه قرار گرفته‌ایم و آمریکا در جبهه دیگر. البته شاید زمانی این رابطه تغییر کند و این جبهه‌بندی عوض شود.
 
ایزدی در ادامه اشاره‌ای به مذاکرات هسته‌ای ایران نیز داشت و در همین رابطه اظهار داشت:‌ چند روز پیش خبری را دریافت کردیم که آمریکا نسبت به پیشنهاداتش در آلماتی2 نیز عقب‌گرد کرده است که این برای دولت ما خوب نیست. ما امیدواریم دیپلماسی روحانی موفق شود اما باید به تاریخ نیز توجه داشته باشیم که هر بار ما کوتاه آمدیم آنان پیشروی کرده‌اند. ما امیدواریم که اگر دولت ما در مباحثی کوتاه می‌آید آمریکا نیز کوتاه بیاید.
 
فؤاد ایزدی در ادامه بیان داشت که وجود صدای مخالف در داخل کشور نسبت به سیاست‌های دولت به نفع دولت‌ خواهد بود چراکه قطع کردن صدای مخالف یک نوع خودکشی سیاسی است.
 
وی با بیان اینکه تصمیم‌گیری در حوزه سیاست خارجی بر اساس اجماع است، گفت: "مقام معظم رهبری" به دولتی که بر سرکار آمده نگاه می‌کنند و بر همان اساس سیاست‌هایی را که می‌تواند کمک‌رسان دولت باشد اتخاذ می‌کنند و در حقیقت سیاست خارجی ما بر اساس اجماع صورت می‌گیرد.
 
این استاد دانشگاه تهران، با بیان اینکه در آمریکا سه گروه متفاوت در خصوص رابطه با ایران وجود دارند، اظهار داشت: یک عده در آمریکا هستند که سخنان نتانیاهو را تکرار می‌کنند و معتقدند احمدی‌نژاد گرگ در لباس گرگ بود اما روحانی گرگ در لباس میش است.
 
وی ادامه داد: گروهی دیگر دولت روحانی را فرصت می‌دانند و به دنبال آن هستند که امتیازاتی را که از دولت گذشته نتوانستند بگیرند از دولت روحانی بگیرند. گروه سوم نیز معتقدند که سیاست‌های آمریکا نسبت به ایران باید تغییر کند و تحریم‌ها هیچ فایده‌ای نداشته است. البته این گروه در اقلیت هستند و دولت روحانی باید گروه سوم را تقویت کند تا سیاست‌های آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی تغییر کند.
 
فؤاد ایزدی در ادامه سخنان خود بیان داشت: بعضی افراد داخلی یک شیفتگی خاصی نسبت به آمریکا دارند و در حقیقت مجذوب آمریکا شده‌اند که مدیریت این گروه از افراد بسیار سخت خواهد بود.
 
این استاد دانشگاه با بیان اینکه آمریکا از تسخیر سفارتش در ایران غافلگیر نشد، گفت: آنان می‌دانستند که اگر شاه را بپذیرند احتمال تسخیر سفارتشان در ایران وجود دارد.
 
این کارشناس مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: ما باید بدانیم که همیشه مذاکره جواب نخواهد داد، چراکه عده‌ای در آمریکا منتظر شکست مذاکرات ایران و آمریکا هستند تا روی گزینه نظامی فشار بیاورند.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.