ایران به زودی در زمره صادرکننده تجهیزات صنعت نفت قرار می گیرد/راه‌اندازی 5 فاز پارس جنوبی در شهریور ماه

وزیر نفت گفت: ظرفیت های ایجاد شده در ساخت داخل کردن کالا و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت و گام های بلندی که در این زمینه برداشته شده است، ایران را در آینده ای نه چندان دور به صادر کننده تجهیزات مورد استفاده در این صنعت تبدیل خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، رستم قاسمی، با بیان این که ظرفیت های چشمگیری برای ساخت تجهیزات و کالاهای مورد نیاز در صنعت نفت به وسیله سازندگان داخلی در کشور ایجاد شده است، افزود: هم اکنون شمار فراوانی از تجهیزات بخش های مختلف این صنعت (مکانیک، برق، ابزار دقیق و...) با تکیه بر توان و دانش سازندگان داخلی تامین می شود.
 
وی گفت: ظرفیت های ایجاد شده در ساخت داخل کردن کالا و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت و گام های بلندی که در این زمینه برداشته شده است، ایران را در آینده ای نه چندان دور به صادر کننده تجهیزات مورد استفاده در این صنعت تبدیل خواهد کرد.
 
وزیر نفت با بیان این که با وجود فشارهای ناشی از تحریم، فعالیت های صنعت نفت با هدف توسعه آن در حال انجام است، اظهار کرد: تحریم، فرصت های خوبی را برای ما ایجاد کرده است به گونه ای که هم اکنون شمار فراوانی از کالاهای مورد نیاز صنعت نفت در داخل کشور ساحته و تامین می شود.
 
قاسمی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به این که ایران کشوری منحصر به فرد با انواع ذخایر (نفت، گاز و منابع طبیعی) است، اظهار کرد: کشورهایی که فکر می کنند باید فرماندهی واحد دنیا را در اختیار داشته باشند، برای در اختیار داشتن این منابع به دنبال ایجاد بی ثباتی در ایران به ویژه  بخش های اقتصادی آن هستند.
 
وزیر نفت گفت: نظام اقتصادی کشور روند حرکتی خود را دارد ضمن آن که با کاهش وابستگی به نفت شرایط مناسبی برای صادرات غیر نفتی ایجاد شده است که مزیت اقتصادی خوبی برای کشور به شمار می آید.

قاسمی با بیان این که کارهای بزرگ و سرمایه‌گذاری عظیمی در صنعت نفت کشور با وجود تحریم‌های موجود صورت گرفته است، گفت: تحریم علیه صنعت نفت کشور در سالهای گذشته آغاز شد اما در دو سال اخیر شدت گرفت. آنها همه‌ی اقداماتی را که می‌توانستند برای جلوگیری از صادرات نفت کشور و منابع درآمدی کشور انجام دهند به کار بستند تا کشور را تحت فشار قرار دهند.به طوری که حتی تولید نفت وگاز کشور را که نتیجه آن تامین نیاز مردم به فرآورده‌های نفتی وگازی را نیز تحریم کردند.
 
وی با تایید این موضوع که در حال حاضر صنعت نفت کشور وابستگی‌های زیادی به اروپا و ‌آمریکا دارد، گفت: شرایط سختی در دو سال گذشته به وجود آمد اما به لطف خدا توانستیم از این مراحل گذر کنیم. فشارهای زیادی برای این که صنعت نفت ایران توسعه نیابد صورت گرفت به طوری که در بیشتر سفارتخانه‌ها آمریکا لشگرهایی درست کرده بودند تا در صورت مراجعه ایرانیان برای فروش نفت مانع از صادرات نفت ایران شوند.
 
قاسمی با اشاره به این که پیش از این قسمتی از نفت صادراتی ایران توسط کشتی‌های خارجی حمل می‌شد گفت: چندی پیش اعلام کردند که از این پس کشتی‌های خارجی نمی‌توانند نفت ایران را حمل کنند حتی در مواردی که ایران از پرچم‌های کشورهای دیگر استفاده می‌کرد در کشور مذکور فشار آوردند تا صادرات نفت ایران متوقف شود.
 
وزیر نفت افزود: از سوی دیگر بیمه نفت‌کش‌های ایرانی و نفت‌کش‌های حمل کننده نفت ایران را حذف کردند. این در حالی است که بیمه کشتی‌ها یک قانون بین‌المللی است. همچنین پالایشگاه‌هایی که نفت ایران را مصرف می‌کردند تهدید به قطع بیمه کردند.
 
قاسمی با اشاره به این که بخشی از قطعات تجهیزات مورد نیاز در صنعت نفت کشور پیش از این از اروپا و ‌آمریکا وارد می‌شد، اظهار کرد: این شرکت‌های اروپایی با وجود داشتن قرارداد بین‌المللی با ایران به تعهدات خود پایبند نبودند به طوری که با وجود پرداخت صددرصد هزینه‌های قرارداد یک تا دو ماه قبل از راه‌اندازی پروژه‌ها اعلام می‌کردند که از دادن تجهیزات و قطعات معذورند.

وزیر نفت با اشاره به اینکه صد هزار نفر در پارس جنوبی مشغول به کار هستند، گفت: هم اکنون عمده کالاهای مورد نیاز برای توسعه‌ی 17 فاز در حال توسعه را از داخل کشور تامین می‌کنیم.
 
قاسمی با اشاره به شدت تحریم‌های صورت گرفته علیه صنعت نفت کشور اعلام کرد که تا شهریور ماه امسال 5 فاز جدید میدان پارس جنوبی راه‌اندازی خواهد شد.
 
وی با تاکید بر این که ایران از تحریم‌ها استقبال نمی‌کند اما از آن به عنوان یک فرصت استفاده خواهد کرد، گفت: با سازماندهی مراکز دانشگاهی، فناوری و پژوهشگاهی بسیاری از کالاهایی که تا کنون مورد تحریم قرار گرفته‌اند در داخل ساخته و تست شده است.
 
وزیر نفت با تاکید براین که تحریم‌ها موجب تاخیر در راه‌انداز ی و تکمیل پروژه‌های نفتی خواهد شد، گفت: با وجود این که بعضی از کالاهای مورد نیاز پروژه‌های صنعت نفت پیش از این به خارج از کشور سفارش داده شده بود اما به دلیل تحریم‌ها امکان دریافت آنها وجود ندارد مجبور به ساخت دوباره آنها در داخل شده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه راه‌اندازی فاز 12 پارس جنوبی 5 سال پیش با یک شرکت اروپایی بسته شده بود، گفت: با وجود این که شهریور ماه امسال فاز 12 راه‌اندازی می‌شود این شرکت اروپایی را تهدید کردند که در صورت عدم خروج از ایران مدیر عامل آن 20 سال زندانی خواهد شد.
 
قاسمی با بیان این که کشورهای اروپایی و آمریکایی علیه ایران اتاق تحریم درست کرده بودند، گفت: حق این بود که در شرایط جدید مردم با حضور حداکثری پای صندوق‌های رای نظام را تثبیت کردند و به رییس جمهور منتخب با شعار تعامل با جهان رای دادند این فرصت داده می‌شد که دولت جدید سکان اجرایی کشور را بر عهده می‌گرفت اما متاسفانه تحریم‌های جدید را اعمال کردند. حداقل می‌توانستند این تحریم‌ها را با تاخیر اجرایی کنند.
 
وی تصریح کرد: ایران همچنان در بازارهای بین‌المللی حضور دارد و بیمه کشتی‌های حمل کننده‌ی نفت ایران مرتفع شده است و ایران قادر است حمل نفت خام خود را به اندازه‌ای که پیش از تحریم‌ها بوده از سر گیرد.
 
قاسمی با بیان این که دستیابی به درآمد حاصل از صادرات نفت کشور با ریسک زیادی انجام می‌شود، توضیح داد: به کمک برخی از وزارتخانه‌ها و بانک مرکزی قسمتی از درآمدهای نفتی به صورت کالای اساسی و دارو وارد کشور می‌شود.
 
وزیر نفت  با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی بخش عمده‌ی منابع فروش نفت در اختیار کشور قرار می‌گیرد، گفت: با توجه به این که ابزار مالی بین‌المللی در حال حاضر سویفت است اما بانک مرکزی و بانک‌های ایرانی به دلیل ایرانی نمی‌توانند درآمد حاصل از فروش نفت ایران را به کشور منتقل کنند اما در حال حاضر با روش‌های مختلفی این درآمد وارد کشور می‌شود.
 
قاسمی با اشاره به این که در بودجه سال 92 اتکاء کشور به درآمدهای حاصل از فروش نفت کاهش یافته است، یکی از دلایل اعمال تحریم‌های جدید همین موضوع دانست و گفت: آمار نشان می‌دهد که در یکی دو سال اخیر صادرات غیر نفتی کشور افزایش یافته است.
 
وزیر دولت دهم با اشاره به این که شرکتهای معتبر نفتی مانند شل و توتال بعد از اجرای تحریم‌ها پروژه‌های صنعت نفت ایران را رها کردند و رفتند، گفت: بر همین اساس وزارت نفت پیمانکاران داخلی را که آمادگی حضور در پروژه‌های صنعت نفت را نداشتند، آموزش داد به طوری که هم اکنون 17 فاز میدان گازی پارس جنوبی توسط آنها در حال اجراست. به گفته قاسمی پیمانکاران داخلی اکنون به پیمانکاران بین‌المللی تبدیل شده‌اند.
 
وی با اشاره به این که یکی از تحریم‌های غرب علیه کشور عدم واردات بنزین بود، گفت: توانستیم این تحریم‌ها را نیز با اجرای پروژه‌های بنزین سازی و افزایش ظرفیت تولید پالایشگاه‌ها دور بزنیم به طوری که علاوه بر این که کیفیت فرآورده‌های نفتی ایران نسبت به کشورهای منطقه بسیار بالاست هم اکنون ایران صادر کننده سوخت جت، گازوئیل و نفت کوره نیز محسوب می‌شود.
 
وزیر نفت با اعلام این که بزرگترین پالایشگاه کشور در بندرعباس (ستاره خلیج فارس) اوایل سال آینده راه‌اندازی می‌شود، گفت: در صورت راه‌اندازی این طرح پالایشگاهی ایران به صادر کننده عمده بنزین تبدیل خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به ثبت حماسه سیاسی خردادماه امسال به وسیله ملت ایران، گفت: مردم با حضور گسترده خود در انتخابات ریاست جمهوری ضمن اثبات پایبندی و اعتقاد به نظام جمهوری اسلامی،به گونه ای عمل کردند که دنیا بر آزادی و دموکراسی در ایران اعتراف کرد.
 
قاسمی با تاکید بر این که همه باید کمک کنند تا دولت مسوولیت خود را با هدف تحقق خواسته های مردم به نحو احسن انجام دهد، اظهار کرد: به یقین با نگاهی که دولت جدید به اداره امور اجرایی کشور دارد، شاهد تغییرات خوبی خواهیم بود.
 
وزیر نفت گفت: امیدواریم دولت جدید با به دست گرفتن سکان امور اجرایی کشور، تحول تازه ای در نظام اجرایی (در ابعاد مختلف آن) ایجاد کند و به طور حتم این مهم اتفاق خواهد افتاد.
 
وی صنعت نفت را مجموعه ای فنی،تولیدی، خدمت رسان به مردم برشمرد و اظهار کرد: این مجموعه اقتصادی می بایست براساس سیاست های نظام در مسیر کاری خود حرکت کند و نباید به دنبال دخالت در امور سیاسی باشد.
 
وزیر نفت با قدردانی از تلاش مجموعه شرکت ملی پالایش و پخش و کارکنان ساعی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی برای خدمت رسانی مطلوب به مردم به ویژه در زمستان سال گذشته بر تداوم این تلاش ها در زمستان امسال تاکید کرد.
 
قاسمی با بیان اینکه، تلاش مجموعه شرکت ملی پالایش و پخش و کارکنان زحمتکش آن در تولید و توزیع مناسب فرآورده های نفتی، به ویژه در زمستان سال گذشته موجب شد تا مردم در هیچ یک از مناطق کشور با مشکل رو به رو نباشند، افزود: مسوولیت شما در قبال مردم سنگین است و آنها از شما انتظاراتی دارند که باید به آنها پاسخ مناسب داده شود.
 
وی همچنین با بیان توزیع مناسب فرآورده های نفتی در کشور از سوی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی از کارکنان خدوم این مجموعه که کار سختی را به عهده دارند، به دلیل خدمت رسانی مطلوب به مردم قدردانی کرد.
 
قاسمی با بیان این که خدمت رسانی به مردم باید به گونه ای صورت گیرد که آنها از شما به خوبی و نیکی یاد کنند،بر ایجاد جایگاه های کوچک سی ان جی با هدف آسایش مردم به ویژه در کلان شهرها تاکید کرد و گفت: لازم است برای احداث جایگاه های تک نازل برنامه ریزی شود تا خدمت رسانی به مردم در این زمینه نیز به گونه ای مطلوب تر انجام گیرد.
 
وی همچنین با قدردانی از مجموعه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی که در تامین فرآورده مورد نیاز مردم مسوولیت مهمی به عهده دارند،گفت: تلاش شما برای تامین سوخت مورد نیاز مردم در زمستان سال گذشته ستودنی است و انتظار می رود امسال نیز برای ورود به زمستان و آسایش مردم، برنامه ریزی دقیق تری انجام گیرد.
 
وزیر نفت همچنین فعالیت کارکنان خطوط لوله و مخابرات را در انتقال بی وقفه فرآورده ها مهم و ستودنی خواند و گفت: مجموعه صنعت نفت، خادم و خدمتگزار مردم است از این رو  انتظار می رود زنجیره پخش و پالایش فرآورده های نفتی کشور امسال نیز با همان روحیه پر تلاش سال گذشته به گونه ای عمل کنند که هیچ مشکلی در زمینه تامین و توزیع سوخت مورد نیاز مردم ایجاد نشود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار