احمدی نژاد در گفتگوی ویژه تلویزیونی:

هدفمندي تاثيري در افزايش قيمت ارز نداشته است/معوقات بانکی یکی از مسائل تاثیرگذار در تورم است

رئیس‌جمهور کشورمان شب گذشته در گفتگوی تلویزیونی خود که به طور زنده از شبکه اول سیما پخش شد، گفت: دولت بدنبال اجرای همه طرح هدفمندی یارانه ها به صورت یکجا بود ولی با رفت و برگشت هایی که صورت گرفت و به دلایلی بخشی از آن اجرا شد که طبیعی است همه اهداف طرح را محقق نمی کند.

به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران، محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور کشورمان شب گذشته در گفتگوی تلویزیونی خود که به طور زنده از شبکه اول سیما پخش شد، با اشاره به بارندگی خوب امسال از اول سال آبی، ابراز امیدواری کرد که به لطف خداوند این بارندگی‌ها در کشور ادامه پیدا کند تا بخشی از آثار خشکسالی برطرف شود.

رئیس‌جمهور در پاسخ به سؤال مجری برنامه درباره اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها و آثار آن در جامعه گفت: در حال حاضر دو سال از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها می‌گذرد، برای هدفمندی اهداف و سیاست‌های گوناگونی گذاشته شده بود، که در حوزه‌های مختلفی در مورد آن بحث شد؛ یکی از مهمترین این موارد تحقق عدالت بود، فکر می‌کنید در حال حاضر نسبت به دو سال پیش ما به عدالت نزدیکتریم و آیا اینکه هدفمندی توانسته به اهدافی که برای آن پیش‌بینی کرده بودید برسد یا خیر؟ گفت: هدفمندی یارانه‌ها بزرگترین طرح‌ اقتصادی بود که تا کنون فرصت اجرا شدن پیدا کرد؛ 7 طرح بزرگ برای اصلاح اساسی در اقتصاد در دولت طراحی شد که این مسائل با مطالعات فراوان صورت گرفت.

وی به بحث تغییر پول ملی و ارتقای ارزش آن و حذف صفرها نیز اشاره کرد و افزود: برای اجرای این امر نیز آمادگی داریم و منتظر هستیم که شرایط مناسب برای اجرای آن ایجاد شود.

احمدی نژاد با تاکید بر اینکه اقتصاد ما از بیماری مزمنی که ناشی از بهره وری پائین ، واردات بالا، صادرات پائین و غیره است رنج می برد تصریح کرد: دولت برای اصلاح وضع موجود هدفمندی یارانه ها را کلید زد، البته دولت  بدنبال اجرای همه طرح هدفمندی یارانه ها به صورت یکجا بود ولی با رفت و برگشت هایی که صورت گرفت و به دلایلی بخشی از آن اجرا شد که طبیعی است همه اهداف طرح را محقق نمی کند.

رییس‌جمهور با بیان این‌که "دولت قصد داشت همه طرح را یکجا اجرا کند ولی با توجه به رفت و آمدهایی که انجام شد، تنها بخشی از طرح اجرا شد"، افزود: قطعا نمی‌توان تمام اهداف این قانون را با اجرایی شدن بخشی از آن محقق کرد ولی حدود 30 درصد آن با قیمت‌های سال 89 اجرا شده است. گرچه اکنون شرایط عوض شده و با توجه به این مقدار ما دستاوردهای خوبی در اجرای این قانون داشته‌ایم.

وی با تاکید بر این‌که تولیدات پایه رشد کرده است، اظهار کرد: در مورد 45 کالای اساسی می‌توان گفت در ارتباط با 24 کالا رشد ما از یک درصد تا 92 درصد بوده، در مورد 20 درصد کاهش داشته‌ایم که البته این مربوط به کالاهایی بوده که با انرژی کار می‌کردند و بعضا دچار نوساناتی شدند و یک کالا نیز تغییری نکرده است.

رییس‌جمهور با بیان این‌که "در بخش تولید موفق بوده‌ایم"، به هدف دوم اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها اشاره کرد و گفت: هدف دوم، کنترل مصرف انرژی بوده است؛ چرا که مصرف انرژی در کشور ما قبل از اجرای این قانون به صورت سرکش و بدون مهار در حال اضافه شدن بود و اگر روند قبل از اجرای این قانون را ادامه می‌دادیم اکنون مصرف بنزین به 135 میلیون لیتر در روز می‌رسید و ما مجبور به واردات 20 میلیارد دلار بنزین می‌شدیم.

احمدی‌نژاد به افزایش قیمت‌ها اشاره کرد و افزود: بخشی از افزایش قیمت‌ها به خاطر افزایش قیمت ارز است که دولت با طرح‌هایی که اجرا کرد، تلاش کرد آن را کنترل کند و توانست اثرات آن را روی سایر کالاها کمتر کند و موفق شده است. همانطور که می‌دانید دشمنان گفتند که این تحریم‌ها هوشمند و فلج‌کننده است و خرید نفت ما کاهش یافت و حتی نمی‌گذارند پولش جابه‌جا شود که اینها در بخش تجارت ما که وابسته به نفت است، ضربه وارد کرده است، اما تاکنون توانسته‌ایم این ضربه را مهار کنیم و آنطور که آنها فکر می‌کردند نشده است. آنها خیال می‌کردند از نظر اقتصادی در کشور ازهم‌گسیختگی ایجاد می‌شود که چنین نشد. در دراز مدت هم طرح‌هایی را آماده کرده‌ایم که وابستگی به ارزهایی که حاصل از فروش نفت است را کمتر کنیم. ما اجازه نمی‌دهیم که آنها از اهرم‌های اقتصادی برای فشار به ما استفاده کنند.

محمود احمدی‌نژاد در ادامه گفتگوی زنده تلوزیونی خود با مردم در پاسخ به این پرسش که آیا اصلاح ساختاری اساسی در اقتصاد خواهیم داشت و مردم تورم تک‌رقمی را خواهند دید؟، اظهار داشت: ما هفت طرح آماده کرده‌ایم. اگر تورم را علت‌یابی کنیم، بخش مهمی از آن به خاطر مسائل ارزی است. بخشی به سیستم بانکی و نوع مدیریت ما بر اقتصاد برمی‌گردد. 

* معوقات بانکی یکی از مسائل تاثیرگذار در تورم است
وی افزود: معوقات بانکی یکی از مسائل تاثیرگذار در تورم است؛ به این معنا که پول در اختیار یک عده خاص بلوکه شده است. وقتی رقم آن بالا رود دست کسانی که بخواهند در اقتصاد اثر بگذارند، بازتر می‌شود.

* سیستم بانک‌ها به یک اتاق معاملات پایاپای در بانک مرکزی متصل است

رئیس‌جمهور در ادامه سخنان خود با اشاره به سیستم بانکی کشور ادامه داد: سیستم بانک‌ها به یک اتاق معاملات پایاپای در بانک مرکزی متصل است و بانک مرکزی تضمین سیستم بانک مرکزی است.

وی افزود: زمانی که چکی به بانک‌ها می‌رود و آنها موجودی ندارند این موجودی از بانک مرکزی کسر می‌شود.

احمدی‌نژاد گفت: آنها موظفند که این پولها را به بانک مرکزی برگردانند و اگر این اتفاق نیافتد پای پولی بالا می‌رود. متأسفانه با تصمیم‌گیری‌هایی خارج از اراده دولت هم معوقات بانکی اضافه شد و هم معوقات بانکی تثبیت شد. در حالیکه اراده دولت برای کاهش معوقات بانکی بود و ما نتیجه آن را نیز در اقتصاد دیدیم. اما خارج از دولت ما را موظف کردند که معوقات تا 5 سال نباید باز گردد.

رئیس‌جمهور ادامه داد: معنای این کار افزایش معوقات بانکی بود البته مردم ما مردم خوبی هستند و معوقات خود را پرداخت می‌کنند ولی این تصمیم به معنای بالا بردن نرخ معوقات است.

*هدفمندی تلنگر اساسی به تولید بود

احمدی‌نژاد گفت: زمانیکه بانک مرکزی به سراغ بانک‌ها برای پرداخت بدهی‌های آنها می‌رود آنها با ابزارهایی علیه بانک مرکزی پرداخت معوقات خود را به تعویق می‌اندازد که نتیجه آن افزایش پایه پولی است.

وی با اشاره به تأثیر 4.6برابری برداشت هر تومان از بانک مرکزی در میزان نقدینگی گفت: این کار و به تعویق انداختن معوقات بانکی خارج از قانون اساسی بود، ما در حال نامه‌نگاری و بحث در خصوص این مسئله در رابطه با قانون اساسی هستیم.

رئیس‌جمهور ادامه داد: از سویی دیگر بخش مهمی از تورم، تورم ساختاری است چرا که قیمت تولید را گران در می‌آورد. دستگاه‌ها، دستگاه‌های به روزی نیست و مصرف انرژی آن بالاست.

احمدی‌نژاد گفت: هدفمندی تلنگر اساسی به تولید بود و خیلی از دامداران مرغداران و دامداران به طور جدی به فکر اصلاح افتادند. به عنوان مثال کسی که تنها یک سالن برای تولید جوجه داشت اما هم‌اکنون آن را سه طبقه کرده است در حالیکه میزان نیروی انسانی و انرژی صرف شده برای آن همان است.

*دولت به امر تولید تسهیلات یارانه‌دار اعطا کرده و کمک‌های نقدی هم داشته است

وی با بیان اینکه "ممکن است بخش‌هایی نیز در امر تولید دچار مشکل شده باشند"، افزود: وقتی که می‌خواستیم این قانون را اجرا کنیم، عده‌ای می‌گفتند بحران اجتماعی در کشور ایجاد می‌شود اما دیدید که این اتفاق نیفتاد و اگر بنگاه‌هایی دچار مشکل شده‌اند، باید کمک کرد تا مشکل آنها حل شود نه اینکه قانون را تغییر بدهیم. از طرف دیگر آیا ما باید هر تولیدی را به هر قیمتی حفظ کنیم؟ وقتی که تولیدی 10 برابر متوسط دنیا انرژی مصرف می‌کند، آیا باید ادامه پیدا کند یا باید جایگزین کنیم و با تولیدکننده بشینیم گفت‌وگو کنیم و مشکل را حل کنیم؟ باید مثلا اگر در سیستمش مشکلی دارد، آن را درست کنیم.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه "دولت به امر تولید تسهیلات یارانه‌دار اعطا کرده و کمک‌های نقدی هم داشته است"، گفت: ما قیمت‌های تبعیضی نیز روی انرژی بخش تولید اعمال کردیم. مثلا اگر برق خانه‌دار را 120 تومان حساب کرده‌ایم، این را به کشاورز 9 تومان داده‌ایم. آیا این یارانه دادن و حمایت از تولید نیست؟ برخی فکر می‌کنند حمایت از تولید این است که یک پول نقدی را در جایی بگذاریم و افراد برای دریافت مراجعه کنند، در حالی که این بدترین شکل است و سوءاستفاده‌هایی را ایجاد می‌کند. البته دوستانی که مطالبی را مطرح می‌کنند، دلسوزی می‌کنند و ممکن است افرادی به آنها مراجعه کنند و گله‌هایی داشته باشند و این افراد نیز می‌خواهند کاری انجام دهند ولی به نظر من باید اینها را روی سامانه بیاوریم و با توجه به اینکه دولت در حال اجراست و اگر قرار است با یک طرح قانون اصلاح شود، این موضوع باید با تفاهم باشد. 

* افزایش قیمت ارز چه ربطی به هدفمندی یارانه‌ها دارد؟

احمدی‌نژاد اظهار داشت: به نظر من وقتی در کشور یک شوک اقتصادی وارد می‌شود، همه باید با هم کمک کنیم که آن را حل کنیم، نه این‌که فضا را امنیتی کنیم. البته اگر تخلفی محرز صورت گرفته باید با آن برخورد شود، اما نه این‌که یک خطای اداری را در حد یک اختلاس بالا ببریم و با آن برخورد امنیتی کنیم. در این مورد حتی مقام معظم رهبری هم تذکراتی دادند. نباید دایره را طوری وسیع کنیم که به هرکسی مارک بزنیم. نباید طوری برخورد شود که همه بلرزند. البته آن‌چه در کشور اتفاق افتاد، شاید در این حد نبود، اما مناسب هم نبود. در حالی که دشمنان از ارز و نفت به ما فشار می‌آورند و با این کارها خباثت خود را نشان می‌دهند.

وی درباره‌ی نرخ ارز در کشور گفت: در اقتصاد وقتی اصلاحات انجام می‌شود، باید چند مورد را ثابت نگه داشت تا به عنوان لنگر کنترل از آنها استفاده شود. نگاه ما به قیمت ارز در ابتدای هدفمندی یارانه‌ها همین بود و به همین دلیل تلاش کردیم آن را ثابت نگهداریم، اما من هنوز متوجه نشده‌ام که افزایش قیمت ارز چه ربطی به هدفمندی یارانه‌ها دارد. کسانی که می‌گویند این ارتباط وجود دارد، مدعی هستند که هدفمندی یارانه‌ها منجر به افزایش نقدینگی در کشور شده است. با تمام احترامی که برای این آقایان قائلم حرفشان غلط است؛ چرا که افزایش نقدینگی در سال 89، 25 درصد و در سال 90 حدود 19 درصد بوده است. حال چگونه می‌گویند که این افزایش نقدینگی منجر به افزایش قیمت ارز شده است؟

 *شبکه‌ای با تبلیغ منفی به دنبال بالا رفتن سطح انتظار تورمی در بازار ارز بود
 
احمدی نژاد اظهار داشت: ممکن است در ذهن عده‌ای این باشد که اصلاً نقدینگی ما اصولاً پتانسیل افزایش قیمت ارز را داشته است که اینها قابل بحث است.
 
رئیس‌جمهور ادامه داد: بانک مرکزی چقدر ارز فروخته و چقدر نقدینگی در سال گذشته جمع کرده و آن را کاهش داده است. ارز را دولت داده است و اگر عرضه نشود قیمت آن بالا می‌رود.
 
وی با بیان اینکه یک شبکه‌ای دائماً با تبلیغ منفی به دنبال بالا رفتن سطح انتظار تورمی در بازار ارز بود افزود: اگر عده‌ای ارزها را گرفته و بلوکه کرده باشند؛ یا برخی موسسات مالی و اعتباری و نهادها و دلال‌ها دنبال این هستند که قیمت ارز را بالا ببرند کار سختی داریم و همه باید با کمک یکدیگر قیمت ارز را مدیریت کنیم.
 
احمدی‌نژاد با تأکید بر اینکه ما در یک جنگ اقتصادی با دشمن قرار داریم، افزود: او هم بر روی ارز تمرکز کرده است بنده هیچ دلیل منطقی و اقتصادی بین هدفمندی و افزایش قیمت ارز نمی‌بینم. هدفمندی می‌تواند به صورت صد در صد اجرا شود و قیمت ارز هم بالا نرود و این به تقاضای ارز در بازار و چگونگی عرضه آن برمی‌گردد.
 
*همه باید دولت را کمک کنند که بازار ارز را کنترل کند
 
رییس جمهور ادامه داد: در بازار ارز، دولت تلاش کرد و به اندازه‌ای که نیاز بازار بود ارز به بازار تزریق کرد، اما تورم انتظاری در این بازار شکل گرفت و عده‌ای هم ارزها را بلوکه کرده بودند. برخی دلال‌ها و برخی دستگاه‌ها این کار را انجام دادند و به همین دلیل کار سخت شد، اما همه باید دولت را کمک کنند که بازار ارز را کنترل کند. ما در شرایط جنگی اقتصادی هستیم. می‌توان هدفمندی را به صورت صد در صد اجرا کرد، تا در عین حال قیمت ارز هم بالا نرود. برخی محاسبه می‌کنند که قیمت ارز 2700 تومان باشد، اما محاسبات آنها غلط است. ممکن است هرکسی بخواهد با آماربازی حرف خود را اثبات کند، اما ما به دنبال اداره اقتصاد کشور هستیم.

احمدی‌نژاد گفت: شاید زمانی فرا برسد که ما بتوانیم درباره‌ی سوءاستفاده‌های داخلی و فشارهای خارجی، برخی مسائل را مطرح کنیم؛ مسالی که امروز نمی‌ توان آنها را گفت و ان‌شاءالله زمانش می‌رسد که برای مردم توضیح دهیم.

*افزایش قیمت ارز مربوط به سوءاستفاده‌های داخلی و فشار خارجی است

احمدی‌‌نژاد با بیان اینکه بخشی از افزایش قیمت ارز مربوط به سوءاستفاده‌های داخلی و بخشی هم مربوط به فشار خارجی است افزود: شاید شرایط الان آماده نباشد که بگویم دشمن چه فشارهایی را وارد کرده و ما به چه شکلی از آنها عبور می‌کنیم ولی مطمئن هستم به لطف خداوند زمانی در آینده نه چندان دور خواهد آمد که ما این مسائل را برای مردم توضیح دهیم.

رئیس‌جمهور در پاسخ به این سؤال که قیمت حامل‌های انرژی تغییر خواهد کرد یا خیر آیا شما قیمت ارز را تغییر می‌دهید یا قیمت حامل‌های انرژی را، گفت: ما دو موضوع داریم که به یکدیگر مربوط است، یکی هدفمندی است که ما اصرار داشتیم هدفمندی باید یکباره اجرا شود چون وقتی که پنج بار اجرا شود، اولاً ثبات در اقتصاد پیدا نشده و همه در انتظار سال بعد هستند، همچنین سرمایه‌گذاری در انتظار سال آخر است و هر سال یک انتظار تورمی در جامعه شکل می‌گیرد که عملاً به ضرر مردم است.

وی با بیان اینکه "هدفمندی یارانه‌ها موجب تعادل اقتصادی و کاهش آسیب‌پذیری اقتصاد کشور شد"، اظهار کرد: قیمت ارز را در بودجه سال آینده بسیار پایین‌تر از قیمت غژفعلی اتاق مبادلات ارزی خواهیم آورد.

احمدی‌نژاد ادامه داد: دشمن ما را تحریم کرده است و فرض کنیم که این اتفاق یک یا دو سال طول بکشد، آیا می‌توانیم تحریم‌ها و قیمت ارز را به یک عنصر مثبت در اقتصاد تبدیل کنیم؟ ما می‌توانیم این کار را انجام دهیم به گونه‌ای که عنصر تحریم‌ها خنثی شود و هر کاری که دشمن انجام دهد، تاثیری نداشته باشد.

رییس‌جمهور با بیان اینکه "یکی از راه‌های کاهش اثر تحریم‌ها، افزایش صادرات غیرنفتی است"، افزود: صادرات غیرنفتی ما امسال از 50 میلیارد گذشت و با یک گام دیگر از 100 میلیارد دلار عبور خواهد گذشت. ما می‌توانیم وابستگی بودجه به نفت را برداریم و از همین ثروت خوب استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه "هدفمندی یارانه‌ها یک کار بنیادی در اقتصاد کشور بود"، گفت: روزانه یک میلیون و 850 هزار بشکه نفت به پالایشگاههای داخلی و سالانه 150 میلیارد متر مکعب گاز به شبکه داخلی تحویل می‌دهیم که با قیمت روز معادل 300 هزار میلیارد تومان می‌شود. پولی که ما از ارز برای بودجه می‌گیریم، 90 هزار میلیارد تومان است. با این حساب 210 هزار میلیارد باقی می‌ماند. می‌توانیم این 210 هزار را تقسیم کنیم و به مردم بدهیم. همین پول با 40 هزار تومانی که به مردم می‌دهیم، مردم را در مقابل نوسانات مقاوم می‌کند.

رییس‌جمهور اضافه کرد: اگر پول مردم را به دست خودشان بدهیم، در مصرف نیز کنترل دوباره‌ای بوجود می‌آید. برخی گمان می‌کنند پولی که به دست مردم می‌دهیم، موجب افزایش نقدینگی می‌شود اما اشتباه می‌کنند، چراکه نقدینگی یعنی افزایش پایه پولی.
 
*تضمین می‌دهیم اقتصاد درست شود اما اجازه دهند، مدیریت از یکجا انجام شود

احمدی‌نژاد همچنین تاکید کرد: تضمین می‌دهیم که اقتصاد درست شود اما اجازه دهند از یک‌جا مدیریت صورت گیرد؛ البته همه دلسوزند.

وی با اشاره به بخش صادرات اظهار کرد: صادرات ما مطمئنا به 100 میلیارد خواهد رسید و این موجب افزایش تولید و ایجاد اشتغال خواهد شد ضمن اینکه ما از 6 یا 7 دهک جامعه نیز حمایت کرده‌ایم.

رییس جمهور تصریح کرد: من معتقدم که باید مابه‌التفاوت قیمت ارز را به مردم بدهیم. از نظر من قیمت ارز، همان قیمت مرجع است و ما باید مابه‌التفاوت آن را به مردم بدهیم و مردم بهتر می‌توانند مدیریت کنند. دولت هم‌اکنون می‌خواهد به جای بهداشت، آموزش و فرهنگ مردم تصمیم بگیرد، در حالی که به نظر من تجربه نشان داده راندمان کار در دولت پایین است و اگر به مردم واگذار شود، بهتر است، ما این کارها را به عنوان خدمات به مردم می‌دهیم و به آنها می‌فروشیم. به عنوان مثال امروز در مدارس این خانواده‌ها هستند که تلاش می‌کنند، فرزنداشان در یک مدرسه ثبت‌نام کند، در حالی که باید برعکس باشد و مدرسه‌ها باید تلاش کنند که خانواده‌ها در مدرسه آنها ثبت نام کنند.

رییس جمهور افزود: دولت در میان مردم و با آنهاست و این حس را در میان مردم و مغازه‌دارها و نانوایی‌ها می‌توان احساس کرد. ما تلاش داریم از این به بعد آنچه که باید در اختیار مردم باشد، را به آنها بدهیم.

احمدی‌نژاد درباره سهام عدالت نیز گفت: در برنامه دولت شش دهک باید سهام عدالت می‌گرفتند که حدود 45 میلیون نفر می‌شدند. هم‌اکنون کسانی که سهام عدالت گرفته‌اند، از مرز 40 میلیون نفر گذشته ‌اند. ما می‌خواستیم از همان ابتدا سود سهام عدالت را به مردم بدهیم و یک سال هم این کار را کردیم، اما مجلس مصلحت دید که اول قسط این سهام از مردم گرفته شود و بعد سود به آنها تعلق گیرد و ما هم این روش را اجرا کرده‌ایم، اما از مردم می‌خواهیم که این سهام را نگه دارند؛ چراکه ارزش آن 5 /2 برابر شده است و در آینده‌ای نزدیک می‌توانند آن را خرید و فروش کنند. ممکن است برخی مردم خیال کنند که این برگه ارزشی ندارد اما بدانند که ارزش این سهام هم‌اکنون 2 الی 2/5 برابر شده است و امیدوارم که بتوانیم به زودی سود آنها را هم به مردم بدهیم.

وی تصریح کرد: البته دو دهک در گرفتن این سهام 50 درصد تخفیف داشتند و چهار دهک نیز تخفیفی به آنها تعلق نگرفته است و طبق برنامه طی 10 سال اقساط آنها تمام می‌شود، اما ما برنامه‌هایی داریم که این را زودتر تمام کنیم و مردم هرچه زودتر سود خود را بگیرند. 

*در مورد هدفمندی باید تفاهم وجود داشته باشد

رئیس‌جمهور کشورمان در خصوص هدفمندی یارانه‌ها هم گفت: در مورد هدفمندی باید تفاهم وجود داشته باشد؛ بالاخره دولت زیر بار این قضیه رفته و در حال حاضر که حدود 6ماه به پایان دولت مانده ما حاضریم که هر بلایی می‌خواهد سرمان بیاید اما اجازه دهید تا ما این کار را تمام کنیم تا دولت بعدی وقتی سر کار می‌آید راحت‌تر باشد و به کارهای دیگر برسد.

وی در خصوص مسکن مهر هم افزود: روند مسکن‌مهر روند خوبی است؛ البته تغییرات قیمت روی مسکن مهر هم مقداری تاثیر گذاشته ولی در حال حاضر مسکن مهر به سرعت تحویل داده می‌شود و مشکلی در این رابطه وجود ندارد.

*تعریف 900 پروژه در قالب طرح مهر ماندگار 

رئیس‌جمهور کشورمان در خصوص اجرای پروژه‌های مهر ماندگار هم اضافه کرد: پروژه‌های مهر ماندگار بیش از 900 پروژه بزرگ هستند که نیروگاه، بندر شبکه آبیاری، راه‌آهن، بزرگراه و آزادراه در آن وجود دارد؛ معمولاً وقتی دولت‌ها عوض می‌شود این پروژه‌ها با مشکل مواجه می‌شود. ولی قصد ما این است که این پروژه‌ها را در همین دولت به اتمام برسانیم؛ اجرای پروژه‌های مهر ماندگار طبق برنامه پیش می‌رفت که مشکل کوچکی در این رابطه پیش آمد که ما آن را برطرف کردیم و حرکتمان را ادامه می‌دهیم.
 
احمدی‌نژاد در پاسخ به سؤال مجری برنامه که خطاب به وی گفت؛برخی کارشناسان می‌گویند که دولت کاهش تخصیص بودجه دستگاه‌ها را بابت افزایش ارقام یارانه نقدی به کار می‌گیرد آیا واقعاً‌ اینطور است؟ گفت: مگر می‌شود دولت پولی را که متعلق به جای دیگر است به جای دیگری اختصاص دهد؛ این خلاف است و دولت نمی‌تواند چنین کاری کند.
 
وی اظهار داشت: دولت تنها بخشی است که ناظرین زیادی بر آن نظارت می‌کنند و حتی وقتی ما آب می‌خوریم 50 نفر آن را ثبت می‌کنند.
 
*نمی دانم چرا برخی به دنبال کم رنگ نشان دادن نقش دولت در تحولات هستند
 
احمدی‌نژاد با بیان اینکه نمی‌دانم چرا برخی‌ها این سخنان را مطرح می‌کنند گفت: نمی‌دانم چرا برخی‌ها می‌‌خواهند نقش دولت را در تحولات کمرنگ کنند که این بد است؛ بعضی‌ها همه چیز را سیاسی می‌کنند که این خوب نیست؛ خیلی بد است که ما ضربه دولت را بهانه کوبیدن دولت کنیم تا در انتخابات رأی بیاوریم.
 
احمدی‌نژاد تصریح کرد: ابعاد تحریم مشخص است و حداقل مسئولین کشور در جریان آن هستند و در حال حاضر این مسائل قابل بازگو کردن نیست که در آینده گفته خواهد شد. 

*دولت نمی‌تواند بودجه جاری را بردارد و به بودجه عمرانی اختصاص دهد

وی با اشاره به این که دولت توانایی جابجایی اعتبارات را ندارد، گفت:دولت تنها 10 درصد می‌تواند اعتبارات را جابه‌جا کند؛ دولت تشنه کار عمرانی است و پروژه‌های مهر ماندگار هم در راستای کارهای عمرانی انجام می‌گیرد و ما می‌خواهیم پول دهیم تا زودتر این پروژه‌ها به اتمام برسد.
 
احمدی‌نژاد ادامه داد: اگر پول بود که به پروژه‌های عمرانی اختصاص می‌دادیم تا زودتر کار جلو رود. واقعاً برای درآمد دولت محدودیت ایجاد شده و حتی ما اضافه‌کاری کارمندانمان را هم نتوانستیم پرداخت کنیم؛ کارمندان دولت درآمدی جز پولی که دولت به آنها می‌دهد ندارند و در فشارند و امیدشان به این بوده که حقوق و اضافه‌کاری آنها پرداخت شود.
 
رئیس‌جمهور کشورمان تصریح کرد: در کشور ما حرف زدن هزینه ندارد که باید این روند اصلاح شود و انشالله اصلاح می‌شود. وی با بیان این‌که در مورد بحث دارو نیز در دولت بحث کردیم، گفت: در سال‌های قبل با دو ارز دارو وارد کشور می‌شد که یکی ارز خود واردکننده بود و دیگری ارز بانک مرکزی و ارزی که امسال بانک مرکزی برای دارو اختصاص داده بیش از سال قبل بوده است و اگر این داروها وارد نشده و یا وارد شده و جای دیگر رفته باید بررسی کنیم.
 
رییس‌جمهور با بیان این‌که احدی حق ندارد با این استدلال که مثلا ارز نیست، قیمت دارو را بالا ببرد، خاطرنشان کرد: دولت ارز دارو را داده است و این مشخص است و من آمار شرکت‌هایی که به آنها ارز داده شده است را نیز دارم.
 
نباید اجازه داد چند نفر چهره درمان کشور را خراب کنند
 
احمدی‌نژاد با اشاره به اهمیت نظارت در این زمینه از جمله از سوی وزارت بهداشت افزود: نباید دست‌اندرکاران این موضوع اجازه دهند چند نفر چهره درمان کشور را خراب کنند.
 
وی با تاکید بر این‌که دولت به شرکت‌های واردکننده و مخلوط‌کننده دارو ارز داده است، گفت: باید ببینیم اشکال کار کجاست و اگر دیگران را متهم کنیم مشکل حل نمی‌شود. البته مسائل مرتبط با این موضوع قرار شد بررسی شود و اگر لازم باشد ارز بیشتری نیز می‌دهیم؛ چرا که سلامت مردم برای ما مهم است.
 
رییس‌جمهور با بیان این‌که دوستان در بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و دارایی و هم‌چنین وزارت صنعت، معدن، تجارت شبانه‌روز کار می‌ کنند و پیگیر هستند و این کار پیچیده و سختی است، گفت: لحظه به لحظه کار و تلاش می‌شود تا کشور آسیب نبیند.
 
احمدی‌نژاد به کار مرکز مبادلات ارز و این‌که کار آن روی غلطک افتاده است، گفت: ما باید دارای یک سیستم ارزی در کشور باشیم و به جایی برسیم که هر ارزی که جابه‌جا می‌شود ثبت شود. البته بانک‌ها و صادرکنندگان نیز باید همراهی کنند. 

*این دولت تنها دولتی است که 30 درصد درآمد را کنار گذاشته است 

رییس جمهور در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر تخصیص بودجه جاری کشور به بخش‌های دیگر گفت: ذی‌حساب اجازه چنین کاری نمی‌دهد، دولت بخشی است که 60 تا ناظر دارد. خیلی بد است که از ضربه دشمن به خاطر انتخابات برای حمله به دولت استفاده شود.
 
وی افزود: دولت تنها 10 درصد می‌تواند در تخصیص بودجه جابه‌جایی انجام دهد، دولتی که برای کارهای عمرانی، اشتیاق دارد و طرح پروژه‌های مهر نیز خود از طرح‌های عمرانی است که طرح فولاد، آلومینیوم و... را در بردارد. متاسفانه محدودیت‌هایی برای درآمد دولت ایجاد شده است. همانطور که گفتم، تهمت و هر حرفی زدن در کشور ما هزینه ندارد.
 
وی در پاسخ به سوالی درباره استفاده دولت از مابه‌التفاوت ارز فروخته شده نیز گفت: دولت هیچ ارزی خارج از قیمت 1226 تومان نفروخته است.
 
وی با بیان این‌که می‌خواهم اینجا نکته‌ای بگویم، هرچند مردم از سریالشان افتادند، اظهار کرد: دولت‌های قبلی صددرصد درآمدشان را هزینه می‌کردند و این دولت تنها دولتی است که 30 درصد درآمد را کنار گذاشته است. ما به مدت سه سال و هر سال 30 درصد از درآمد را کنار گذاشته‌ایم و دولت با همین شرایط کشور را اداره کرده است.
 
احمدی‌نژاد گفت: اگر همین درآمدی که در صندوق توسعه ذخیره شده است، به سمت تولید برود و جاری شود، وضع ارز دیگر اینگونه نخواهد بود و قیمت آن به سرعت پایین می‌آمد، اما یک جوری کار برای دولت سخت شده است. دولت که داوطلبانه این کارها را آغاز کرده است، نباید دستش را ببندیم و قفل کنیم. 

*اگر همه مقابل دشمن بایستیم، پیروز خواهیم شد 

وی تاکید کرد: بسیاری از کارها توسط مردم درست می‌شود، ما باید کمک کنیم تا کشور را جلو ببریم.
 
احمدی‌نژاد با بیان این‌که اگر همه مقابل دشمن بایستیم، پیروز خواهیم شد، گفت: حتما این اتفاق رخ خواهد داد، اما همه باید دست به دست هم بدهیم تا همه ملت در مقابل دشمنی که سنگی انداخته است، پیروز شویم. دشمن ما را تحریم کرده، اما ما تلاش می‌کنیم و برای مقابله با آن طرح‌هایی داریم. همه این مشکلات وجود دارد، اما آنکه باید کار را درست کند، ملت است.
 
وی با بیان این‌که بگو مگوهایی وجود دارد، اما ملت باید کار را یکسره کنند، اظهار کرد: ملت در انتخابات کار را یکسره خواهد کرد. انتخابات صحنه تجلی کشور است، انرژی مردم در آن آزاد می‌شود و هم در صحنه داخلی و هم صحنه بین‌المللی تاثیرگذار است.

*انتخابات متعلق به ملت است/من ریاست جمهوری را که از مردم تحویل گرفتم و همان را باید تحویل نفر بعد بدهم

رییس جمهور با بیان این‌که انتخابات متعلق به ملت است، گفت: اگر 49 میلیون نفر حق رای دارند، باید 49 میلیون نفر با نشاط بیایند، مگر این‌که یک اتفاقی افتاده باشد. مثلا یک نفر در کما باشد و یک رییس جمهور با رای بالا انتخاب شود. انتخابات پرشور همه چیز را عوض خواهد کرد و رای ملت حتما تعیین کننده است. دولت نیز در خدمت ملت است و نباید از ذهن کسی بگذرد و بخواهد اثری در ذهن ملت بگذارد یا دخالت بی‌جایی بکند.
 
رییس جمهور در ادامه اظهار کرد: اولین برنامه دولت این است که کارهای نیمه‌تمام را برای دولت بعد به جا نگذارد و طرح‌هایی که آغاز کرده است، جمع و جور کند. من ریاست جمهوری را که از مردم تحویل گرفتم، دارای شئوناتی بود و همان را باید تحویل نفر بعد بدهم.
 
وی افزود: دولت تلاش می‌کند بستر را به گونه‌ای فراهم کند که همه مردم با همه صلاحیت در انتخابات شرکت کنند و منتخب مردم مورد قبول همه باشد. کسی نباید تلاش کند تا در رای مردم تاثیر بگذارد. خود رهبری نیز می‌گوید که من یک رای بیشتر ندارم. هرکه یک قدرتی یا رسانه‌ای دارد، فکر می‌کند که می‌تواند برای مردم تصمیم بگیرد.
 
وی تاکید کرد: اگر اراده ملت جاری بشود، همین اراده کشور را جلو خواهد برد و وظیفه دولت است که این شرایط را فراهم کند. قدرت ملت باید در مقابل چشم جهانیان به نمایش درآید. حضور مردم در اصلاح بسیاری از موانع و مشکلات تاثیرگذار خواهد بود و نظر رهبری نیز همین است که حداکثر مردم به انتخابات بیایند.
 
وی گفت: مسائلی همچون ارز، کوتاه‌مدت و موقتی است که حرکت این ملت را متوقف نخواهد کرد و به کمک مردم و فضل الهی از مشکلات پیش رو نیز عبور خواهیم کرد.
 
وی با بیان این‌که در اداره کشور بسیاری زحمت کشیده‌اند، گفت: اگر نقصی وجود داشته است، از ما است و از اصل راه نیست. من از مجلس، قوه قضاییه، بخش تولید و بخش حمل و نقل که بیشترین همکاری را داشته‌اند، تشکر می‌کنم؛ چراکه همه اینها در اداره کشور ما را یاری کردند. از رهبری بابت پشتیبانی و حمایت‌هایشان تشکر می‌کنم و از ملت بزرگ ایران که کاری کرده‌اند یگانه بود. از خدا و امام عصر (عج)که پشتیبان این ملت است نیز تشکر می‌کنم و امیدوارم با یک همت دیگر کاری کنیم که تمامی دشمنان شرمنده شوند.
 
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار