علائم بیماری تالاسمی در کودکان چیست؟

عضو هیات علمی گروه خون و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نخستین علائم در فرم شدید بیماری، در سنین دو الی سه ماهی کودک نمایان می‌شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، دکتر فرهنگی عضو هیات علمی گروه خون و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مناسبت "هشتم می‌روز جهانی تالاسمی" گفت: تالاسمی یک بیماری ارثی است که از والدین ناقل این بیماری به کودک منتقل می‌شود که نخستین علائم در فرم شدید بیماری، در سنین دو الی سه ماهی کودک نمایان می‌شود.

 

طول عمر مناسب، با تشخیص به موقع تالاسمی

 
او افزود: رنگ پریدگی پیش رونده، اختلال در وزن گیری و بیقراری از جمله علائمی است که در سنین دو و سه ماهگی پس از تولد در فرم شدید بیماری مشاهده می‌شود.

عضو هیات علمی گروه خون و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: اگر بیماری در زمان مناسبی تشخیص و درمان‌های مطلوبی نیز ارائه شود، بیمار کیفیت زندگی بهتری خواهد داشت و دچار عوارض ناشی از این بیماری نمی‌شود.

فرهنگی با بیان اینکه تا کنون اقدامات زیادی در سطح جهان در راستای شناسایی و درمان‌های مناسب برای بیماران تالاسمی در سطح جهان صورت گرفته است، بیان کرد: اگر بیماری در زمان مناسبی تشخیص داده شود به طور حتم می‌توان تا سال‌های سال فرد سالمی با طول عمر مناسبی را در جامعه داشت.
 

بیشتر بخوانید: ۴ تا ۵ درصد از جمعیت کشور ناقل ژن بتا تالاسمی هستند


او تصریح کرد: این در حالی است که اگر مراقبت‌ها به موقع انجام نشود فرد دچار مشکلات کبدی، قلبی، استخوانی و سایر عوارض می‌شود و علاوه بر ناتوانی، بار مالی زیادی را بر سیستم بهداشت و درمان خواهد داشت.

فوق تخصص خون و انکولوژی کودکان تاکید کرد: در حال حاضر در سراسر جهان از جمله ایران تلاش می‌شود با ارائه خدمات مناسب از بروز این بیماری جلوگیری و یا در صورت ابتلا با ارائه مراقبت‌های مناسب از عوارض شدید آن پیشگیری شود.


"بتا"، شدیدترین نوع بیماری تالاسمی


فرهنگی اظهار کرد: فرم "بتا" شدیدترین نوع بیماری تالاسمی است که بیمار از همان دوران شیرخوارگی نیازمند دریافت خون و مراقبت‌های درمانی می‌شود.

او افزود: اگر بخواهیم این بیماری به شکل کامل ریشه کن شود باید از تولد نوزادان مبتلا به این بیماری جلوگیری شود و بهترین راهکار در این زمینه انجام مراقبت‌ها و مشاوره‌های پیش از ازدواج و بارداری و درزمان بارداری به منظور شناسایی زوجین ناقل و یا شناسایی بیماری در دوران جنینی است.

وضعیت بیماران تالاسمی در بحران کرونا

عضو هیات علمی گروه خون و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص شرایط بیماران تالاسمی در دوران بحران کرونا، ادامه داد: بیماران مبتلا به تالاسمی به دلیل شرایط جسمانی خاص و نقص ایمنی که دارند باید مراقبت‌های ویژه‌ای در زمان شیوع بیماری کووید-۱۹ داشته باشند تا به عوارض این بیماری مبتلا نشوند.

فرهنگی بیان کرد: با توجه به اطلاعات و حساسیت‌های مراقبتی که این بیماران در زمینه کووید-۱۹ دارند خوشبختانه شیوع این بیماری در این دسته از بیماران کمتر دیده شده است و این امر نشان دهنده رعایت بهداشت و اصول فاصله گذاری اجتماعی است.

انتهای پیام//ف. ش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار