جذب ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه‌های بازآفرینی شهری کردستان

باشگاه خبرنگاران جوان؛ کلثوم مومنی - امیرحسین جمشیدی اظهار کرد: طرح بازآفرینی شهری، طرحی اجتماعی است که با زیرساخت‌های کالبدی برای ارتقای کیفیت زیستی در محدوده‌های هدف حوزه بازآفرینی شهری تعریف شده است.

وی تاکید کرد: تمام تلاش ما بر این است که این ناکارآمدی که در محدوده بافت‌های فرسوده وجود دارد بتوانیم جبران موثری در بازآفرینی  این بافت‌ها داشته باشیم.

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی کردستان با بیان اینکه مداخله دولت در حوزه بازآفرینی بافت‌های فرسوده به دو شیوه است، ادامه داد: یکی نوسازی بافت‌های فرسوده و دیگری ارائه خدمات زیربنایی و روبنایی  است که بیشتر آن وظیفه دستگاه‌های خدمات رسان است و راه و شهرسازی به عنوان کمک حال در کنار این مجموعه‌ها از محل اعتبارات داخلی خود و اعتبارات ملی بخشی از نیاز‌های مردم ساکن در محدوده‌های هدف را مرتفع کرده است.

جمشیدی با بیان اینکه در سال‌های گذشته ۵۷ پروژه بازآفرینی شهری در حوزه خدمات زیربنایی و روبنایی در استان تعریف شده بود، ادامه داد: این طرح‌ها در ۹ شهر استان بود که بیشتر آن به بهره‌برداری رسیده و ۱۱ پروژه به دلیل کمبود اعتبار ناتمام مانده بود که با توجه به پیگیری‌های انجام شده، اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی برای این محدوده‌ها جذب شده است.

وی یادآور شد: اولویت ما در اجرای این طرح‌ها تکمیل پروژه‌هایی است که پیشرفت فیزیکی بالایی دارند.

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی کردستان با بیان اینکه پنج باب مدرسه در قالب این طرح‌ها در محدوده‌های هدف اجرایی می‌شود، افزود: تاکنون ۲ باب مدرسه به بهره‌برداری رسیده است و ساخت سومین مدرسه هم به زودی در دیواندره آغاز می‌شود.

نوسازی واحدهای مسکونی

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی کردستان با بیان اینکه در برنامه ۵ ساله پیشرفت کشور و در برنامه هفتم مقرر شده ۲۰ درصد از مساحت بافت‌های فرسوده و ناکارآمد  تقلیل یابد، افزود:  یکی دیگر از برنامه‌ها سهمیه ۵۰۰ هزار واحدی یه مسکن برای نوسازی در نظر گرفته شده است.

جمشیدی ادامه داد: سال گذشته در همین زمینه سهمیه ۲ هزار  واحدی به استان کردستان ابلاغ شد که همین تعداد در استان محقق شد ولی نیازمند بسته‌ها و سیاست‌های تشویقی خاصی هستیم تا مردم رغبت بیشتری به نوسازی و بازسازی بافت‌های فرسوده خود داشته باشند.

وی با بیان اینکه ۲۰ درصد از تسهیلات و منابع بانکی باید به حوزه مسکن اختصاص یابد، ادامه داد: این تسهیلات در حوزه بازآفرینی بیشتر به صورت خود مالکی و جدا از تسهیلات و تکلیفی که در قانون جهش تولید مسکن تبیین شده است و بر اساس آن تسهیلات ویژه و با درصد سود پایین‌تری ذیل تبصره ۱۸ قانون بودجه مقرر شده است.

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی کردستان با بیان اینکه سهمیه استان کردستان از این محل سال گذشته ۳۲۸ واحد مسکونی بود، یادآور شد: با پیگیری انجام شده و با مساعدت بانک مسکن توانستیم بخش عمده‌ای از اعتبار مورد نیاز را جذب کنیم و امسال هم ۶۰ واحد از این محل به استان اختصاص داده‌اند که در تلاش هستیم تا این سهمیه را ارتقا دهیم.