باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه کربلایی - تاندونها بافتهای محکمی هستند که عضلات را به استخوانها متصل میکنند.
آنها به انتقال نیرو از عضلات به استخوانها کمک میکنند و در حرکت و استحکام بدن نقش مهمی دارند. تاندونها معمولاً از بافت همبند تشکیل شدهاند و میتوانند در برابر فشار و کشش مقاومت کنند. آسیب به تاندونها میتواند منجر به درد و محدودیت حرکتی شود.
آسیب به تاندونها معمولاً قابل درمان است. روشهای درمانی بسته به شدت آسیب متفاوت است و میتواند شامل استراحت، فیزیوتراپی، داروهای ضد التهاب و در برخی موارد جراحی باشد. همچنین، استفاده از یخ و بستن ناحیه آسیبدیده میتواند به کاهش درد و ورم کمک کند. البته که مهم است به پزشک مراجعه کنید تا بهترین روش درمانی مشخص شود.
شقایق هادیزاده، کارشناس ارشد علوم تغذیه و متخصص تغذیه در کلینیک دیابت پژوهشگاه رویان در باره تاثیر تغذیه در سلامت تاندونها در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد: «مواد غذایی میتوانند نقش موثری در محافظت از تاندونها داشته باشند" به طوری که حتی میتواند روی بهبود مشکلاتی که در این زمینه وجود دارند، موثر باشد.»
این مشاور تغذیه ادامه داد: «مواد غذایی که در سلامت تاندونها تاثیرگذار هستند، ترکیبات ویتامین C هستند که به واسطه تولید کلاژن میتوانند روی عملکرد رباط و تاندونها اثر بگذارند. ویتامین C بیشتر در مرکبات وجود دارد و همچنین سبزیجاتی مثل کلم پیچ و اسفناج، سبزیجاتی هستند که در آنها ویتامین C وجود دارد و میتوانند جزء ترکیبات بسیار موثر باشند.»
شقایق هادیزاده افزود: «ویتامین D نیز نقش خیلی خوبی در این زمینه دارد؛ باید به تامین ویتامین D مورد نیاز بدن توجه داشته باشیم؛ چرا که میتواند نقش مهمی برای حفظ تراکم استخوان و تقویت ماهیچههای اسکلتی داشته باشد.»
متخصص تغذیه در کلینیک دیابت پژوهشگاه رویان بیان کرد: «در کنار مواردی که گفته شد، ترکیباتی که نقش ضد التهابی دارند مثل آناناس، میتوانند به ترمیم آسیبهای مربوط به تاندون کمک کنند. یا ترکیباتی مثل کورکوما که یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است، میتواند به واسطه افزایش جریان خون، از آسیبهای مربوط به تاندون پیشگیری کند.»
شقایق هادیزاده در ادامه اشاره به ترکیبات موثر در این زمینه، اضافه کرد: «در بخش داروها، گلوکزامین کندرویتین یکی از مواردی است که توسط پزشک تجویز میشود و میتواند برای رباطها و تاندونها نقش محافظتی داشته باشد.»
این مشاور تغذیه در پایان گفت: «به طور کلی ما در برنامه غذایی افرادی که با مسائل مربوط به تاندون روبهرو هستند، مواد غذایی حاوی پروتئین، مواد غذایی مغذی مثل گوشت یا ماهی و ترکیبات حاوی زینک مثل آجیلها را قرار میدهیم.»