تولید ۳۵۰۰ تن قارچ در آذربایجان شرقی

جعفرنژاد با اشاره به فعالیت ۱۲۰ واحد تولید قارچ شامل ۱۰ واحد صنعتی و ۱۱۰ واحد مشاغل خانگی گفت: سطح زیر کشت سالانه قارچ در استان آذربایجان شرقی حدود ۱۰ هکتار (۱۰۴ هزار و ۲۲۳ مترمربع) است و عملکرد هر مترمربع به طور متوسط ۲۵ کیلوگرم برآورد می‌شود. 

وی افزود: واحد‌های صنعتی تولید قارچ در شهرستان‌های جلفا ، بستان‌آباد، هشترود  و تبریز فعالیت دارند. همچنین، در سال ۱۴۰۳ یک واحد راکد در شهرستان بناب با ظرفیت ۲۰۰ تن در سال فعال شده و به تولید بازگشته است. 

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی به چالش‌های پیش روی تولیدکنندگان مشاغل خانگی در این حوزه اشاره کرد و گفت: نبود واحد تولید کمپوست در استان، نبود حمایت مالی بانک‌ها، بی‌ثباتی قیمت مواد اولیه، همکاری دشوار تولیدکنندگان کمپوست با واحد‌های کوچک و محاسبه هزینه انشعابات برق و گاز به صورت تجاری از مهمترین مشکلات این بخش هستند. 

جعفرنژاد همچنین به نبود تشکل‌های حمایتی، نوسان قیمت بازار، نیاز به برق سه فاز، بالا بودن هزینه تجهیزات و نبود نقدینگی کافی برای تامین مواد اولیه اشاره و بر لزوم برنامه‌ریزی برای حل این مشکلات تاکید کرد و خواستار حمایت بیشتر نهاد‌های دولتی به ویژه در زمینه تامین تسهیلات مالی و تثبیت قیمت‌ها شد.