زمانی که عملیات طوفان الاقصی ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد و نیروهای حماس شکست سنگین اطلاعاتی و امنیتی را به صهیونیستها تحمیل کردند، شاید خیلیها فکر نمیکردند که نبردی طولانی مدت میان حماس و ارتش تا دندان مسلح رژیم صهیونیستی را شاهد باشند. حماس گروهی با تعداد بسیار کمتر نسبت به ارتش مسلح رژیم صهیونیستی بود. ارتشی که به شکل عجیبی از حمایت غربیها و در راس همه ایالت متحده آمریکا قرار دارد. هیچ کمبودی را احساس نمی کند. حماس هم با اقدامات اطلاعاتی و استفاده از غافلگیری و برنامه ریزی دقیق توانست ضربه سنگینی را به صهیونیستها در ۷ اکتبر وارد کند، اما از لحاظ امکانات و حمایتها این دو با یکدیگر قابل مقایسه نیستند.
پس از ۷ اکتبر بود که رژیم صهیونیستی سطح جنایت و وحشیگری را در تاریخ تمامی جنگهای جهان یک سر و گردن بالا برد و دست به جنایاتی زد که حتی این بار آمریکاییها نیز نتوانستند با امپراطوری رسانهای خودشان از آنها حمایت کنند و به نوعی به سفید کردن این جنایات بپردازند. از کشتار بی وقفه کودکان و زنان بی دفاع و بمباران وحشیانه مکانهای عمومی و همگانی در راس آنها بیمارستانها تا نسل کشی بی وقفه مردم در فلسطین اشغالی و به شهادت رساندن گروه های خبری و خبرنگاران اقداماتی بود که صهیونیستهای تندرو بی وقفه آن را عملی میکردند.
این جنایات به حدی عیان و منزجر کننده بود که برای اولین بار در تاریخ، عموم مردم در تمامی قارهها و کشورهای جهان از کره جنوبی و استرالیا تا فرانسه و ایتالیا و حتی آمریکا آن هم مقابل کاخ سفید همه علیه رژیمی شدند که از جنایت تعریفی جدید را نمایان کرده بود.
حدود ۴۷ هزار نفر که اکثر آنها را کودکان و زنان بی دفاع تشکیل می دهند را به شهادت رساند و شمار کلی زخمیهای حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه از آغاز جنگ در این باریکه به ۱۱۰ هزار و ۷۵۰ نفر تخمین زده شده است. این آمار در شرایطی است که خیلیها همچنان در زیر آوارها هستند و هیچ خبری از آنها نیست.
در حین انجام این جنایات در تمام این ۱۵ ماه نتانیاهو و کابینه اش و به نوعی تمامی صهیونیستها تنها از دو هدف سخن میگفتند و بارها دستیابی به آتش بس را منوط به رسیدن به این اهداف عنوان میکردند. اهدافی که البته نتانیاهو در رویاهایش هم به آن نخواهد رسید. اهداف اصلی نابودی کامل حماس و آزادی بدون قید و شرط اسرای نظامی صهیونیست ها بود؛ که البته نتانیاهو به هیچ کدام هم نرسید و شکستی تحقیر آمیز را آن هم در سطح بین المللی برای خود و دولتش به ارمغان آورد.
محمد محمدی ثانی کارشناس غرب آسیا در گفتوگو با شبکه خبر درباره آتش بس در غزه و خوشحالی مردم اظهار کرد: طی روزهای گذشته تصاویری زیادی از غزه و موج شادی مردم منتشر شد. مشخصا حضور نیروهای حماس در خیابانهای غزه نشان از اوج محبوبیت آنها بود. اما همیشه صهیونیستها تصویری را اراده میدادند و میگفتند حماس ضعیف شده و جایگاه مردمی ندارد، اما در زمان تحویل اسرا حضور نیروهای حماس را در میان مردم و شادی جمعی آنها را دیدیم.
این تصاویر در میان ساکنان سرزمینهای اشغالی بازدید فراوانی داشت و به معنای واقعی از شادی این مردم و حضور حماس ناراحت بودند. صهیونیستها از روز اول عنوان میکردند حماس را نابود میکنند و مردم را به بخشی از صحرانی سینا و کشور ثالث میبرند و دیگر غزهای وجود نخواهد داشت و منطقهای قابل سکونت نخواهد بود، اما اکنون این اهداف عملی نشد و حماس در غزه حضور دارد و این نشان دهنده شکست بزرگ صهیونیستها است.
محمدی ثانی تاکید کرد اکنون قرار است این تبادل ۶ هفته طول بکشد. اسرایی که از نوار غزه به سمت سرزمینهای اشغالی میروند را اگر ببینید. سربازان زن و بعد افراد بالای ۵۰ سال هستند که در ابتدا مبادله میشوند. طی چند ماه گذشته صهیونیستها چندین نوبت به بهانههای مختلف به کرانه باختری یورش بردند و افراد زیادی را خصوصا از زنان و کودکان اسیر کردند. حتی قبل از اجرا و رسمی شدن توافق اینها چند مرحله یورش بردند و عدهای را اسیر کردند تا اینها را نیز در لیست اسرا قرار دهند. این اسرای نوجوان و زن در حوزه رسانهای و سیاسی و بین المللی تصاویر تحقیر آمیزی برای صهیونیستها است.
جواد ارشادی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان در ارتباط با آتش بس در نوار غزه اظهار کرد: برای آن که برای همه مشخص شود که آیا آتش بس برای نوار غزه و حماس نوعی پیروزی محسوب میشود، یا نه باید نگاهی به رسانهها و مطبوعات اسرائیلی کرد و بازتابها را در آن جا دید و رصد کرد.
ارشادی معتقد است این بازتابها نشان میدهد که اکثریت رسانههای اسرائیلی این آتشبس را به نفع حماس و نوار غزه میبینند. این رسانهها عنوان میکنند، کابینه نتانیاهو و شخص او از تحقق اهدافی که بارها آن را عنوان میکرد و روی آن مانور میداد هم شکست خورده است. یکی از این اهداف نابودی کامل حماس و توان عملیاتی آن بود که عملا تا روزهای آخر و تا همین لحظه عملیاتهای حماس ادامه دارد و از اسرائیلیها کشته میگیرد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا تاکید کرد: تونلهای زیرزمینی حماس و گروههای مقاومت به گفته خود صهیونیستها همچنان فعال است و نتوانستند آن را نیز نابود کنند.
ارشادی بیان کرد: هدف دوم بازگرداندن اسرا با دخالت نظامی بود که صهیونیستها نیز نتوانستند با جنگ و خونریزی اسرای خود را آزاد کنند و نهایتاً مجبور شدند به آزادی اسرا و آتش بس تن دهند و در نتیجه هدف دوم هم محقق نشد.
ارشادی در انتها گفت: عدم تحقق و ناکامی صهیونیستها در این اهداف با وجود آن که کشتار شدیدی راه انداختند و زنان و کودکان را قتل عام نمودند و سعی کردند پاکسازی نژادی را در شمال غزه عملی کنند، اما باز هم ناموفق بودند و در واقع این یک پیروزی بزرگ برای حماس محسوب میشود و اسرائیلیها از رسیدن به تمام اهدافشان در این جنگ ناکام بودند.