۶۷ هزار بازرسی از مراکز عرضه فرآورده‌های دامی کردستان انجام شد

۶۷ هزار بازرسی از مراکز عرضه فرآورده‌های دامی کردستان انجام شد

کامران زیباکردا در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: یکی از اهداف سازمان دامپزشکی، ارتقای سطح بهداشت فرآورده‌های خام دامی در جامعه است و در این رابطه اقدامات بسیار زیاد و متنوعی از مراکز تولید تا مراکز عرضه صورت گرفته است. بخش اصلی نظارت‌های ما معطوف به نطارت بر مراکز پروانه‌دار و رسمی است و در این رابطه هر ساله، بخش قابل توجهی از دام و طیوری که وارد کشتارگاه می شود، مورد بررسی و نظارت قرار می گیرد و بخشی به عنوان فرآورده‌های غیرقابل مصرف، ضبط و از چرخه مصرف حذف می شود.

وی با بیان اینکه به خاطر اطمینان بخشی به مردم، هر سال به طور مرتب، از مراکز کشتارگاهی، فرآوری و عرضه، بازرسی انجام می شود، گفت: تمام مراکز عرضه رسمی شامل قصابی‌ها و مرغ‌فروشی‌ها، تحت نظارت اداره کل دامپزشکی استان است.

 مدیرکل دامپزشکی کردستان  به اهمیت همکاری مردم در شناسایی متخلفان اشاره کرد و افزود: واقعیت این است که در سطح مراکز عرضه رسمی، هیچگاه گوشت خارج از عرف و غیربهداشتی عرضه نمی‌شود و این نوع گوشت‌ها توسط مراکز غیررسمی و افراد دوره‌گرد توزیع می شود که بنده از مردم درخواست می شود از خرید گوشت از چنین مراکز و افرادی خودداری کنند چون خطر انتقال بیماری مشترک بین دام و انسان وجود دارد.

زیباکردار اضافه کرد: در حال حاضر حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین در مراکز صنعتی، سنتی و روستایی و بیش از ۸۱۷ واحد پرورش طیور گوشتی، مادر و تخم‌گذار داریم.

وی با باین اینکه  آمار شاخص استان در بحث جوجه‌های گوشتی است، ادامه داد: بیش از ۱۵ میلیون قطعه در دوره، ظرفیت اسمی داریم و  یکی از استان‌های شاخص در تولید مرغ گوشتی هستیم یعنی تولید، مازاد مصرف استان است و به استان‌های دیگر صادر می شود.

وی یادآور شد: در نیمه اول امسال، حدود ۲۶ میلیون قطعه جوجه‌ریزی گوشتی داشتیم که کاملا تحت نظر دامپزشکی بود.