جنگل داری اجتماعی راهکاری برای احیای گونه‌های بلوط زاگرس+فیلم

اصغر احمدی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: خشکسالی‌های پیاپی باعث شده بیش از ۶۰ هزار هکتار از جنگل‌های زاگرس در استان به آفت جوانه خوار دچار شود و به خطر نابودی بیوفتد.

وی با اشاره به وسعت بیش از ۳۰۰ هزار هکتار از جنگل‌های زاگرس افزود: بارش‌های کم چند سال گذشته باعث شده توان درختان بلوط کم شود و به آفات و همچنین آتش سوزی دچار شود که این خطر جدی برای نابودی این گونه‌های غالب منطقه زاگرس است.

حالا این نشست با حضور نماینده ویژه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور در چهارمحال و بختیاری تشکیل شد تا راهکار‌های احیای جنگل‌های زاگرس این زیست بوم راهبردی کشور پیدا شود.

شعبانیان معاون جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: آسیب جنگل‌های زاگرس باعث تبعات جدی در کشور و حتی دنیا خواهد شد.

وی افزود: پدیده ریزگرد‌ها، فرسایش خاک، تنک شدن جنگل‌ها، از بین رفتن منابع تولید آب و اکسیژن و همچنین افزایش گاز‌های گلخانه‌ای از پیامد‌های تخریب جنگل‌های زاگرس است که باید هرچه سریع‌تر جلوی آن گرفته شود.

غلامعلی حیدری استاندار چهارمحال و بختیاری با تشریح اهمیت زیستی و بوم شناسی جنگل‌های زاگرس از جمله تولید ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب در سال از این عرصه‌ها بر حفظ و صیانت از گونه‌های آن تاکید کرد.

اعضای نشست مشکلات و موانع پیش روی حفظ و احیای جنگل‌های زاگرس از جمله کمبود نیروی متخصص و اعتبارات را خاطرنشان کردند و مشارکت مردم در جنگلداری را هم خواستار شدند.

مسجدی نماینده ویژه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور در این نشست تاکید کرد: حفظ جنگل‌های زاگرس منوط به مشارکت مردم و تامین معاش آنها از طریق مشاغل جایگزین است و باید وابستگی اهالی بومی به جنگل‌ها هرچه کاهش یابد.

وی گفت: اعتبار اولیه برای احیای جنگل‌های زاگرس در استان چهارمحال و بختیاری ۵۰۰ میلیارد ریال است که با که قرار است با تشکیل ستاد ملی برای نجات این عرصه حیاتی کشور تامین شود.

{$sepehr_media_19933623_400_300}