کاهش ۲۱ درصدی سرقت در سیرجان

سید مهدی قویدل در چهارمین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم سرقت در شهرستان سیرجان که با حضور رئیس دادگستری و دادستان عمومی و انقلاب سیرجان و مسئولان اجرایی، امنیتی و نظامی شهرستان برگزار شد، گفت: پایش تصویری و تجهیز اصناف و مراکزمهم به دوربین‌های مدار بسته از ضروریات است و شهرداری نیز باید نسبت به پوشش تمام معابر و اماکن عمومی اقدام کند.

وی تصریح کرد: اماکن دولتی و خصوصی نیز بایستی به صورت کامل مجهز به پایش تصویری شوند و لازم است رسانه‌ها در آگاه سازی و هشدار‌های اطلاع رسانی همکاری کنند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان در این جلسه انجام تعامل و همگرایی دستگاه‌های نظامی_ اجرایی، فرهنگی_ اجتماعی و بخش خصوصی و ظرفیت مردمی سیرجان را قابل ستایش دانست و گفت: این انسجام، عامل مهمی در پیشبرد اهداف پیشگیرانه در این حوزه قضایی بوده است.

وی افزود: اقدامات و برنامه‌های شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستان سیرجان برابر قانون اجرا و به صورت هدفمند مدیریت و آسیب‌ها و مشکلات احصا و رفع شده است.

قویدل بیان داشت: شهرستان سیرجان با برگزاری ۱۰ جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم و ۸۰ مصوبه از شهرستان‌های فعال و پیشرو در عرصه پیشگیری از وقوع جرم است و از این حیث برنامه‌های پیشگیرانه مستمر، منظم و دقیق اجرا می‌شود.

وی گفت: شورای تامین یک شورای خاص و امنیتی است و شورای پیشگیری در شهرستان که با حضور تمام مسئولان برگزار می شود از جایگاه خاص و ویژه‌ای برخوردار است، چرا که وظایف پیشگیرانه در بین ۲۴ دستگاه تقسیم شده است.

این مقام قضایی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت‌های قانونی دستگاه قضائی و نقش مطالبه گرایانه، پیگیری احقاق حقوق مردم و پیشگیری از آسیب‌ها در شورای پیشگیری از وقوع جرم قابلیت طرح، اجرا و پیگیری دارد و پیشگیری در صورتی اثرگذار است که همراه با پیگیری باشد.

وی تصریح کرد: کارگروه‌های تخصصی ذیل شورای پیشگیری از وقوع جرم زمینه ساز دستور کار کاربردی این شورا به شمار می‌رود و تمام موضوعات اولویتی آسیب‌ها و جرائم قابلیت پیگیری دارد.

قویدل محور‌ها و ابعاد ۵ گانه پیشگیری از سرقت را بیان کرد و گفت: وظایف دستگاه‌ها برابر دستورالعمل شورای امنیت کشور مشخص و تقسیم کار ابلاغ شده است.

وی افزود: چنانچه این دستورالعمل‌ها و آیین نامه‌ها اجرا شود، چالش‌ها نیز خود به خود رفع خواهند شد.

 قویدل تصریح کرد: در خصوص ساماندهی معتادان متجاهر بایستی با استفاده از تمام ظرفیت‌های موجود، برای جمع آوری و ساماندهی اتباع غیرمجاز آمایش و پایش صورت بگیرد.

وی بیان داشت: باید با به وکارگیری اتباع غیرمجاز در اصناف برابر قانون برخورد شود و این موضوع در دستور کار نهاد‌های متولی قرار بگیرد.

این مقام قضایی بیان کرد: جمع آوری محکومین متواری و اقدام در زمینه جلب شدگان نیز در دستورکار قرار گیرد و همچنین استفاده از ظرفیت‌ها و تاسیسات قانونی و پابند الکترونیک نیز مورد تاکید می‌باشد.

وی گفت: حصارکشی باغات به صورت تجمیعی و مجهز به پایش تصویری در طول سال از جرائم علیه باغداران پیشگیری خواهد کرد و این موضوع مورد تاکید قرار دارد و جهاد کشاورزی مکلف است در این خصوص نیز اقدام کند.

قویدل در ادامه سایر جرائم اولویتی و کاهش‌های صورت گرفته را برابر سیستم مدیریت پرونده بیان و تصریح کرد: هر کدام از جرائم ضرب و جرح عمدی و تخریب به ترتیب ۹ و ۶ درصد کاهش داشته است.

وی بیان کرد: همچنین وضعیت ترانزیت محموله‌های صنعتی و معدنی، حجم تردد کامیون‌ها و اختصاص دستگاه توزین از ضروریاتی است که بایستی دادستان شهرستان در این زمینه نیز ورود کند.