توصیه وزیر ارتباطات به دانش آموزان در آغاز سال تحصیلی

سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به مناسبت یکم مهر و اولین روز بازگشایی مدارس، در دبیرستان دخترانه استعدادهای درخشان فرزانگان حضور پیدا کرده و ضمن نواختن زنگ مدرسه، به سخنرانی در جمع دانش آموزان پرداخت.

هاشمی در این مراسم مطرح کرد: نگاه تک بعدی و فقط پرداختن به مسائل آموزش و تحصیل به تنهایی راه به جایی نخواهد برد و ما باید در کنار تحصیل به ابعاد مختلف چون کار تیمی و مبانی اعتقادی توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

او ادامه داد: نگاهی که در جامعه امروز وجود دارد٬ این است که ما کمتر به کارهای تیمی توجه می‌کنیم؛ در حالی که باید به هم افزایی و کار جمعی توجه بیشتری شود.

وزیر ارتباطات با اشاره به ضرب المثل آشپز که دوتا شد٬ آش یا شور یا بی‌نمک است؛ تاکید کرد: مبادا چنین تدبیری ما را به سمتی ببرد که کار‌ تیمی‌ را فراموش کنیم. کار تیمی ارزش زیادی دارد و معلمان و دانش آموزان و همگی باید این موضوع را تمرین کنیم؛ چرا که کار تیمی برکات زیادی دارد و یکی از مهم ترین کارکردها این خواهد بود که مسئولیت های اجتماعی را گردن بگیریم و توجه بیشتری به همکاری‌های اجتماعی داشته باشیم.

او با اشاره به تاکیدات رئیس جمهور مطرح کرد: رئیس جمهور هم بحث وفاق را مورد نظر قرار داده اند. وفاق در کلام ساده و در عمل پیچیدگی های خاصی دارد.

وزیر ارتباطات با یادآوری پاندمی کرونا، بیان کرد: در دوران کرونا امکان حضور در مدارس و مراکز آموزشی میسر نشد. این کمک کرد ما توسعه هایی را در بحث آموز‌ش‌های غیر حضوری داشته باشیم. این ابزار رفته رفته تکامل پیدا می‌کنند و از ظرفیت های فناوری جدید و نوین استفاده خواهیم کرد تا بحث آموزش را تعمیم ببخشیم. یکی از نکات مورد توجه بحث شخصی سازی شدن آموزش است.

هاشمی پیرامون موضوع هوش مصنوعی و نقش و تاثیر ریاضیات و آمار در این زمینه عنوان کرد: خواهشم این است که از همین ابتدا توجه ویژه ای به درس های ریاضی و آمار داشته باشید. حتی اگر بخواهید در رشته های پزشکی و زیرمجموعه‌های آن تحصیل کنید٬ لاجرم با تجهیزات و هوش مصنوعی در ارتباط خواهید بود.

او ادامه داد: هوش مصنوعی بسیاری از شغل ها را با خطر انقراض مواجه کرده است و سوالات زیادی را در حوزه ها و زمینه های مختلف می‌تواند پاسخ دهد؛ بدون این که به متخصص آن حوزه نیازی باشد.

{$sepehr_media_19844355_400_300}
وزیر ارتباطات با اشاره به فراگیر شدن استفاده از فضای مجازی، به دانش آموزان توصیه کرد زمان حضور خود در شبکه‌های اجتماعی را مدیریت و کنترل کنند؛ چرا که مضرات و اتلاف وقت زیادی را به همراه خواهد داشت.
{$sepehr_media_19844366_400_300}
سیدستار هاشمی همچنین دو سوال مهم را مطرح کرد و از دانش آموزان خواست بدون استفاده از هوش مصنوعی و با خلاقیت خود به این سوالات که از طرف وزارت ارتباطات برای پاسخ به آن‌ها جوایزی در نظر گرفته شده است٬ پاسخ دهند.
 
او از دانش آموزان پرسید: چطور می توانیم از ظرفیت های هوش مصنوعی برای تولید محتوا استفاده کنیم؟ تعریف شما از اینترنت امن چیست و چه پیشنهادی برای این موضوع دارید؟